dorbie 23.11.2007 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Dziewczyny a wiecie cos na temat Vatu od nowego roku? Bo ja slyszalam rozne zdania, ktos mowil ze podpisali ustawe o przedluzeniu Vatu7%, a w gazecie czytalam ze za uslugi bedzie Vat22%? tzn dawali przyklad wymiany okien w domu ze bedzie sie placic 22% za okna i wstawienie? Chyba nie o to mialo chodzic. Juz nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 24.11.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 ja mam w nosie caly ten vat, teraz w grudniu zanosze papiery do rozliczenia do mojej znajomki z biura rachunkowego,bo jak zobaczylam o co loto w tym zeznaniu to mimo ze jestem wyksztalcona w tej dziedzinie to nie bede sobie na swieta zawracac tym glowy.to powinni gdzies zglosic taka glupota. z tymi oknami to jest pokrecone bo jedne sie odlicza a inne nie.paranoja, tak jak z drzewem na wywiazke. jest tu na forum specjalny dzial temu poswiecony.glowa peka jak sie go przeczyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 24.11.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 ja mam w nosie caly ten vat, teraz w grudniu zanosze papiery do rozliczenia do mojej znajomki z biura rachunkowego To chyba nie całkiem masz w nosie skoro odliczasz . Ja zrobiłam wszystko sama i tak jak pisałam nie jest to takie skomplikowane. dorbie jeżeli nie ma podpisanej ustawy to każda usługa będzie na 22 %. Niestety nie wiem nic na temat tego przedłużenia , trzeba chyba poszukac w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 24.11.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 dorbie przeczytaj Prezydent Lech Kaczyński podpisał nowelizację ustawy o podatku VAT oraz ustawy o zwrocie osobom fizycznym niektórych wydatków związanych z budownictwem mieszkaniowym - poinformowała w poniedziałek Kancelaria Prezydenta. Nowelizacja ma zapobiec podwyżce VAT-u w budownictwie, poprzez wprowadzenie definicji budownictwa społecznego. Zgodnie z tą definicją, od 1 stycznia 2008 r. preferencyjna 7-proc. stawka VAT obejmie nowe mieszkania o powierzchni do 150 m. kw. oraz domy jednorodzinne do 300 m. kw., kupowane od deweloperów i spółdzielni mieszkaniowych. Ustawa bezterminowo przedłuża też możliwość odzyskania części VAT- u za materiały budowlane przez osoby budujące domy tzw. systemem gospodarczym. Obecnie o zwrot można się starać tylko do końca 2007 r. Chodzi o zwrot różnicy między stawkami 7 proc. i 22 proc. Ustawa wejdzie w życie 1 stycznia 2008 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 24.11.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Nie wstawiacie fotek, to ja cos wrzuce Zaczęła mi sie robić łazienka, jest juz jedna ściana [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 24.11.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 dorbie przeczytaj Prezydent Lech Kaczyński podpisał nowelizację ustawy o podatku VAT oraz ustawy o zwrocie osobom fizycznym niektórych wydatków związanych z budownictwem mieszkaniowym - poinformowała w poniedziałek Kancelaria Prezydenta. Nowelizacja ma zapobiec podwyżce VAT-u w budownictwie, poprzez wprowadzenie definicji budownictwa społecznego. Zgodnie z tą definicją, od 1 stycznia 2008 r. preferencyjna 7-proc. stawka VAT obejmie nowe mieszkania o powierzchni do 150 m. kw. oraz domy jednorodzinne do 300 m. kw., kupowane od deweloperów i spółdzielni mieszkaniowych. Ustawa bezterminowo przedłuża też możliwość odzyskania części VAT- u za materiały budowlane przez osoby budujące domy tzw. systemem gospodarczym. Obecnie o zwrot można się starać tylko do końca 2007 r. Chodzi o zwrot różnicy między stawkami 7 proc. i 22 proc. Ustawa wejdzie w życie 1 stycznia 2008 r. Super, dzieki wielkie e.kala ze to znalazlas(a ja wygodna tylko rzucialm temat), o to mi chodzilo, swietnie, na pewno dla wielu z nas jest to wazne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 24.11.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Nie wstawiacie fotek, to ja cos wrzuce Zaczęła mi sie robić łazienka, jest juz jedna ściana [/img] O, fajne kontrasty, czekamy na dalsze zdjecia. A u mnie zaczeli dalej robic wiezbe, tylko ten sniego co strasza... Nie wiem co bedzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.11.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Chyba nie jestem w stanie dzisiaj pisać tak mnie łapki bolą!! Przez 6 godz. byłam pomocnikiem murarza . Głównie kamienie nakladałam na taczkę i woziłam albo płytki chodnikowe tłukłam i nosiłam, stąd niesamowity ból nadgarstków!! Na koniec nie byłam w stanie chwytać, zginać palców... ale....uwaga, uwaga: mam zalane fundamenty To najpiekniejszy prezent imieninowy!!!!!!!!!!! I muszę to napisać: mam super majstrów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 24.11.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 beti555 fajne kolory, w mojej dolnej łazience też kontrastowe płytki. TomKa ja juz pisałam, że budowa wciąga ale u ciebie to już jest najwyższy stopień zaangażowania Ja zamówiłam w końcu sprzęt do kuchni, kupiłam dzisiaj prysznic do dolnej kabiny i ciągle kupuję jakies lampy, kinkiety, ledy (strasznie tego dużo i końca nie widać ). W domu bałagan straszny, bo parkiet nadal szpachlują i wszystko wepchniete do łazienek i garażu. Wracając do oświetlenia może podpowiecie jakie wybrać dwa kinkiety nad lustro do małej łazienki. Chciałabym aby były nowoczesne, w miarę szczelne i najlepiej na żarówkę jakąś "normalną". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 25.11.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Helou Jutro wreszcie przyjadą drzwi wewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 25.11.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Helou Jutro wreszcie przyjadą drzwi wewnętrzne Super:) Moje za jakieś 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 25.11.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Dziewczyny, moze cos podpowiecie... http://forum.muratordom.pl/post2185470.htm#2185470 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.11.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 a ja już mam drzwi nawet zapłacone ...stoją sobie w magazynie bo nie ma jeszcze do czego wstawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 25.11.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Widzę, że temat oświetlenia nie należy do ciekawych. Jednak jestem juz po zakupach tych kinkietów do łazienki. Moge tylko podzielic sie z wami informacjami na ten temat. Otóż do łazienek kupuje sie specjalne kinkiety, zabezpieczone przed wilgocią. Poszłam do sklepu z mężem i kupilismy nie te, które mi sie podobały a te które miały IP44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 25.11.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 e.kala ciekawy, tylko gdzie mi tam myśleć o oświetleniu... , ale ... chętnie popatrzę na zdjątka Twoich lamp i kinkietów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 26.11.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Helou Jutro wreszcie przyjadą drzwi wewnętrzne Super:) Moje za jakieś 3 tygodnie Miały być za 3 tygodnie, a już są Ale sie zdziwilismy Teraz musimy przyspieszyć robienie podłóg w domu aby umówić sie na montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 26.11.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Cześć Dzis obiecane zdjecia. Przepraszam, ze tylko 4, ale ja naprawdę nie mam na nic czasu... Postaram się niebawem o kolejne http://images32.fotosik.pl/57/0de06d5305cf51a0m.jpg http://images32.fotosik.pl/57/30b682389691a7a4m.jpg http://images32.fotosik.pl/57/e092b60bfb832b3cm.jpg http://images34.fotosik.pl/57/4d5772cd08b6b2c6m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.11.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 PP jak Mały wyrosła Śliczna Domek też widzę, ze dopieszczasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 26.11.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 pp bardzo ładnie już u Was A Weronika jaka fajowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 26.11.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 PP jak Mały wyrosła Śliczna Domek też widzę, ze dopieszczasz Mamy już dywan, rolety a jutro zakładam firanki/zasłonki. Drzwi przyjechały i zobaczę je wieczorem. Jak już trochę bardziej dopieszczę dom, to znów mu kilka fotek cyknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts