mayland 12.11.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Do montażu bramy niezbędne jest wytynkowanie tej ściany z otworem. Po bokach otworów są montowane prowadnice. Zrobienie tynku to zarazem zrobienei pionów i poziomów na ścianie a co za tym idzie, jest duża szansa, ze brama bedzie dobrze zamontowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 12.11.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Dziękuję ślicznie za gratulacje! (ale to miłe!). A teraz przyznać się szybciutko, która rozluźniła łapki? Proszę mocniej zaciskać kciuki, bo pogoda zaczyna się psuć, nawet śnieg zaczął padać... A jutro mają przywieźć stal . saraha jesteśmy na tym samym etapie, życzę powodzenia! premiumpremium szczęściara z Ciebie. Oby Ci się super mieszkało!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 13.11.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 e.kala - gratuluję gazu u nas dziś rozruch pompy ciepła. Elektryk zaczyna też montować gniazdka itp. Jak już będzie trochę lamp zamontowanych, to będzie inne życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 13.11.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 dorbie! Okna zamówiłam 2 paździenika, zaraz potem bramę (Hormanna) i drzwi. pierwsza przyszła brama - czekam jeszcze na napęd - (firmy nice- mozna go sprawnie połączyć z bramą wjazdową i jeszcze są 2 wolne miejsca w pilocie do wykorzystania). U mnie na szczęście nie bylo ani dnia przestoju - no jedna sobota po zrobieniu dachu (wiecha) Qrcze o tym tynkowaniu nie słyszałam, dobrze że mówicie. Ale mam inny problem. Zaraz po skończeniu dachu wchodzi firma instalujac a całą hydraulikę, piec, kominek i solary. Kotłownię zastawią sprzętem - a ona nie jest wykafelkowana, więc potem trzeba będzie te wszystkie urządzenia odłączyć? Dziewczyny dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 13.11.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 dorbie! Ale mam inny problem. Zaraz po skończeniu dachu wchodzi firma instalujac a całą hydraulikę, piec, kominek i solary. Kotłownię zastawią sprzętem - a ona nie jest wykafelkowana, więc potem trzeba będzie te wszystkie urządzenia odłączyć? Dziewczyny dobrze myślę? a nie prościej teraz szybko połozyc glazure w tym jednym pomieszczeniu? jak potem przesuniesz zbiornik na CWU napełniony wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 13.11.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 To jest myśl. TYlko czy pogoda sprzyja kładzeniu kafelek w nieogrzewanym pomieszczeniu? Oj zagwostka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.11.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 To jest myśl. TYlko czy pogoda sprzyja kładzeniu kafelek w nieogrzewanym pomieszczeniu? Oj zagwostka... ten sam dylemat mam mamy tylo taki nagrzewacz gazowy i co nie odpadną kafle? z łazienkami to ja się chyba pożegnam w tym roku..bo właśnie tych przemarźniętych ścian się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 13.11.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Ja myslałam tak. Ze wchodzi gość od hydraulili i ogrzewania. Instaluje piec i kominek i zaczyna grzac. Potem spokojnie mozna robic kafle i tarakotę. Przecież w blokach robią też zimą remonty (np kafle). Ale własnie żeby zacząc grzać trzeba zainstalować ten piec w kotłowni i co na surową ścianę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 13.11.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 tylko podobno mozna montowac bramy jak jest wtynkowany garaz? To bramy Wisniowskiego W sprawie bram to u nas tez są Wiśniowskiego i były montowane przed tynkami. W trakcie robienia tynków trzeba dobrze osłonic prowadnice bram i tyle. Po tynkach instalowalismy napedy. Nam tez mówiono, że po tynkach ale jak zalezy ci żeby przed to można. e.kala a nie mialas przypadkiem wstawiane przez firme ze Straszyna przy rondzie przed wjazdem na obwodnice od strony Borkowa? Bo ja tam wlasnie uderzam, dostalam dobra cene na dwie bramy 250x250 i jakos wydaja mi sie sensowni ludzie. Wlasnie dzwonilam i gosc mowi zeby nie zachlapac prowadnic tynkami, ma przyjechac i obejrzec i sie ustosunkowac do tych tynkow- oczywiscie mowil ze tak, ale my chcemy wczesniej zamknac dom jakies miesiac - dwa przed tynkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 13.11.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 a my dzisiaj wkoncu podpisalismy umowe kredytowa w GEMoney po małych zawirowaniach z dostarczaniem wyciągow (zgineły podczas wysyłki do W-wy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta10 13.11.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Gratulacje...jest krok do spełnienia marzenia!! Życze powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zotka 13.11.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witam Nie wiem czy to juz taka norma, ze kobiety wiecej interesuja sie budową, czy to tylko złudzenie? U mnie etap wszelkich instalacji własnie dobiega końca, potem tynki i wylewki. Ponarzekałyscie juz na pogode więc ja sobie odpuszczę chociaż mając w perspektywie "mokre" roboty, a widząc to co za oknem pasuje zachowac się jak szewc W temacie kredytu, własnie przez bank wszystko się opóźniło, trzeba bedzie zmienić harmonogram, ale my to generalnie mamy peszka. Mimo to pomału do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 13.11.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 qq gratulacje pogoda jak jest każdy widzi a u nas podbitka się robi... mam prośbę możecie zerknąć TUTAJ i powiedzieć co o tym myślicie? tylko uczciwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 13.11.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 I dobrze Sylwia ze napisalas ten watek, moze to spowoduje ze bedziesz miala w koncu zakonczona ta wentylacje z reku. Zycze ci tego, bo to istny horror. Nam gosc polecil Mistral Duo300 powierzchnia domu 138m2+22mgaraz(garaz bez wentyl mech) Kubatura calego budynku 705,9m3. Na stronie Pro-Vent te rekuperatory sa przeznaczone do domkow o pow do 200m2, a 400Duo do 250m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 14.11.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Pewnie Cię to kosztowało wiele nerwów. Wg mnie forum jest też po to aby omawiać takie trudne sprawy. Dla mnie byłaby to zdecydowanie przestroga, a gościa omijałabym szerokim łukiem. Brrrrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 14.11.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 bardzo dużo nerwów miejmy nadzieję, że zakończenie będzie dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 14.11.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 e.kala a nie mialas przypadkiem wstawiane przez firme ze Straszyna przy rondzie przed wjazdem na obwodnice od strony Borkowa? Nam montowała bramy firma z Kartuskiej. Tak jak pisałam były założone przed tynkami i żadnych "powikłań" nie ma W sprawie kotłowni i kafli to dobrze by było aby hydraulik z kafelkarzem się dogadał, ponieważ są rzeczy, które trzeba zrobic przed kaflami i po. Zresztą mozna spytać hydraulika czy nie robi kafli w kotłowni, tak by było najlepiej. sylvia u nas też się robi podbitka. W sprawie rekuperatora to współczuję. Niestety nieterminowych wykonawców jest teraz wielu i do tego juz przywykłam i przymykam oko jeżeli efekt końcowy jest dobry. W twoim przypadku to naprawdę można się wściec . Ja jeszcze Persenu nie łykałam ale mam jednego wykonawcę, którego juz chyba niedługo opisze na forum. Jeszcze daję mu chwilę na rehabilitację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 14.11.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Dziewczyny kupiłam gres na cały dół domu: http://img20.imageshack.us/img20/5720/img0173dz9.jpg http://img218.imageshack.us/img218/4608/img0167ek3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 14.11.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 sliczny, w moim typie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 14.11.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 ale śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts