izi7 11.10.2007 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 PP - wiadomo jak to jest z wolnym czasem - zawsze za mało. Ale jak Ci się uda coś wkleić, to na pewno wszystkie z przyjemnością obejrzymy Gratuluję kuchni! U nas mamy pomalowaną połowę pokoi na górze tzn. naszą sypialnię i pokój Mai. U nas zrobiliśmy kremowo-brazowo, a u Mai jest kolorowo - każda ściana inna Bardzo mi się podoba Poza tym mamy też pomalowany gabinet w kolorze trawy morskiej. Latałam wczoraj po sklepach i kupiłam farbę do górnej łazienki. Chciałam jasniutki niebieski, ale taki chłodny. No i z farb dedykowanych do łazienki nic nie pasowało, a z mieszalnika nie chciałam ryzykować. Tak więc skończyło się na zwykłej farbie, którą niby można też zmywać. Zobaczymy, czy będzie ok. A w przyszłym tygodniu wezmę chyba ze dwa dni wolnego i zajmę się robieniem gadżetów w domku - chcę u Mai pomalować obrazki na ścianach, poza tym jedną ścianę w domu chce pomalować farbą strukturalną, na innej chce zrobic relief. Roboty w sumie dużo. Nie wiem ile czasu mi to zajmie i jak wyjdzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 11.10.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 PP gratuluję kuchni, chociaz jeszcze jej nie widziałysmy ale na pewno jest super. izi7 widzę, że masz mnóstwo zapału do wykańcznia swojego domku. Mi niestety tego brak . My mamy pomalowany prawie cały dom i jeżeli jeszcze nie pomalowałaś łazienki zwykłą farbą to wstrzymaj sie i kup tą do łazienek i kuchni. My wszędzie mamy Duluxa i bardzo mi podobaja sie te farby do łazienek. Większy wybór kolorów jest w Castoramie na Osowej, są tam farby Duluxa z niemieckim napisem i one mają trochę inne kolory. Sa tez tam farby do łazienek innych firm. U mnie w łazience górnej i pralni jest kolor "jakis tam jęczmień", w kuchni Magnolia właśnie ta niemiecka a w dolnej biały. Różnica według mnie pomiędzy tymi farbami a zwykłymi jest spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 11.10.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 e.kala - właśnie w Castoramie w Osowej kupiłam tą moją farbę. Obejrzałam wszystkie palety łazienkowe i niestety żaden niebieski nie pasował odcieniem do naszej łazienki - jak już był chłodny niebieski (np. Błękitna Chmurka z Duluxa)to był zdecydowanie za ciemny (daliśmy taki z Kolorów świata u córci w pokoju i jest to bardzo zdecydowany niebieski - u Mai właśnie taki chciałam, ale do łazienki potrzebuję jaśniutkiego. Tak więc decyzja zapadła i nic lepszego nie znalazłam. Teraz przyjmuję zasadę, że w sprawach niezbyt kluczowych decyzje należy podejmować szybko i najwyżej jak coś będzie nie tak, to za jakiś czas to zmienię. A z tym zapałem, to może tak to wygląda, ale jadę już od dłuższego czasu na rezerwie i chyba tylko perspektywa, że niedługo nie będę musiała już nic załatwiać trzyma mnie przy życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 11.10.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Dzis sprzątałam kuchnię... Wreszcie zaczyna do mnie dochodzić, ze to mój dom, do którego niedługo się przeprowadzę Nastawiłam sobie Radiostację i wywijałam odkurzaczem i ścierkami nawet sprawnie mi to poszło Czekamy na wypoczynek, stół+krzesła, drzwi wewnętrzne, jutro zamówimy meble do sypialki, szafkę pod tv i jakiś stolik kawowy. I kupimy ramy, muszę skołować zasłonki do salonu A moja córcia kończy jutro 4 miesiące.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.10.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Premium super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 11.10.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Jak Wy się nie gubicie w tych zakupach i zamówieniach mnie od czytania kręci się w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 11.10.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Jak Wy się nie gubicie w tych zakupach i zamówieniach mnie od czytania kręci się w głowie. Jeżeli chodzi o mnie to czasem sie gubię i zdarza się, że czegos szukamy i dopiero po przeanalizowaniu faktury stwierdzam, że ja tego nie kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 11.10.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 KOSMOS !!!!!!!!!!!!!!!! Już widzę siebie oczami wyobraźni obym tylko tę fakturę znalazła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 12.10.2007 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 A mi wczoraj maż zdecydowanie oświadczył, ze w tym roku nie damy rady się wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 12.10.2007 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 A mi wczoraj maż zdecydowanie oświadczył, ze w tym roku nie damy rady się wprowadzić czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 12.10.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 A mi wczoraj maż zdecydowanie oświadczył, ze w tym roku nie damy rady się wprowadzić czemu? Nie zdąży przygotować domu tak aby można było w nim mieszkać Jest jeszcze tyle pracy, a On sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.10.2007 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Beti i wcale się tym nie przejmuje. Nie te święta to kolejne I tak pewnie spedzisz je u rodziców A pomalutku zrobicie co potrzeba. Przemyslisz wszystko na spokojnie a nie będizesz gonić a potem załować niektórych decyzji. Nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło Pewnie wprowadzicie sie po nowym roku I pomyśl proszę, że koniec roku to okres kiedy wiele firm pozbywa sie zapasów materiałowych, wietrzy magazyny. Jest dużo wyprzedaży i promocji. Zawsze mozna coś fajnego okazyjnie kupić Ja gdy zaczynam gonić to się gubię. Muszę przemyśleć niektóre sprawy a do tego potrzeba czasu. Niby niewiele ale czasem warto troche zwolnić. Tym bardziej, że przed świętami kazdy ma inne sprawy na głowie i myślimy o czym innym Trzeba przecież kupić prezenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 12.10.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Beti to tylko mała korekta czasowa . Domek pewnie też z niecierpliwością czeka na swoich gospodarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 12.10.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Obecne i przyszłe mamy idzie zima i coraz więcej czasu spędzamy z dzieciaczkami w domku. Aby nie zabrakło pomysłó n zabawę polecam stronkę:http://www.inspirander.pl/Można zamówić prenumeratę i co weekend dostawac na maila nowe pomysły. A ze sparw budowlanych to podzilę się wyborem agd:płyta gazowa mastercook: http://www.mastercook.pl/?page=produkt&mcpc_id=1030&mcp_id=1024zmywarka: http://www.mastercook.pl/?page=produkt&mcpc_id=1022&mcp_id=1268okap: http://www.mastercook.pl/?page=produkt&mcpc_id=1013&mcp_id=1168 Wybrałam Mastercooka, bo są to produkty firmy Fagor, więc liczę na jakość w przyzwoitej cenie. Mam tylko dylemat w sprawie lodówki.Nie wiem czy postawic wolnostojącą w kolorze stali czy dać do zabudowy?Wolnostojące są pojemniejsze i chyba taniej wychodzi niż z obudową i wybór jest większy. Moze coś poradzicie, będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 12.10.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Osobiście podobają mi się srebrne ale te ciągłe ślady paluszków by mnie wykończyły . W domu mam zabudowaną jest ok kuchnia tworzy całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 12.10.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Bardzo dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa. Na kogo jak nie na Was można liczyć? U nas jest ta kwestia, ze ze sporego jak dla 3 osóbek mieszkanka wprowadziliśmy sie do rodziców na jeden pokój. Miało być na około rok, jest już ponad 2 lata Męczymy sie wszyscy okropnie w tej ciasnocie No i nie wyobrażam sobie wstawić do naszego pokoju kolejnego łożeczka dzieciecego Ewik, ja zdecydowałam sie na wolnostojącą lodówkę. Po pierwsze nie lubię ciągu zabudowanych dużych szaf a po drugie pojemniejsza jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 12.10.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 12.10.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Osobiście podobają mi się srebrne ale te ciągłe ślady paluszków by mnie wykończyły . W domu mam zabudowaną jest ok kuchnia tworzy całość. No właśnie, te łapki, a tych małych rączek mam cztery Mam spiżarkę, wię może mniejsza lodówka byłaby wystarczająca. Musze porozmawiać z gościem od zbudowy kuchennej, niech mi wszystko wyceni i zapewne względy finasowe przeważą. Beti, ze względu na zdrowie dzieci lepiej jest przeczekać i przemęczyć sie w jednym pokoju. Mieszkanie w niewykończonym, niewygrzanym domku może się skończyć choroba szcególnie małych dzieci. Uważajcie np. na farby, u znajomych wymalowali maluszkowi pokój i po kilku dniach malec też kilkumiesięczny już tam zamieszkał. Kiedy nie budził się do karmienia zaniepokojeni poszli gobudzić, a dziecko wpadło jakby w śpiączkę. Zaraz zawieźli go do szpitala, nic złego się nie stało, ale jednak dla małych dzieci nawet niewielkie stężenie chemii może byc groźne dla zdrowia, my dorośli tego nie wyczujemy, a nasze maluchy mogą to odchorować. Wielu znajomych przestrzega nas przed zbytnim pospiechem. My tez mielismy się przeprowadzić w listopadzie, ale nie mamy jeszcze gazu, a kominkiem całego domu ogrzać się nie da, więc przeprowadzka przesunie sie na święta, albo nawet po Nowym Roku, trzeba dobrze wygrzac budynek. Moze będziemy pomieszkiwać w ciągu dnia albo w weekendy, ale na noce będziemy wracać do ciepłego mieszkanka ze względu na dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.10.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Są lodówki na których ślady po paluszkach nie zostają lub są znikome. Osobiście nie podobają mi się lodówki zabudowane. Pomijając kwestie wizualne to są to zazwyczaj lodówki droższe i posiadają mniej funkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 12.10.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 A ja chcę taka lodówkę http://pl.lge.com/download/product/G/GR-P227XTMA/GR-P227XTMA_medium_mdl.jpg Zostawiam na nią miejsce w kuchni i licze, że będzie mnie na nia stać kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts