mayland 21.11.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Chyba są odstępstwa. Musi być wąska działka i nie powinno być okien od strony sąsiada.Ale zaznaczam, ze nie są to sprawdzone informacje. Gdzieś obiło mi się to o uszy. Podaje te informacje by osoba zainteresowana miała jakis punkt zahaczenia w dalszej drodze do znalezienia sposobu na zminiejszenie odległości od miedzy. Byc może którys z warunków nadal obowiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.11.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Widzę kilka nowych osób w Mazowsza Cieszy mnie to bardzo bo musimy dziewczyny się skrzyknąć i zakrzyczeć nasze pomorskie babeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 21.11.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witam. A wtrącę się do dyskusji Kilka miesięcy temu też przerabialiśmy temat odległości od granicy . Na pewno można zmniejszyć odległość do trzech metrów, ale nie może być okien od tej strony. Można o tym poczytać tu: http://www.budostrada.pl/artykuly_str.php?kat_gl=1&id=55 : Ale swoją drogą to geodeta powinien o tym wiedzieć . To przecież jego chleb powszedni. Powodzenia: Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 21.11.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 potwierdzam.4m jesli sa okna.3m jesli brak. my tak mamy bo mamy okna w garazu i musialo byc 4m. moze sa jakies wyjatki ale moj architekt nic mi nie mowil a ja nie kombinowalam.mam dziwnego sasiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 21.11.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Widzę kilka nowych osób w Mazowsza Cieszy mnie to bardzo bo musimy dziewczyny się skrzyknąć i zakrzyczeć nasze pomorskie babeczki No to sie dowiedziałysmy, że jest Nibylandia na Mazowszu A ja przyjechałam do Gdańska właśnie z Mazowsza na studia i tak jakoś zostałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 21.11.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Widzę kilka nowych osób w Mazowsza Cieszy mnie to bardzo bo musimy dziewczyny się skrzyknąć i zakrzyczeć nasze pomorskie babeczki Nie krzyczcie Po dobroci zawsze lepiej A im nas tu wiecej, tym lepiej, tak sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 21.11.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Mam pytanie do osób, które sa juz po montażu wc i bidetu, czy kupowałyście dodatkowo jakis system mocujący do nich, czy tez powinien byc dołączony do bidetu i sedesu, a może stelaz podtynkowy powinien to mieć.Pytam, bo myślałam, że jak kupuję drogi sedes to ma w komplecie jakies mocowanie, a tu mi mówią, że za te śrubki mam zapłacic 130 zł x2.Jak wiecie coś na ten temat to prosze o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 22.11.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Widzę kilka nowych osób w Mazowsza Cieszy mnie to bardzo bo musimy dziewczyny się skrzyknąć i zakrzyczeć nasze pomorskie babeczki No to sie dowiedziałysmy, że jest Nibylandia na Mazowszu A ja przyjechałam do Gdańska właśnie z Mazowsza na studia i tak jakoś zostałam Nie tylko Marzyciel mieszkał w Nibylandii A tak serio to mieszkam obecnie w Radomiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 22.11.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Mam pytanie do osób, które sa juz po montażu wc i bidetu, czy kupowałyście dodatkowo jakis system mocujący do nich, czy tez powinien byc dołączony do bidetu i sedesu, a może stelaz podtynkowy powinien to mieć. Pytam, bo myślałam, że jak kupuję drogi sedes to ma w komplecie jakies mocowanie, a tu mi mówią, że za te śrubki mam zapłacic 130 zł x2. Jak wiecie coś na ten temat to prosze o odpowiedź. ja osobiście nic nie kupowałam przy okazji zakupów całej armatury. Nasi panowie od wykończeniówki chyba przy okazji montażu też nic nie musieli kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 22.11.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 e.kala - a jak tam Wasze plany przeprowadzkowe? My wczoraj niesmiało zaplanowaliśmy przeprowadzkę na 15 grudnia. Woda i kanaliza powinny być na początku grudnia. Meble kuchenne mają się montować 3-4 grudnia, więc nasze warunki konieczne do wprowadzenia powinny być spełnione za jakieś 2 tygodnie. Więc chyba nie zostaje nam nic innego, jak powoli się pakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 22.11.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Dziewczyny a moze jakieś fotki? Dawno żadna nie pokazywała swojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 22.11.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 e.kala - a jak tam Wasze plany przeprowadzkowe? My wczoraj niesmiało zaplanowaliśmy przeprowadzkę na 15 grudnia. Woda i kanaliza powinny być na początku grudnia. Meble kuchenne mają się montować 3-4 grudnia, więc nasze warunki konieczne do wprowadzenia powinny być spełnione za jakieś 2 tygodnie. Więc chyba nie zostaje nam nic innego, jak powoli się pakować To tak jak my, 15 grudnia mamy zamiar wprowadzic się (ale jak będzie to sie okaże) . Meble kuchenne maja się montować od 30 grudnia. Nie mam jeszcze schodów, ale myslę, że za 2 tygodnie będą. Zdjęcia tez niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 22.11.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Dzięki, wiedziałam, że można na Was liczyć. Może źle napisałam, ale ja mam wszystko zgodnie z prawem czyli 3m od granicy, bo ściana bez okien. Problem w tym, że ja chcę(?) osunąć dom na 4 m, żeby z boku mieć dodatkowe miejsce parkingowe lub przejazd do garażu, bo planujemy(?) postawić dodatkowy z tylu działki. Z drugiej strony domku mam ok. 20m. więc tego metra się odczuje, a tu chyyyba może się przydać? Z drugiej strony znów papierki, na nowo wytyczanie... Z nowości przygotowaliśmy plac pod blaszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 22.11.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 e.kala, izi7 przeprowadzka 15.12. ??? Trzymam kciuki!! A ... kiedy parapetówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 23.11.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 mam nadzieję, że parapetówka wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.11.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Tomka ale warto ponieść na początku budowy nawet podówjne koszty po to by potem nie żałować i być zadowolonym. Teraz mozecie to zrobić bez problemu (no może z niewielkim finansowym) a potem to będzie niewykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 23.11.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Tomka ale warto ponieść na początku budowy nawet podówjne koszty po to by potem nie żałować i być zadowolonym. Teraz mozecie to zrobić bez problemu (no może z niewielkim finansowym) a potem to będzie niewykonalne. mayland, masz 100% rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sancio 23.11.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Witam Jestem na etapie zakupu dachówki firmy Jungmeier Karthago Sahara (bądź Toskakańska). Hurtownia za oferowała mi chyba dość wygórowaną cenę, bo 6 zł brutto za szt. (ok. 84 zł brutto/m2) razem z transportem i rozładowaniem. Może ktoś może mi podać jakiś aktualny konfrontujący cennik tej dachówki, z góry dziękuję!!! Ps. Jeśli macie fotki z dachem o takiej dachówce to bardzo proszę o demonstracje ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 23.11.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Jak "starszyzna" forumowa powiedziała, tak dzisiaj zrobiłam . Domek przesunięty! Poza tym stal poskręcana, ...fundamenty prawie wykopane!!! . Jutro od 8-ej dalsze kopanie, a o 10-ej wjeżdża pierwsza grucha z betonem. Oj dużo tych gruch będzie . Dziewczyny, normalnie zaczęło się!! Nie mogę w to sama uwierzyć! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 23.11.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Dziewczyny, normalnie zaczęło się!! Nie mogę w to sama uwierzyć! Pozdrawiam Uwierz, uwierz bo przez najbliższy czas będziesz myśleć, śnić tylko o budowie i poznasz "świat budowlańców", a jest to bardzo ciekawe doświadczenie Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts