Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących kobiet

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mamy Cyfrę Plus - kryterium wyboru było to, żeby w podstawowym pakiecie było Mini Mini :-D

:lol: :lol: :lol: u nas tez jest walka o Mini Mini (co to znaczy przyzwyczajenie dziecka do TV z bloku). Napisz a jak jest z Polsatem, czy w Cyfrze jest?

beti555 już za chwileczke, juz za momencik będziesz po swoim domku sie kręcić :wink:

Hmmm aby zamieszkać zostało nam: pomalowanie salonu i holu, posprzątanie, a same wiecie ile tego jest..., dokończenie montażu kuchni (to ma sie odbyc podobno we wtorek), przewiezienie gratów, rozpakowanie. Niby nie tak wiele a w sumie bardzo duzo...

Reszta później...

A ja nie mam wózka :o Ma ktos na zbyciu?

mamy Cyfrę Plus - kryterium wyboru było to, żeby w podstawowym pakiecie było Mini Mini :-D

:lol: :lol: :lol: u nas tez jest walka o Mini Mini (co to znaczy przyzwyczajenie dziecka do TV z bloku). Napisz a jak jest z Polsatem, czy w Cyfrze jest?

Polsatu nie ma w Cyfrze. Do Polsatu mamy dodatkową antenę :-)

Kobietky u mnie już tynkują!!!! Mam też wycenę kafelkarza i umówioną ekipę mna czerwiec do tynków zewnętrznych....ufff..... się dzieje.....

Ale i są wpadki...budowlańcy uszkodzili mi bramę garażową... po małej wojnie kto pokryje koszty wymiany prowadnic... jest konsensus. Koszty naprawy odliczam od prac ekipy budowlanej. Yes, Yes - nie wolno robić z inwestora idioty.

Dziewczyny - kiedy wstawiałyście drzwi wejściowe? Mam drewniane okna, więc wstawiam je już po tynkach i posadzkach. Producent drzwi radzi jeszcze poczekać, z uwagi na możliwość niszczenia przy malowaniu i płytkowaniu, ale to chyba bez sensu?! Mam "drzwi tymczasowe" 8) wykonane z płyty zamykanej na kłódkę, ale tak sobie myślę, że jak normalnych nie wstawię, to mi domu od włamania nie ubezpieczą...

Jak to u Was wyglądało? Kiedy najlepiej drzwi wstawić?

hallo, hallo, hallo to ja baba budująca, a tak na poważnie witam wszyskich serdecznie od jutra zaczynamy (dużo powiedziane - składamy dokumenty o pozwolenie na budowę)

:):) ale się boję:):)

Pozdrawiam

p.s. Beti a ty jeszcze nie mieszkasz??? już myślałam że zbudowałaś, zamieszkałaś i zapomniałaś pozdrawiam Cię cieplutko

dziewczyny powiedzcie mi, może pamiętacie:

czy izolacje na fundamenty to się stosuje na ławę czy na bloczki czy na te warstwy wyrównawcze z cegły? pogubiłam się już bo slyszałam kilka różnych wersji :-? :roll: a musze dzisiaj zamówic odpowiednią ilość papy i tego lepiszcza...

Kobietky u mnie już tynkują!!!! Mam też wycenę kafelkarza i umówioną ekipę mna czerwiec do tynków zewnętrznych....ufff..... się dzieje.....

Ale i są wpadki...budowlańcy uszkodzili mi bramę garażową... po małej wojnie kto pokryje koszty wymiany prowadnic... jest konsensus. Koszty naprawy odliczam od prac ekipy budowlanej. Yes, Yes - nie wolno robić z inwestora idioty.

edyta, ale mam nadzieję, ze masz dokładnie rozliczoną wartość robót i podana końcową cenę i od niej odliczysz naprawę bramy

bo mialam podobna sytuacje- robili mi lazienkę, podczas montazu zbili szybę od kabiny prysznicowej, nowa szyba jak pamiętam to ok 700 pln (plus ponad 2 miechy oczekiwania). Też umówiliśmy sie na potrącenie tej kwoty od wartości robót tylko jak przyszło co do czego okazało się, ze było kilka robót dodatkowych, których koszt był... równy wartości zbitej szyby :-? :evil:

machnęlam ręką bo juz chcialam zeby jak najszybciej wyszli mi z chałupy... a za szybę i tak musiałam zapłacić sama :-? .

dziewczyny powiedzcie mi, może pamiętacie:

czy izolacje na fundamenty to się stosuje na ławę czy na bloczki czy na te warstwy wyrównawcze z cegły? pogubiłam się już bo slyszałam kilka różnych wersji :-? :roll: a musze dzisiaj zamówic odpowiednią ilość papy i tego lepiszcza...

najlepiej na lawe i na bloczki prznajmniej ja tak mialem

CMyK