acca5 15.12.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 to ci tort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 15.12.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Tort super Gdzie zamawiałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 15.12.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Kobitki co z tymi drogami się dzieje??? Mnie złości , że drogę mam gminną , a sama musze ją zrobić, bo na dzień dzisiejszy tylko mi jest potrzebna. Auta też zostają na drodze głównej i chłopaki noszą wszystko od okien po rury i wełnę na własnych plecach. Witam. Edytko, jeżeli chcesz mieć zrobioną drogę w miare tanim kosztem, to weź trochę zbierz z tej drogi ziemię, wywieź ją a potem daj dość grubego tłucznia - mozna dostać w kamieniłomach tani tłuczen odpadowy (poza gatunkowy). Ale najpierw do gminy wystąp z pismem o utwrdzenie tej drogi we własnym zakresie. jestem drogowecem, pracuję w gminie i trochę sie na tym znam. A tak na marginesie też sama zaczęłam budować wymarzony od dawna domek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 15.12.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Tort super Gdzie zamawiałaś? W cukierni na ul. Legionów (róg Kościuszki). Twierdzą, że zrobia rózne "cuda". Ciekawe jaki tort mąż mi zamówi teresab a dlaczego to Gmina nic w sprawie dróg nie robi i jeszcze trzeba pisac pismo, że sie chce samemu utwardzać. Ja liczę, że w mojej Gminie bedzie inaczej i cos u mnie zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 15.12.2007 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 no więc odpowiadam, Koszty naprawy tej drogi muszą się znaleźć w planach budżetowych Gminy na dany rok i wtedy może robić. Do zadań Gminy nalezy min. budowanie i utrzymywanie dróg, ale w zakresie posiadanych środków. A więc jeżeli Gmina jest biedna, to trzeba długo czekać na budowę drogi. A napisac pismo odnośnie utwardzenia drogi we własnym zakresie trzeba, bo to jest jej własność i zgoda musi być.Trudno jest nadążyć Gminie budować drogi tam, gdzie powstają nowe domy.U nas jest sprawa trochę inna, bo gmina jest bogata i na takie utwardzenie drogi nie czeka się długo, o ile są wszystkie urzadzenia w tej drodze (kanalizacja, woda). Ja tez narazie drogi nie mam, ale myśle, że jak wybuduję, to Gmina mi utwardzi.Chyba wyczerpałam temat dróg dojazdowych.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 16.12.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Ja jeszcze pomęczę temat dróg. U nas droga była utwardzona i gmina wykonała burzówkę i od tej pory nie mam dojazdu do domu. Wiecej, trudno jest dojść . Uważam, że w takim przypadku powinna gmina utwardzic drogę a nie po raz drugi mieszkańcy. Mam nadzieję, ze tak będzie, tym bardziej, że przy naszej ulicy to pewnie będzie z 60 nowych domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 16.12.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 W takim przypadku Gmina powinna zrobić tą drogę, a przede wszystkim powinna doprowadzić ją po wykonaniu burzówki do stanu poprzedniego.Jedyne wyjście to pisać pismo w tej sprawie do wójta Gminy i powołać się na ustawę o drogach publicznych, w której jest zapis, że do zadań własnych Gminy należy utrzymywanie i budowa dróg.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 17.12.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 teresab Dziękuję za poruszenie tematu...qrcze nie pomyślałam ze muszę mieć ich zogodę, ale fakt to nie moja droga ...oj już pisze pisma do gminy. Dziękuję !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 17.12.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 witaj teresabkorzystając z twojej fachowości mam pytaniezłożyliśmy pismo o uzgodnienie wjazdu na działkę i dostaliśmy odpowiedź, że powinniśmy przygotować koncepcję drogową drogi (zawierającą plan sytuacyjny i niweletę drogi). działka drogowa ta jest własnością miasta gdańsk i aktualnie jest kawałkiem zachwaszczonego pola.czymże jest ta uproszczona koncepcja drogowa, czy to nie gmina ustala koncepcje drogowe na swoim terenie? czy powinniśmy z tym się zgłosić do urzędu miasta? czy może musimy sami robić jakiś projekt drogowy? ile coś takiego ew. trwa i może kosztować?z góry dziękim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 18.12.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 moon123 - widzę, że zawsze muszą byc jakieś atrakcje, nawet w przypadku niby prostych spraw... A ja mogę oficjalnie ogłosić, że MAMY WODĘ!!! Popłynęła do domu w sobotę - ale się cieszę!!! Czekaliśmy na nią 1,5 roku, więc jest się z czego cieszyć Poza tym mamy już zamontowane meble w kuchni - ładnie wyszło Korzystając z tego, że droga jest naprawiona i przejezdna dojechały do nas dawno kupione krzesła i meble do pokoju Mai. Właściwie moglibyśmy się już powoli zbierać do przeprowadzki, ale chyba zajmiemy się tym zaraz po świętach. Wtedy będziemy mieć trochę urlopu i czasu na ponowne posprzątanie całości i pakowanie. Teraz oboje z mężem mamy lekkie kongo w pracy (koniec projektów) i branie urlopu nie wchodzi w grę, a będąc w domu o 18-19 w tygodniu niewiele można już zrobić. Tak więc święta u nas byłyby totalną prowizorką, bo nie dalibyśmy rady wszystkiego ogarnąć. No nic to, na siłę nie będę nic robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 18.12.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 izi7 - no niestety zawsze coś gratuluję wody!!! wstawisz jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 18.12.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 wkleję jak zrobię Robiłam w trakcie prac, więc nie wyglądało to jeszcze tak jak teraz. A poza tym Betti - stał się cud i mój mąż dodzwonił się wczoraj do elektryka (ja już dałam sobie spokój z dzwonieniem, bo nie wierzyłam, że odbierze) i dziś montują nam lampy! Hura!!! Elektryk walnął skruchę. Mam nadzieję, że skończy wszystko i będziemy mogli zapomnieć o temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 18.12.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Ja coś wstawię : http://img227.imageshack.us/img227/2460/img0338uo7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 18.12.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 edytko - pięknie jest u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 18.12.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Pozdrawiam Was przelotnie kobietki budujace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 18.12.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 edyta_10 fajne zdjęcie. U nas dzisiaj montowano kuchnię. Oczywiście jeszcze nie koniec i w zasadzie jeszcze jej nie widzę . U nas nadal tragedia z drogą. Gmina niby cos utwardza, ale nadal dojechac do domu nie można. Przeprowadzka tez odłozona na "po Świetach". W mieszkaniu mnóstwo zapakowanych kartonów i nie mozna ich przewieść, bo brak dojazdu . Zawsze jest jakies ale . Najbardziej teraz wkurza mnie droga i czekanie na niektórych fachowców (czyt. ten od schodów). Obecnie kończę bieganie za oświetleniem i zaczynam za meblami. Jestesmy ostro zakręceni, czasu brak, prezentów brak, Świeta u rodziny bez udziału własnego , mieszkanie musimy opuścić do 10 stycznia. Marzę by juz w końcu rozłożyc sie na sofie w salonie i nigdzie sie nie spieszyć, a nastąpi to juz wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.12.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 e.kala a skad wzielas goscia od schodow? Caly czas maja byc takie jak zamieszczalas zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 18.12.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 wkleję jak zrobię Robiłam w trakcie prac, więc nie wyglądało to jeszcze tak jak teraz. A poza tym Betti - stał się cud i mój mąż dodzwonił się wczoraj do elektryka (ja już dałam sobie spokój z dzwonieniem, bo nie wierzyłam, że odbierze) i dziś montują nam lampy! Hura!!! Elektryk walnął skruchę. Mam nadzieję, że skończy wszystko i będziemy mogli zapomnieć o temacie. Ode mnie elektryk telefonu nadal nie odbiera Może tylko dlatego, ze Twój mąż zadzwonił, Wam sie udało... No, ale dobrze, ze chociaż Wam Nam zaczeli montować drzwi wewnetrzne, w czwartek mają dokończyć. Jednak jeszcze tyle roboty, że szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 18.12.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 e.kala, widzę, ze optymizmu Ci nie ubywa I tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.12.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Kobitki miłe zapraszam do zabawy w fotograficzne wspomnienia z dzieciństwa http://forum.muratordom.pl/zdjecia-z-dziecinstwa,t119457.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts