beti555 01.12.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 I jak Wam się podoba? bardzo. Najbardziej mi sie podoba, że masz jakis normalny dojazd do działki. hehehe A swoją drogą TomKa, dobrze jest zacząc tą budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 01.12.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Nie ma to jak normalny dojazd do domku i wokół domku. U mnie dojazd jest ok, ale to co się dzieje wokół domku to....horror....rozkopana glina, glina i jeszcze raz glina i nic nie możemy teraz z nią zrobić! Jak robili nam oczyszczalnię to koparka tak zniszczyła cały teren wokół domu, że najbliższa wiosna to będzie czas ciężkiego doprowadzania terenu do możliwości dojścia do domu. A co najgorsze to oczysczalnię, która została już zakopana trzeba będzie pewnie jeszcze raz odkopać bo jeden z pojemników po prostu zapadł się!!! JUż się boję co to znowu będzie za błoto przed domem..... Błotko jest suuuper Sczególnie jak sie gubi w nim buty i z rozpedu noga wpada w taka głęboką maź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 01.12.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 skąd ja to znam...???? U mnie jest tak na całości przed domem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 01.12.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 PP kiedy zrobisz swoją galerię na forum? Jak juz bede miala pieknie cudnie A tak naprawde, to nie wiem czy ja zrobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 01.12.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Zdjęć domu brak, ale pochwalę sie moja córką (pierwszy raz pokazuja ja na forum , w czasie pasowania na ucznia, ta z czerwoną kredką) http://images30.fotosik.pl/120/742f9cc3ecad26c2med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 01.12.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 u Was błoto, u mnie piasek.... E.kala, ale Ty spostrzegawcza jesteś! Drogę wypatrzyłaś , ale jestem rozczarowana... mojego zieloniuśkiego zboża nie zobaczyłaś? Hehe miał tam być piękny warzywnik, a tu... ale mój mąż miał ubaw jak zaczęli kopać fundamenty i zobaczył te "hałdy" piasku, ale się śmiał z moich planów ogrodniczych A ta droga wcale nie taka super to żużlówka i latem kurzy jak ... Cieszę się, że się Wam podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 01.12.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 e.kala, córunia urocza! Uważaj jednak na tego kawalera obok, chyba ma podobne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 01.12.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 A ta droga wcale nie taka super to żużlówka i latem kurzy jak ... Muszę zrobic zdjęcie mojej drogi to wtedy swoją docenisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 02.12.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 TomKa ! Zajrzyj na mój dziennik tam jest zdjęcie mojej drogi. Oj docenisz swój kiurz i piasek )) U mnie zakopują się wszyscy , a ci co idą pieszo grzęzną w błocie po kolana. Moim standartowym wyposażeniem w aucie stały się trapery i łopata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 02.12.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 u Was błoto, u mnie piasek.... E.kala, ale Ty spostrzegawcza jesteś! Drogę wypatrzyłaś , ale jestem rozczarowana... mojego zieloniuśkiego zboża nie zobaczyłaś? Hehe miał tam być piękny warzywnik, a tu... ale mój mąż miał ubaw jak zaczęli kopać fundamenty i zobaczył te "hałdy" piasku, ale się śmiał z moich planów ogrodniczych A ta droga wcale nie taka super to żużlówka i latem kurzy jak ... Cieszę się, że się Wam podoba. Mieć taka drogę jak Ty to wprost marzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 02.12.2007 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Trochę te Wasze opowieści o drodze mnie pocieszyły, bo my obecnie mamy przed domem taką gnojówkę, że myślałam, że wybudowaliśmy się na wyjątkowym bagnie. Ale widzę, że nie jesteśmy tacy wyjątkowi U nas wzdłuż drogi dojazdowej będą nam kopać 3 rów w ciągu 3 tygodni. Jeden był od elektryki, drugi od kanalizy, a teraz będzie trzeci od wody. Najgorzej, że każde medium musi być w osobnym rowie, więc po tych operacjach cała droga będzie maksymalnie przekopana. A z miłych rzeczy, przez cały weekend robiiśmy porządki w domu. Przyjechali moi rodzice i siostra i silną grupą wzieliśmy się za mycie okien, podłóg, odkurzanie wszystkich kątów, wywalanie walających się niepotrzegnie rzeczy itp. No teraz to wygląda! Trzeba tylko wstawić meble i można mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 02.12.2007 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 e.kala - zaskoczyłaś i ucieszyłaś mnie wiadomościami na temat szkoły w Borkowie - super sprawa, że szkoła kameralna i poziom wysoki No i gratuluję pierwszoklasistki A możesz podać nazwę dostawcy internetu w Borkowie? Ten o którym my słyszeliśmy niestety nie obejmuje zasięgiem Borkowa i nie wiedziałam, że ktoś tam jednak działa. Ewik_1 - następnym razem poproszę o trochę większe zdjęcia, bo na takich malutkich niewiele widać TomKa - no to się zaczęło Teraz masz już przechlapane Żartuję oczywiście (trochę)... Odliczaj dni do przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 03.12.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Djęcie powiększyłam, niestety nie umiem wklejać tak by w linku się powiększało. No i przy okazji wrzucam moje schody:http://images32.fotosik.pl/64/3214d98ff2d6faab.jpghttp://images33.fotosik.pl/64/921ef88bd1f7e230.jpgbarierka na razie pomalowana tylko podkładem, bo na kute rzeczy tak długo się czeka, że musieliśmy robic ją sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 03.12.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Ewik_1 - a czym nasz wyłożone schody? I co to znaczy, że barierkę robiliście sami? Wszystko sami? Jeśli tak, to podziwiam! A dzieciaczki super A co tam za ozdoby masz na górze na drzwiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 04.12.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Ewik_1 - a czym nasz wyłożone schody? I co to znaczy, że barierkę robiliście sami? Wszystko sami? Jeśli tak, to podziwiam! A dzieciaczki super A co tam za ozdoby masz na górze na drzwiach? Schody są z marmuru. Sąsiadka pracuje w tej branży i mnie namówiła. A barierkę robiliśmy rodzinnie: spawał nam wujek, mąż i jego brat pomagli, potem wspólny montaż i malowanie podkładem. Elementy były kupowane, trzeba było tylko odpowiednio przyciąć i pospawać, rozeta także gotowa. A te ozdoby to koc bo nie mamy szybek w drzwiach a za drzwiami będzie siłownia mężą i tam były np. spawane barierki i trzeba było drzwi zasłonić, by pył nie szedł na cały dom. Okazało się, że w tych drzwiach każda szybka jest oddzielna i nie możemy się zabrać do przycinania. Będziemy tam wstawiać jakąś kolorową pleksę, bo szybka chyba zbyt ryzykowna przy dzieciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 04.12.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Czy na forum jest temat co potrzebne jest do odbioru domu? Szukam, szukam i nie mogę znaleźć, a napewno coś takiego kiedys widziałam... Może Wy natrafiłyscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 04.12.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Ewik_1 - no, no, gratuluję zaradności. Im więcej umie się zrobić samemu, tym łatwiej na budowie. Ja jak mam szukać kolejnych osób, spotykać się, omawiać, umawiać itp., to kombinuję co jest rzeczywiście niezbędne, a co mogę sobie odłożyć na później, bo mi się już nie chce... A u nas montowali dziś lustra w łazienkach. Muszę pojechać zobaczyć jak wyszło. A jeśli chodzi o fantastyczne drogi dojazdowe do domu, to udało mi się wczoraj po raz pierwszy zakopać po uszy. No może nie po uszy, ale po brzuch samochodu. Mąż był z nieco przeziębioną córeczką w mieszkaniu, więc nawet do niego nie dzwoniłam po pomoc, bo uznałam, że sam i tak mnie nie wygrzebie z tego błota. Poszłam więc do najbliższego sąsiada, który zorganizował akcję ratunkową Najpierw próbował jeszcze wyjechać moim samochodem, ale bardzo szybko się poddał i zorganizował kolejnych sąsiadów, samochód, linkę itp. Tak więc skończyło się na wyciąganiu samochodu na linie przez inny samochód. Panowie mnie popchnęli i poszło gładko. Miłych mam sąsiadów A jaką mam drogę możecie sobie teraz wyobrazić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 04.12.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Czy na forum jest temat co potrzebne jest do odbioru domu? Szukam, szukam i nie mogę znaleźć, a napewno coś takiego kiedys widziałam... Może Wy natrafiłyscie? sylvia nidawno o tym pisała u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 06.12.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 pobudka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 06.12.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 pobudka! Nie wiem jak reszta, ale ja już od dawna na nogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts