Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących kobiet

Recommended Posts

beti555 gdyby mi ktos to zrobił za 50 zł to tez bym sama się nie zabierała. Zmarnowałam na to z 5 wieczorów, żmudna praca :-? , współczuję paniom w Skarbówce.

Dyskutujecie o sofach a ja nie mam na to siły. Chyba naprawdę kupie 4 materace i tak zamieszkamy a potem powoli będziemy wszystko kupować.

Kuchnia będzie, łazienki i mozna żyć. Tylko wciąż mi tego gazu brak :-? Według umowy Gazownia za każdy dzień płaci odsetki karne, ciekawe jak to będzie.

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja na razie jade bez kredytu, ale ile mozna budowac z wypłaty

najgorsze jest to ze wszystko idzie na budowe, a na waciki zostaja grosze :cry:

Ja z wypłaty to chyba bym budowała ponad 10 lat :roll: :wink:

U mnie na budowe poszedł duży kredyt, wszystkie wyplaty i myslę, że połowę mieszkania tez pochłonie :cry: :evil: .

Jeżeli chodzi o waciki to u mnie z tym też krucho :wink:

Witajcie dziewczyny! Wracam po dłuższej :wink: chwili, ale z optymizmem, że w końcu i ja zacznę. Strasznie Wam zazdroszczę, że wy już na "wykończeniu" i ... przy okazji pochwalę się, że ..... w piątek zaczynam moje budowanie. Mam już murarzy, kier-buda też znalazłam i zgłoszenia dokonałam. W poniedziałek zaczynam zamawiać materiały. Zapomniałam o najważniejszym - cały czas trzymamałam kciuki, czarowałam, zaklinałam pogodę... eee i wydało się dlaczego tak długo milczałam... :wink: Dziewczyny pomóżcie w tym czarowaniu, jeszcze ze 2-3 tyg. bez mrozu proszę :roll: :lol: :wink: :roll: :lol: :wink:

Witajcie dziewczyny! Wracam po dłuższej :wink: chwili, ale z optymizmem, że w końcu i ja zacznę. Strasznie Wam zazdroszczę, że wy już na "wykończeniu" i ... przy okazji pochwalę się, że ..... w piątek zaczynam moje budowanie. Mam już murarzy, kier-buda też znalazłam i zgłoszenia dokonałam. W poniedziałek zaczynam zamawiać materiały. Zapomniałam o najważniejszym - cały czas trzymamałam kciuki, czarowałam, zaklinałam pogodę... eee i wydało się dlaczego tak długo milczałam... :wink: Dziewczyny pomóżcie w tym czarowaniu, jeszcze ze 2-3 tyg. bez mrozu proszę :roll: :lol: :wink: :roll: :lol: :wink:

Gratulacje, rozpoczęcie budowy to bardzo ekscytująca chwila.

A jeżeli chodzi o pogodę to też mi potrzebna, może będzie tak jak w zeszłym roku, budowaliśmy do stycznia

TomKa gratulacje!!! Początki są boskie....i zapału dużo....potem też jest fajnie. U mnie kła :o da dach i jest super adrenalina, jak będzie wyglądał domek w całości.

Do próśb o pogodę też się dołączam, bo ja nie robie przestoju na zime...więc...może zbiorowe zaklinania pomogą ;-))))

A co do kasy... to ja sprzedałam mieszkanie i własnie do 21 grudnia ma się wyprowadzić. Będzie niestety kilka miesięcy na stancji...oj.....boli.... :o

nie wiem jak u Was pogoda, ale u nas pada śnieg. Prognozy też raczej mówią, że będzie zimno, brrr.... Tak więc robienie kafelków na tarasie odłożymy sobie na wiosnę.

U nas mamy już ukończone schody wewnętrzne, a zewnętrzne zostały parę dni temu zafugowane i też już są gotowe.

Teraz główna sprawa to woda i kanaliza. Mam nadzieję, że zaczną w tym tygodniu.

A jeśli chodzi o kanapy, to my się zdecydowaliśmy na taką modułową, mającą po złożeniu wszystkich modułów 2mx3m. A moduły można sobie rozstawiać jak się chce np. zrobić sobie 2 sofy 2mx1m, fotel 1mx1m i pufe 1mx1m, albo np. narożnik 3mx2m, fotel i pufę. Myślę, że będziemy to sobie przestawiać w zależności od potrzeb. A jak stwierdzę, że za dużo jest tych klocków w salonie, to część wyniosę do pokoju na górze :-)

Dorbie!

Niestety nie mam dziennika, ale jak masz ochotę to zajrzyj na ...

http://forum.muratordom.pl/projekt-moje-miejsce,t62954-420.htm

jest tam kilka fotek z mojej budowy.

U mnie obecnie koncza foliowanie dachu, plan jest taki ze od środy kładą dachówkę. Czekają już okna do wstawienia, przyjechała brama garażowa i drzwi. Pan od prac hydraulicznych tupie już nóżkami czy może wchodzić. A i zamontowany jest zbiornik podziemny na gaz i szambo.

Obejrzałam Twoj dziennik i widzę że zaczęłyśmy w jednakowy terminie. Pozdrawiam :D

Gratuluję! Ale masz fajnie! My zaczynamy dopiero na wiosnę, więc przede wszystkim zależy nam na KRÓTKIEJ zimie ;)

Ale - póki co - trzymam kciuki, żeby i teraz było ciepło, dla Was :)

Dorbie!

Niestety nie mam dziennika, ale jak masz ochotę to zajrzyj na ...

http://forum.muratordom.pl/projekt-moje-miejsce,t62954-420.htm

jest tam kilka fotek z mojej budowy.

U mnie obecnie koncza foliowanie dachu, plan jest taki ze od środy kładą dachówkę. Czekają już okna do wstawienia, przyjechała brama garażowa i drzwi. Pan od prac hydraulicznych tupie już nóżkami czy może wchodzić. A i zamontowany jest zbiornik podziemny na gaz i szambo.

Obejrzałam Twoj dziennik i widzę że zaczęłyśmy w jednakowy terminie. Pozdrawiam :D

U mnie byly dwie przerwy dluzsze, we wrzesniu 3 tyg i teraz 2 tyg, bo nie bylo pustakow, takze stad ten obsuw. Dzis zaczeli wiezbe, bylam na dzielce jak pierwsza krokiew lezala juz bita pod katem a panowie wycinali ozdobne wykonczenie na koncu krokiew- kaszubskie ozdoby.

Kiedy zamawialas okna drzwi i bramy garazowe? U mnie teraz robia dach i jednoczesnie beda murowac szczyty, okien jeszcze nie moge zamawiac, bo tych otworo nie mam. Chyba jest sens zamawiac drzwi bo podobno mamy czekac 6-7tyg. A na bramy garazowe 4tyg, tylko podobno mozna montowac bramy jak jest wtynkowany garaz? To bramy Wisniowskiego

tylko podobno mozna montowac bramy jak jest wtynkowany garaz? To bramy Wisniowskiego

W sprawie bram to u nas tez są Wiśniowskiego i były montowane przed tynkami. W trakcie robienia tynków trzeba dobrze osłonic prowadnice bram i tyle. Po tynkach instalowalismy napedy.

Nam tez mówiono, że po tynkach ale jak zalezy ci żeby przed to można.