beti555 16.01.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 czesc witam po przerwie Cześć Jak leci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 16.01.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 czesc witam po przerwie Cześć Jak leci? na budowie powoooooooooli, a w zyciu czas zapierd... dopiero cieszyłam się z IIkresek na teście ciązowym, a tu juz niedługo finisz bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 16.01.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 e.kala, beti555 - macie już odbiór kominiarski domu? Ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 16.01.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 e.kala, beti555 - macie już odbiór kominiarski domu? Ile to kosztuje? Ja nie mam, ciągle mam to zrobic i czasu brak. Trochę ochłonę po przeprowadzce i zbiorę wszystkie dokumenty do odbioru domu. Wcześniej chcę się zameldować i też jeszcze nie załatwiłam tego. Dzisiaj spałam w swoim nowym łożu, miałam samochód w garażu (jak dla mnie super rzecz)i po raz pierwszy przyszedł listonosz , który oznajmił mi, że muszę mieć skrzynkę, bo gdzie on będzie listy wrzucał. Napisze wam z czego jestem bardzo zadowolona w nowym domu 1. Garaż z wejściem do domu 2. Umywalka w garażu (jest gdzie myć buty z tego błota) 3. Odkurzacz centralny 4. Zmywarka 5. Duże wygodne łoże, którego nie muszę ścielić 6. Można krzyczeć, prac w nocy i nikt w kaloryfer nie puka. Warto było się męczyć z ta budową i realizowac marzenie o domku. Wszystkim wam życzę abyście jak najprędzej tego doznały. Warto o tym pamietać w trakcie tej całej budowy. Ja ciągle marzyłam o kawce na tarasie, więc mam jeszcze co robic, bo na zewnątrz to u mnie jak u Shreka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sierzant36 16.01.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 18.01.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 e.kala - no to odbiór kominiarski już mamy Szybko poszło. Koszt 250pln. Dodzwoniłam się do dwóch kominiarzy i podali mi taki sam koszt, to stwierdziłam, że pewnie to w naszych okolicach standard. My wczoraj spędziliśmy cały dzień w domku. Mąż zakładał brakujące lampy, ja latałam z miotłą, mopem i szmatkami i czyściłam wszystko co się da. Można powiedzieć, że na chwilę obecną dom jest już odgruzowany, wszelkie pobudowlane śmieci wyniesione do spiżarni lub do garażu. Garaż jest teraz miejscem wymagającym największej pracy, bo bałagan jest tam straaaszny. No i muszę się pochwalić, że rozpakowailśmy wczoraj w końcu meble w salonie i teraz wygląda tam już jak w domu Tylko się przeprowadzić, ale jakoś nam się nie chce zebrać... e.kala - ponawiam pytanie o odkurzacz centralny - jaki kupiłaś i dlaczego? Muszę też sobie w końcu sprawić, a nie wiem jaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.01.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Mi odbiór załatwia kierbud. Za wszystko mam zapłacić 700zł (geodeta,kominiarz, elektryk). Czas oczekiwania 3-4 tygodnie. Gdy sama chciałam załatwiać odbiór kosztowałoby mnie to kilkaset zł wiecej. Takie stawki mi podawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 18.01.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Mayland - to bardzo tanio będziesz miała ten odbiór. Ja jestem właśnie po telefonach do geodetów. Sama inwentaryzacja powykonawcza domu + 3 przyłącza kosztuje u nas w granicach 1tys. - 2tys. Taniej niż tysiąc nie znalazłam. Pomiary powykonawcze elektryczne kosztują ok. 500pln. Tak więc u mnie wyjdzie za te 3 rzeczy ok. 1750pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.01.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Też jestem zadowolona. Takie stawki ma mój kierbud. Pewnie dostaje zniżki bo robi u nich często odbiory. Mi za elektryke też powiedzieli 500zł On załatwia za 200 Geodeta powiedział mi 650 i grosza mniej. On załatwi za 400zł. Kominiarz 100zł. Jak widać moze byc taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 18.01.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Odbiór kominiarski mamy, kosztował 150zł. Z tym, ze my bez gazu. Jak ma sie gaz, to 300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 18.01.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Odbiór kominiarski mamy, kosztował 150zł. Z tym, ze my bez gazu. Jak ma sie gaz, to 300zł. a znalazlas moze jakiegos taniego geodete? Nie udalo mi sie znalezc taniej niz za tysiąc pln (za dom i 3 przyłącza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 18.01.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Odbiór kominiarski mamy, kosztował 150zł. Z tym, ze my bez gazu. Jak ma sie gaz, to 300zł. a znalazlas moze jakiegos taniego geodete? Nie udalo mi sie znalezc taniej niz za tysiąc pln (za dom i 3 przyłącza) Jeszcze nie dzwoniłam... A jak oni to liczą? Nie jest ważne jaki dom? I spróbuj może tu 502 401 306 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 18.01.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Skoro jesteście w temacie to powiedzcie mi czy odbiór elektryczny może wykonać elektryk, który robił instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 18.01.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 e.kala - ponawiam pytanie o odkurzacz centralny - jaki kupiłaś i dlaczego? Muszę też sobie w końcu sprawić, a nie wiem jaki Kupiłam taki, zachwalał go instalator, jest dwuczęściowy (podobno lepszy) i jest to prawdziwy cyklon (o co chodzi to nie wiem, ale podobno dobrze ). Ma 5 lat gwarancji. http://images24.fotosik.pl/143/a5097ec91c60eb3d.jpg' alt='a5097ec91c60eb3d.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 18.01.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Skoro jesteście w temacie to powiedzcie mi czy odbiór elektryczny może wykonać elektryk, który robił instalacje? Jeśli ma uprawnienia, to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 20.01.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Odbiór kominiarski mamy, kosztował 150zł. Z tym, ze my bez gazu. Jak ma sie gaz, to 300zł. a znalazlas moze jakiegos taniego geodete? Nie udalo mi sie znalezc taniej niz za tysiąc pln (za dom i 3 przyłącza) Jeszcze nie dzwoniłam... A jak oni to liczą? Nie jest ważne jaki dom? I spróbuj może tu 502 401 306 z reguły osobno liczą za dom (w granicach 700-1000pln) i osobno za każde przyłącze (150-350 za sztukę). Tylko jeden geodeta pytał, czy dom ma 4 rogi czy więcej. Pozostali podawali ceny od razu po informacji, że chodzi o dom jednorodzinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 20.01.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 e.kala - ponawiam pytanie o odkurzacz centralny - jaki kupiłaś i dlaczego? Muszę też sobie w końcu sprawić, a nie wiem jaki Kupiłam taki, zachwalał go instalator, jest dwuczęściowy (podobno lepszy) i jest to prawdziwy cyklon (o co chodzi to nie wiem, ale podobno dobrze ). Ma 5 lat gwarancji. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.01.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 e.kala - ponawiam pytanie o odkurzacz centralny - jaki kupiłaś i dlaczego? Muszę też sobie w końcu sprawić, a nie wiem jaki Kupiłam taki, zachwalał go instalator, jest dwuczęściowy (podobno lepszy) i jest to prawdziwy cyklon (o co chodzi to nie wiem, ale podobno dobrze ). Ma 5 lat gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 20.01.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 a co to za model i jaka jest jego orientacyjna cena jeśli można wiedzieć (może być na priva) ? Vacu-Maid S 1570 2549 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 21.01.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 e.kala - dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts