TomKa 14.04.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 A mi nie przysłali info, że są nowe posty w wątku! Ale tu się dużo dzieje!! Gratuluję dziewczyny postępów na waszych budowach! Iwozelka ślicznie to wyglada! Farida jak ja Cię świetnie rozumiem Nie łam się cos tam zbudujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.04.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Ale fajna pogoda... A ja po necie grzebię i oddaję się pasjonującej lekturze dotyczącej... kominów. No właśnie, jakie macie kominy? bo ja się zastanawiam jaki mam mieć... czy kupić systemowy ceramiczny, czy lepiej wkłady stalowe... A jak systemowy to z kanałem wentylacyjnym czy nie? i jak to cenowo Wam wyszło? U mnie dwa by musiały być, jeden do kominka, a drugi do pieca kondensacyjnego na gaz, tak po 8 metrów. Ja mam kominy murowane z cegły. W kotłowni mam wkład stalowy. W kominie do kominka wkładu nie mam. Gdybym teraz miała jeszcze raz zadecydować zrobiłabym do kominka systemowy ceramiczny... Mniej problemów z chłodnymi spalinami (a takie niestety się produkuje jak sie pali we wkładzie kominkowym na małej ilości powietrza.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 14.04.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 A w moim "domku" pierwsza flaszka "cytrunówki" pękła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 15.04.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Właśnie mąż mi oswiadczył przez telefon, ze kupił kabinę prysznicową z panelem masujacym A miała być bez panela.... Może niech on już kupuje wszystko do końca budowy panel masujacy jest swietny bedziesz zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.04.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 A wiecie, że panel prysznicowy był zaczątkiem mojego mieszkania? Historia wygladała następująco: Kolega który jest przedstawicielem pewnej firmy produkującej armaturę i ceramikę łazienkową przytachał do swego wykańczanego mieszkania 2 panele prysznicowe z hydromasażami. Zastanawiał się który zamontować. Tak się złożyło, że byliśmy wtedy u nich. Mi się podobał właśnie ten duży, biały. Więc powiedział: weź go sobie No to wzięłam Potem się okazało, że za pierona nie zmieszczę go do swojej łazienki w bloku I stoi sobie biedaczek w garażu tak dwa lata i czeka na...dom z łazienką która go przygarnie Chyba to właśnie ten panel był początkiem myśli o budowie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 15.04.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Właśnie mąż mi oswiadczył przez telefon, ze kupił kabinę prysznicową z panelem masujacym A miała być bez panela.... Może niech on już kupuje wszystko do końca budowy Oj nie zdawaj się tak do końca w kwestii zakupów na męża bo mężczyźni z reguły mają gest a potem zastanawiają się na co poszły pieniadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.04.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Lepszy numer jest gdy pytają, kto to kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 15.04.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 ja mam juz upatrzony panel prysznicowy - ale nie bedziemy montowac kabiny - bedziemy mieli murowany prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 15.04.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 ja mam juz upatrzony panel prysznicowy - ale nie bedziemy montowac kabiny - bedziemy mieli murowany prysznic My też mieliśmy mieć murowany, ale jakoś tak będzie kabina w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 15.04.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 tez dobrze - ja mam nadzieje ze pomysl z murowanym sie utrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 15.04.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 My mamy kominy ceramiczne z wkładem firmy Zapel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 15.04.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Oj, witam piknie i dołączam do grona pań na budowie. U mnie jest taka kombinacja: mąż_który_nic_nie_rozumie i teść Budowlaniec_który_będzie_budował. No i ja, napalona na ten dom, i ciągnąca to jak oślica Póki co powiedzcie co mam zrobić, zeby miec wodę na budowie - mam warunki przyłącza ale jak teraz to podłączyć, żeby działało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 15.04.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Witaj Magdala U mnie jutro rusza budowa, a pojutrze będzie robione przyłącze wody, więc temat dla mnie jakby na czasie. A co trzeba zrobić? Po otrzymaniu warunków ja musiałam zrobić projekt przyłącza u uprawnionego projektanta (listę takich osób dostałam w Zakładzie Usług Komunalnych, który wydał warunki przyłączenia do sieci wodociągowej). Z projektem zgłosiłam się do wykonawcy (również z takiej listy) i on już zajmuje się resztą. Jeszcze w wtorek powinna na działce być woda Możesz zapytać się w swoim Zakładzie Usług Komunalnych, może oni sami robią przyłącza, u mnie powiedzieli, że się tym nie zajmują z braku czasu i mam wszystko zrobić sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 15.04.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Hej Dziewczynymoże wkrótce już będę mieć...PnB!Pozdrawiam Wszystkie Budujące!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 15.04.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 i ja chciałabym zapisać się do waszego klubu.Może sama nie buduje ale latam po forum a potem z poziomnicą po budowie.Mąz mówi ,że jestem jego nadzorem budowlanym i wcale się ich nieboi po moich kontrolach.Ja buduje się w Sieradzu domek piętrowy z płaskim dachem,na Boże Narodzenie chciałabym się wprowadzić.zobaczymy czy się uda- choć goście już wprosili się pozdrowionka będe tu czasami zaglądać pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 15.04.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Witaj Magdala U mnie jutro rusza budowa, a pojutrze będzie robione przyłącze wody, więc temat dla mnie jakby na czasie. A co trzeba zrobić? Po otrzymaniu warunków ja musiałam zrobić projekt przyłącza u uprawnionego projektanta (listę takich osób dostałam w Zakładzie Usług Komunalnych, który wydał warunki przyłączenia do sieci wodociągowej). Z projektem zgłosiłam się do wykonawcy (również z takiej listy) i on już zajmuje się resztą. Jeszcze w wtorek powinna na działce być woda Możesz zapytać się w swoim Zakładzie Usług Komunalnych, może oni sami robią przyłącza, u mnie powiedzieli, że się tym nie zajmują z braku czasu i mam wszystko zrobić sama.Zapomniałaś dopisać że projekt wraz ze zgłoszeniem trzeba złożyć w urzędzie(gmina lub starostwo) tam gdzie jest Zespół Uzgodnień Dokumentacji Projektowej- ono wydają opinię i jeżeli przez 30 dni gmina lub starostwo nie wnoszą sprzeciwu to można zacząć robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 15.04.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Witajcie Mam nadzieję na podpisanie umowy przedwstępnej na działkę w tym tygodniu (no może raczej za dwa tygodnie)! Moje nadzieja jest nieśmiertelna, bo już od wakacji czekam na gotowość właścicieli do sprzedaży. Powiedzcie mi proszę, jeśli kupuję działkę zabudowaną starym domkiem, to czy muszę jeszcze występować o przyłączenie do prądu czy tylko podpisać z nimi umowę jako nowy właściciel i na tym prądzie budować, który już jest? Dziękuję i pozdrawiam Laik tzn Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.04.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Na mojej działce były już przyłącza wody i prądu. Podpisałam tylko nowe umowy. W przyszłości muszę jedynie zwiększyć kW w umowie o dostawę energii. Ale to już jak wybuduje dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 15.04.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 witaj imienniczko... każda z nas zaczynała z wiedzą zerową.. podpisujesz tylko umowę o ile prąd już tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 15.04.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Oj witaj Sylvia1, Ty jesteś z "jedynką" dlatego dałam W do imienia,żeby mnie przyjęli . Będziesz moim drogowskazem Mam nadzieję, że prąd bedzie - chyba że jest odcięty, najważniejsze że "drut" jest dociągnięty do domu - tzn dom dopiero będzie a to powinnam nazwać ruinką Dziękuję za info, co do wody to nie ma na działce, ludzie mieli studnię. Na moje szczęście niedawno ciągnęli wodociąg w ulicy to będę miała się do czego podpiąć. Tylko gazu i kanalizy niet pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts