e.kala 09.11.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 beti555 gdyby mi ktos to zrobił za 50 zł to tez bym sama się nie zabierała. Zmarnowałam na to z 5 wieczorów, żmudna praca , współczuję paniom w Skarbówce. Dyskutujecie o sofach a ja nie mam na to siły. Chyba naprawdę kupie 4 materace i tak zamieszkamy a potem powoli będziemy wszystko kupować. Kuchnia będzie, łazienki i mozna żyć. Tylko wciąż mi tego gazu brak Według umowy Gazownia za każdy dzień płaci odsetki karne, ciekawe jak to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.11.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Ja mieszkajac w dwoch pokojach tak sie nie moge zmiescic i szafy mi puchna i kanapy nie mam , tylko lozko malzenskie w duzym pokoju, ze w salonie bede miala tylko dwie sofy, ew fotel, tv, i stolik kawowy, zeby bylo pusto i bez zbednych mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 10.11.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 ze w salonie bede miala tylko dwie sofy, ew fotel, tv, i stolik kawowy, zeby bylo pusto i bez zbednych mebli ja to samo ale bez tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 10.11.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 A ja chyba nic nie będę miała bo kasa nam już... wyparowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 10.11.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 ja na razie jade bez kredytu, ale ile mozna budowac z wypłaty najgorsze jest to ze wszystko idzie na budowe, a na waciki zostaja grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 10.11.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 ja na razie jade bez kredytu, ale ile mozna budowac z wypłaty najgorsze jest to ze wszystko idzie na budowe, a na waciki zostaja grosze Ja z wypłaty to chyba bym budowała ponad 10 lat U mnie na budowe poszedł duży kredyt, wszystkie wyplaty i myslę, że połowę mieszkania tez pochłonie . Jeżeli chodzi o waciki to u mnie z tym też krucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.11.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Witajcie dziewczyny! Wracam po dłuższej chwili, ale z optymizmem, że w końcu i ja zacznę. Strasznie Wam zazdroszczę, że wy już na "wykończeniu" i ... przy okazji pochwalę się, że ..... w piątek zaczynam moje budowanie. Mam już murarzy, kier-buda też znalazłam i zgłoszenia dokonałam. W poniedziałek zaczynam zamawiać materiały. Zapomniałam o najważniejszym - cały czas trzymamałam kciuki, czarowałam, zaklinałam pogodę... eee i wydało się dlaczego tak długo milczałam... Dziewczyny pomóżcie w tym czarowaniu, jeszcze ze 2-3 tyg. bez mrozu proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.11.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 TomKa nawet nie wiesz jak mi zalezy też na pogodzie. Mam do połowy zrobione POŚ i jak pogoda będzie to skończymy a jak nie to.... będziemy sikać zimą w nocniki chyba Dlatego trzymam kciuki za pogode!!! Gratuluję rozpoczęcia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 10.11.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Witajcie dziewczyny! Wracam po dłuższej chwili, ale z optymizmem, że w końcu i ja zacznę. Strasznie Wam zazdroszczę, że wy już na "wykończeniu" i ... przy okazji pochwalę się, że ..... w piątek zaczynam moje budowanie. Mam już murarzy, kier-buda też znalazłam i zgłoszenia dokonałam. W poniedziałek zaczynam zamawiać materiały. Zapomniałam o najważniejszym - cały czas trzymamałam kciuki, czarowałam, zaklinałam pogodę... eee i wydało się dlaczego tak długo milczałam... Dziewczyny pomóżcie w tym czarowaniu, jeszcze ze 2-3 tyg. bez mrozu proszę Gratulacje, rozpoczęcie budowy to bardzo ekscytująca chwila. A jeżeli chodzi o pogodę to też mi potrzebna, może będzie tak jak w zeszłym roku, budowaliśmy do stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 10.11.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 My tez chcemy dobrej cieplej pogody bez sniegu i deszczu! Przed nami dach od podstaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 11.11.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 TomKa gratulacje!!! Początki są boskie....i zapału dużo....potem też jest fajnie. U mnie kła da dach i jest super adrenalina, jak będzie wyglądał domek w całości. Do próśb o pogodę też się dołączam, bo ja nie robie przestoju na zime...więc...może zbiorowe zaklinania pomogą ))) A co do kasy... to ja sprzedałam mieszkanie i własnie do 21 grudnia ma się wyprowadzić. Będzie niestety kilka miesięcy na stancji...oj.....boli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 11.11.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Edyta_10 a na jakim jestes etapie? Masz dziennik? My tez nie robimy przestoju na zime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 12.11.2007 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 nie wiem jak u Was pogoda, ale u nas pada śnieg. Prognozy też raczej mówią, że będzie zimno, brrr.... Tak więc robienie kafelków na tarasie odłożymy sobie na wiosnę. U nas mamy już ukończone schody wewnętrzne, a zewnętrzne zostały parę dni temu zafugowane i też już są gotowe. Teraz główna sprawa to woda i kanaliza. Mam nadzieję, że zaczną w tym tygodniu. A jeśli chodzi o kanapy, to my się zdecydowaliśmy na taką modułową, mającą po złożeniu wszystkich modułów 2mx3m. A moduły można sobie rozstawiać jak się chce np. zrobić sobie 2 sofy 2mx1m, fotel 1mx1m i pufe 1mx1m, albo np. narożnik 3mx2m, fotel i pufę. Myślę, że będziemy to sobie przestawiać w zależności od potrzeb. A jak stwierdzę, że za dużo jest tych klocków w salonie, to część wyniosę do pokoju na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 12.11.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Dorbie! Niestety nie mam dziennika, ale jak masz ochotę to zajrzyj na ... http://forum.muratordom.pl/projekt-moje-miejsce,t62954-420.htm jest tam kilka fotek z mojej budowy. U mnie obecnie koncza foliowanie dachu, plan jest taki ze od środy kładą dachówkę. Czekają już okna do wstawienia, przyjechała brama garażowa i drzwi. Pan od prac hydraulicznych tupie już nóżkami czy może wchodzić. A i zamontowany jest zbiornik podziemny na gaz i szambo. Obejrzałam Twoj dziennik i widzę że zaczęłyśmy w jednakowy terminie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 12.11.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Witajcie dziewczyny! Wracam po dłuższej chwili, ale z optymizmem, że w końcu i ja zacznę. Strasznie Wam zazdroszczę, że wy już na "wykończeniu" i ... przy okazji pochwalę się, że ..... w piątek zaczynam moje budowanie. Mam już murarzy, kier-buda też znalazłam i zgłoszenia dokonałam. W poniedziałek zaczynam zamawiać materiały. Zapomniałam o najważniejszym - cały czas trzymamałam kciuki, czarowałam, zaklinałam pogodę... eee i wydało się dlaczego tak długo milczałam... Dziewczyny pomóżcie w tym czarowaniu, jeszcze ze 2-3 tyg. bez mrozu proszę Gratuluję! Ale masz fajnie! My zaczynamy dopiero na wiosnę, więc przede wszystkim zależy nam na KRÓTKIEJ zimie Ale - póki co - trzymam kciuki, żeby i teraz było ciepło, dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 12.11.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Cześć dziewczyny SUPER mieszka się w swoim domu Wpadłam tylko na chwilkę... Ale jak tylko znów będę miała możliwość, to zajrzę na dłużej. Pozdrawiam Was cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 12.11.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 premium pozdrawiamy i czekamy na zdjecia i opowiesci. ale masz fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 12.11.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Podłączyli nam gaz. Nareszcie. . Burzówkę robią i tylko ta zima trochę przeszkadza . Juz lubie ten dom i nie moge sie doczekać przeprowadzki. premiumpremium ale masz fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 12.11.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Dorbie! Niestety nie mam dziennika, ale jak masz ochotę to zajrzyj na ... http://forum.muratordom.pl/projekt-moje-miejsce,t62954-420.htm jest tam kilka fotek z mojej budowy. U mnie obecnie koncza foliowanie dachu, plan jest taki ze od środy kładą dachówkę. Czekają już okna do wstawienia, przyjechała brama garażowa i drzwi. Pan od prac hydraulicznych tupie już nóżkami czy może wchodzić. A i zamontowany jest zbiornik podziemny na gaz i szambo. Obejrzałam Twoj dziennik i widzę że zaczęłyśmy w jednakowy terminie. Pozdrawiam U mnie byly dwie przerwy dluzsze, we wrzesniu 3 tyg i teraz 2 tyg, bo nie bylo pustakow, takze stad ten obsuw. Dzis zaczeli wiezbe, bylam na dzielce jak pierwsza krokiew lezala juz bita pod katem a panowie wycinali ozdobne wykonczenie na koncu krokiew- kaszubskie ozdoby. Kiedy zamawialas okna drzwi i bramy garazowe? U mnie teraz robia dach i jednoczesnie beda murowac szczyty, okien jeszcze nie moge zamawiac, bo tych otworo nie mam. Chyba jest sens zamawiac drzwi bo podobno mamy czekac 6-7tyg. A na bramy garazowe 4tyg, tylko podobno mozna montowac bramy jak jest wtynkowany garaz? To bramy Wisniowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 12.11.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 tylko podobno mozna montowac bramy jak jest wtynkowany garaz? To bramy Wisniowskiego W sprawie bram to u nas tez są Wiśniowskiego i były montowane przed tynkami. W trakcie robienia tynków trzeba dobrze osłonic prowadnice bram i tyle. Po tynkach instalowalismy napedy. Nam tez mówiono, że po tynkach ale jak zalezy ci żeby przed to można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts