Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących kobiet

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie ma to jak normalny dojazd do domku i wokół domku. U mnie dojazd jest ok, ale to co się dzieje wokół domku to....horror....rozkopana glina, glina i jeszcze raz glina i nic nie możemy teraz z nią zrobić! Jak robili nam oczyszczalnię to koparka tak zniszczyła cały teren wokół domu, że najbliższa wiosna to będzie czas ciężkiego doprowadzania terenu do możliwości dojścia do domu. A co najgorsze to oczysczalnię, która została już zakopana trzeba będzie pewnie jeszcze raz odkopać bo jeden z pojemników po prostu zapadł się!!!

JUż się boję co to znowu będzie za błoto przed domem..... :( :( :(

Błotko jest suuuper :evil: Sczególnie jak sie gubi w nim buty i z rozpedu noga wpada w taka głęboką maź :-?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: u Was błoto, u mnie piasek....

E.kala, ale Ty spostrzegawcza jesteś! Drogę wypatrzyłaś :o , ale jestem rozczarowana... mojego zieloniuśkiego zboża nie zobaczyłaś? Hehe miał tam być piękny warzywnik, a tu... ale mój mąż miał ubaw jak zaczęli kopać fundamenty i zobaczył te "hałdy" piasku, ale się śmiał z moich planów ogrodniczych :roll: :evil: :(

A ta droga wcale nie taka super :roll: to żużlówka i latem kurzy jak ...

Cieszę się, że się Wam podoba.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: u Was błoto, u mnie piasek....

E.kala, ale Ty spostrzegawcza jesteś! Drogę wypatrzyłaś :o , ale jestem rozczarowana... mojego zieloniuśkiego zboża nie zobaczyłaś? Hehe miał tam być piękny warzywnik, a tu... ale mój mąż miał ubaw jak zaczęli kopać fundamenty i zobaczył te "hałdy" piasku, ale się śmiał z moich planów ogrodniczych :roll: :evil: :(

A ta droga wcale nie taka super :roll: to żużlówka i latem kurzy jak ...

Cieszę się, że się Wam podoba.

Mieć taka drogę jak Ty to wprost marzenie...

Trochę te Wasze opowieści o drodze mnie pocieszyły, bo my obecnie mamy przed domem taką gnojówkę, że myślałam, że wybudowaliśmy się na wyjątkowym bagnie. Ale widzę, że nie jesteśmy tacy wyjątkowi ;-)

U nas wzdłuż drogi dojazdowej będą nam kopać 3 rów w ciągu 3 tygodni. Jeden był od elektryki, drugi od kanalizy, a teraz będzie trzeci od wody. Najgorzej, że każde medium musi być w osobnym rowie, więc po tych operacjach cała droga będzie maksymalnie przekopana.

A z miłych rzeczy, przez cały weekend robiiśmy porządki w domu. Przyjechali moi rodzice i siostra i silną grupą wzieliśmy się za mycie okien, podłóg, odkurzanie wszystkich kątów, wywalanie walających się niepotrzegnie rzeczy itp. No teraz to wygląda! Trzeba tylko wstawić meble i można mieszkać :-D

e.kala - zaskoczyłaś i ucieszyłaś mnie wiadomościami na temat szkoły w Borkowie - super sprawa, że szkoła kameralna i poziom wysoki :-) No i gratuluję pierwszoklasistki :-) A możesz podać nazwę dostawcy internetu w Borkowie? Ten o którym my słyszeliśmy niestety nie obejmuje zasięgiem Borkowa i nie wiedziałam, że ktoś tam jednak działa.

Ewik_1 - następnym razem poproszę o trochę większe zdjęcia, bo na takich malutkich niewiele widać :-(

TomKa - no to się zaczęło :-) Teraz masz już przechlapane ;-) Żartuję oczywiście (trochę)... :-) Odliczaj dni do przeprowadzki :-)

Djęcie powiększyłam, niestety nie umiem wklejać tak by w linku się powiększało.

No i przy okazji wrzucam moje schody:

http://images32.fotosik.pl/64/3214d98ff2d6faab.jpg

http://images33.fotosik.pl/64/921ef88bd1f7e230.jpg

barierka na razie pomalowana tylko podkładem, bo na kute rzeczy tak długo się czeka, że musieliśmy robic ją sami.

Ewik_1 - a czym nasz wyłożone schody? I co to znaczy, że barierkę robiliście sami? :o Wszystko sami? Jeśli tak, to podziwiam! A dzieciaczki super :-D

A co tam za ozdoby masz na górze na drzwiach? ;-)

Schody są z marmuru. Sąsiadka pracuje w tej branży i mnie namówiła.

A barierkę robiliśmy rodzinnie: spawał nam wujek, mąż i jego brat pomagli, potem wspólny montaż i malowanie podkładem. Elementy były kupowane, trzeba było tylko odpowiednio przyciąć i pospawać, rozeta także gotowa.

A te ozdoby to koc :oops: bo nie mamy szybek w drzwiach a za drzwiami będzie siłownia mężą i tam były np. spawane barierki i trzeba było drzwi zasłonić, by pył nie szedł na cały dom. Okazało się, że w tych drzwiach każda szybka jest oddzielna i nie możemy się zabrać do przycinania. Będziemy tam wstawiać jakąś kolorową pleksę, bo szybka chyba zbyt ryzykowna przy dzieciach.

Ewik_1 - no, no, gratuluję zaradności. Im więcej umie się zrobić samemu, tym łatwiej na budowie. Ja jak mam szukać kolejnych osób, spotykać się, omawiać, umawiać itp., to kombinuję co jest rzeczywiście niezbędne, a co mogę sobie odłożyć na później, bo mi się już nie chce...

A u nas montowali dziś lustra w łazienkach. Muszę pojechać zobaczyć jak wyszło.

A jeśli chodzi o fantastyczne drogi dojazdowe do domu, to udało mi się wczoraj po raz pierwszy zakopać po uszy. No może nie po uszy, ale po brzuch samochodu. Mąż był z nieco przeziębioną córeczką w mieszkaniu, więc nawet do niego nie dzwoniłam po pomoc, bo uznałam, że sam i tak mnie nie wygrzebie z tego błota. Poszłam więc do najbliższego sąsiada, który zorganizował akcję ratunkową ;-) Najpierw próbował jeszcze wyjechać moim samochodem, ale bardzo szybko się poddał i zorganizował kolejnych sąsiadów, samochód, linkę itp. Tak więc skończyło się na wyciąganiu samochodu na linie przez inny samochód. Panowie mnie popchnęli i poszło gładko. Miłych mam sąsiadów :-D A jaką mam drogę możecie sobie teraz wyobrazić...