Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących kobiet

Recommended Posts

Jak tam drogie Panie, co słychać po weekendzie?

My weekend spędziliśmy pracowicie. W sobotę siedzieliśmy na budowie i zabraliśmy się za różne drobne prace - mąż zajął się drewnem do kominka - poprzenosił, poukładał, napalił, posprawdzał też jakieś kable na strychu itp. Ja pomalowałam jedną małą ściankę farbą strukturalną, pogipsowałam inną małą ścianę (pierwotnie nie miała być gipsowana, ale zmieniliśmy zdanie i postanowiliśmy spróbować zrobić to sami ;-),bo goście od wykończeniówki mają teraz tydzień przerwy w pracach). Pozrywałam też większość folii z okien. Generalnie sporo żmudnej roboty i większość soboty upłynęła nam na tych pracach. Dobrze, że przyjechali moi rodzice, to zajęli się Mają i mogliśmy spokojnie pracować.

A co u Was słychać?

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ja się zastanawiam, czy znajdę kogokolwiek do podbitki. Robiłam pierwsze podejście ze 3 miesiące temu i wykonałam masę telefonów z których wynikało tylko tyle, że nikomu się podbitki robić nie chce, a jak już, to nie wiedzą za ile i w ogóle to może w listopadzie... Dramat. Muszę się zabrać za to ponownie.

A wczoraj zadzwoniłam do kolesia, który ok. połowy października miał zacząć robić nam płot z siatki naokoło chaty. I koleś radośnie mi oświadczył, że proponuje mi przełożenie tej pracy na wiosnę, bo jest niewyrobiony i nie da rady przed zimą. Coś na końcu budowy mamy szczęście do nierzetelnych ekip :evil: I chyba skończy się na tym, że zostaniemy bez płotu na zimę, bo wątpię żebym znalazła kogoś, kto od razu mógłby się za to zabrać :cry:

Cześć Dziewczyny! Super pomysł taki klub! Ucieszyłam się, bo jednask faceci trochę inaczej patrzą na wiele rzeczy. Widzę jednak, że Wy wszystkie kończycie już budowę - a ja dopiero zaczynam! Może założę podobny klub, ale dla takich świeżynek, jak ja? Pozwolicie?

WITAJ W KLUBIE !

A ja nawet nie zaczęłam maż ciągle w rozjazdach wiec nad projektami ciężko usiąść i wybrać ostateczną wersję :-?

W takim razie dziękuję Wam bardzo! Z przyjemnością dołączam do Was! Jestem na etapie adaptacji projektu, nad którym siedzi nasz architekt (i już tyle decyzji trzeba podjąć!). Zamawiamy ekipę budowlaną - czekamy na wycenę, zobaczymy, ile zaśpiewa. Działkę mamy już od dawna, warunki przyłączenia mediów i ekspertyzę geologiczną też. Budowę zamierzamy zacząć na wiosnę. Mój mąż głównie w pracy, a ja chwilowo siedzę z anginą w domu i nadrabiam zaległości na forum...

No dobrze!

Zaczęłam to mam!

Zapraszam szystkie Kobiety,

które chcą albo muszą "BUDOWAĆ".

Jak napisała Agutek: "Ech... moj maz tez sie jakos malo interesuje, ale mam nadzieje, ze to sie zmieni. Poki co, to ja czytam i probuje sie czegos naumiec"

I trzymam kciuki za nas i nasze dzieci,

które spędzą wiele miłych chwil na budowie i w hurtowniach...

przeczytałam początek tego wątku i już wiem, że to kącik dla mnie :D jak tylko znajdę "chwilkę" to przejrze te 100 stron ;) dzisiaj chciałam tylko Was poinformować, że dołaczam do grupy budujacych kobiet...