Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących kobiet

Recommended Posts

izi7 super blekitna lazienka. Pieknie wkomponowana wanna i schodki, rewelacja. Ja tez chce taka szafke z kafli pod umywalke, na poczatku chcialam dwie, teraz jedna. Nasza lazienka ma 10m2 po podlodze,ale skos wzdluz i wychodzi 7m2, ale tez chcemy prysznic i wanne, tylko bardziej prosto, niestety ze wzgledu na mniejsza ilosc miejsca.

Ale bardzo mi sie podobaja kolorki w sypialni i ten braz wkomponowany jest super.

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ja mam pytanko z innej beczki - jakie macie krzesła do stołu w jadalni? Stół przyjedzie do nas w piątek (a miał być na przełomie listopada i grudnia ;-) - najwidoczniej mam jakiegoś fuksa, bo na kanapę też miałam czekać miesiąc, a dostałam ją po 3 dniach) i jedyny pilny zakup to krzesła do stołu, a ja się nie mogę zdecydować... Podobają mi się takie z poprzecznymi listewkami w oparciu - np. Denwar Clever ma takie ładne krzesła:

http://img85.imageshack.us/img85/8066/217652083krzeslocleverjg8.jpg

ale chciałabym kupić 10, a jedno kosztuje prawie 400pln, więc cena mnie odstrasza...

Zastanawiałam się też nad takimi krzesłami z kremowej ekoskóry - całe w tej ekoskórze, tylko nogi są drewniane. Ma ktoś takie? Jak to się sprawuje? Nie wygląda to beznadziejnie po roku czy dwóch?

Zastanawiałam się też nad takimi krzesłami z kremowej ekoskóry - całe w tej ekoskórze, tylko nogi są drewniane. Ma ktoś takie? Jak to się sprawuje? Nie wygląda to beznadziejnie po roku czy dwóch?

To, jakie powinnaś wybrać krzesła bardzo zależy od stołu i w ogóle wystroju wokół :) Trudno mi więc radzić... Natomiast jeśli chodzi o krzesła z ekoskóry, to moi teściowie mają takie już jakieś dwa lata. Mają je w kuchni, więc są cały czas używane... Bardzo dobrze się sprawują i są bardzo fajne - mnie się podobają. Nie wiem tylko, jak będą wyglądały, jak będzie ich aż 10... Może nieco za ciężko? No ale to też zależy od tego, ile przestrzeni będzie wokół...

To, jakie powinnaś wybrać krzesła bardzo zależy od stołu i w ogóle wystroju wokół :) Trudno mi więc radzić... Natomiast jeśli chodzi o krzesła z ekoskóry, to moi teściowie mają takie już jakieś dwa lata. Mają je w kuchni, więc są cały czas używane... Bardzo dobrze się sprawują i są bardzo fajne - mnie się podobają. Nie wiem tylko, jak będą wyglądały, jak będzie ich aż 10... Może nieco za ciężko? No ale to też zależy od tego, ile przestrzeni będzie wokół...

10 chcę kupić, ale przy stole będą stać tylko 4, reszta będzie wyciągana gdy będą goście itp. :-) Dzięki za info nt. krzeseł z ekoskóry

Hmmm... to mało nie jest... A właśnie, czytałam, że te szufelki to fajna rzecz, ale nie wiem, co to jest i jak działa?

Ja tez mam rozprowadzone rurki do odkurzacza, za 4 gniazda i 2 szufelki zapłaciłam 1500 zł. Szufelki to bardzo fajna rzecz, zamiatasz sobie brudy w kierunku szufelki a ona sobie je wciąga. Ja mam szufelki w kuchni i wiatrołapie.

Jeżeli chodzi o stół i krzesła to ja o tym jeszcze nie myślę, teraz wybieram sprzęt do kuchni i nadal nie jestem zdecydowana a meble sie robią i powinnam już byc pewna.

Jestem dzisiaj w kiepskim nastroju bo zabrakło nam płytek do łazienki, zamówiłam je i po otwarciu okazało sie, że odcien jest zupełnie inny. Wiedziałam, że moga sie troche różnić ale nie aż tak :o

my też płaciliśmy 1500pln za rozprowadzenie rurek. Zdaje się, że mamy 5 gniazdek i 1 szufelkę ;-)

e.kala - a na jaki sprzęt się wstępnie zdecydowałaś? Ja nie wiem jeszcze jaki kupić okap i płytę indukcyjną. Okap podoba mi się Boscha DKE 965A tzn. wygląda ok i jest bardzo cichy (przynajmniej na ulotce ;-) ) - 40dB, ale ma trochę małą wydajność tj. 650m3 i boję się, że to może być mało przy kuchni otwartej na salon :-( Widziała może któraś z Was prosty kominowy okap który byłby cichy (ok.40-45dB) i miał wydajność większą niż 650m3?

my też płaciliśmy 1500pln za rozprowadzenie rurek. Zdaje się, że mamy 5 gniazdek i 1 szufelkę ;-)

e.kala - a na jaki sprzęt się wstępnie zdecydowałaś? Ja nie wiem jeszcze jaki kupić okap i płytę indukcyjną. Okap podoba mi się Boscha DKE 965A tzn. wygląda ok i jest bardzo cichy (przynajmniej na ulotce ;-) ) - 40dB, ale ma trochę małą wydajność tj. 650m3 i boję się, że to może być mało przy kuchni otwartej na salon :-( Widziała może któraś z Was prosty kominowy okap który byłby cichy (ok.40-45dB) i miał wydajność większą niż 650m3?

Izi ja wzięłam Mastercook by Fagor http://www.ceneo.pl/340064

Wydajność 760m3, hałas 46dB

Jeszcze go nie zamontowałam, ale słyszałam o nim dużo dobrego.

Skoro jestesmy przy sprzetach, u mnie wrócil temat gdzie umiescic mikrofale aby córka mogla sama z niej korzystac. Zrezygnowalismy z zabudowywania jej, bo wtedy piekarnik byłby na dziwnej wysokości. Jednak postawiona na szafce wygląda tak jakoś :roll: zwyczajnie :roll: . Może borykacie sie z podobnym problemem?

podwieszona mikrofala pewnie będzie za wysoko dla dziecka. Chyba zostają Ci 2 możliwości - albo mikrofala stoi jednak na blacie albo zabudowujesz ją w innym miejscu niż pierkarnik, żeby nie było sytuacji, że piekarnik wypada Ci nad mikrofalą w dziwnym miejscu - np. piekarnik zabudowujesz klasycznie pod płytą ceramiczną/gazową itp., a mikrofalę zabudowujesz w słupku, na wysokości odpowiedniej dla dziecka.