aniawmuratorze 06.02.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 dziewczyny powiedzcie mi, może pamiętacie: czy izolacje na fundamenty to się stosuje na ławę czy na bloczki czy na te warstwy wyrównawcze z cegły? pogubiłam się już bo slyszałam kilka różnych wersji a musze dzisiaj zamówic odpowiednią ilość papy i tego lepiszcza... nie słyszałam o izolacji ławy; izoluje się ściany fundamentowe czy to z bloczków czy monolityczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 06.02.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 na ławe kładzie sie najlepiej dwie warstwy papy lub folii grubej, na bloczki na górnej powierzchni tez sie kładzie papę- to pod sciany, to jest izolacja pozioma, izolacja pionowa dotyczy scian fundamentowych- z bloczków i tu smarujesz sciany odpowiednim paskudztwem- np dysperbit- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 06.02.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Beatka gratulki i dzidziusia i przeprowadzki Fajny domek Co prawda nie mierzyłam ale na aukcjach stoły mają od 74-76 cm wysokości więc chyba normalnna wysokość. Mam pytanie ile płacisz stolarzowi za zrobienie stołu? Tak się zastanawiam Dziękuję, dziękuję Nie wiem ile kosztuje stół, gdyż jest wliczony w cene mebli kuchennych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 06.02.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Cześć kotek Nie, jeszcze nie mieszkamy Ta chwila nastąpi najprawdopodobniej w piatek A wtedy zostanę odcięta od świata... Cóż netu tam nie ma Ale co tam, przeżyję jakoś, w końcu Igorek ma sie pojawić juz "na dniach" a kto przekaże szczęśliwą wiadomość Miko, oto jest pytanie Nie mam pojecia jak mogłabym to rozwiazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 06.02.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 No to pocieszyliście mnie z ta wysokościa stołu Jest zatem ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 06.02.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Mocca zapomniałam dodać ,że szerokość tej poziomej izolacji musi byc na tyle duża że jak później będziesz na chudziaku kładła papę- całym, to musi sie ona stopić z papa wystająca spod ścian- tak aby była to w całości jedna izolacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 06.02.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Cześć kotek Nie, jeszcze nie mieszkamy Ta chwila nastąpi najprawdopodobniej w piatek A wtedy zostanę odcięta od świata... Cóż netu tam nie ma Ale co tam, przeżyję jakoś, w końcu Igorek ma sie pojawić juz "na dniach" a kto przekaże szczęśliwą wiadomość Miko, oto jest pytanie Nie mam pojecia jak mogłabym to rozwiazać chcesz to dam ci mój numer i wyślesz mi smsa będę bardzo dumna mogąc przekazać tą wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 06.02.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Cześć kotek Nie, jeszcze nie mieszkamy Ta chwila nastąpi najprawdopodobniej w piatek A wtedy zostanę odcięta od świata... Cóż netu tam nie ma Ale co tam, przeżyję jakoś, w końcu Igorek ma sie pojawić juz "na dniach" a kto przekaże szczęśliwą wiadomość Miko, oto jest pytanie Nie mam pojecia jak mogłabym to rozwiazać chcesz to dam ci mój numer i wyślesz mi smsa będę bardzo dumna mogąc przekazać tą wiadomość jasne Napisz mi pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 06.02.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 na ławe kładzie sie najlepiej dwie warstwy papy lub folii grubej, na bloczki na górnej powierzchni tez sie kładzie papę- to pod sciany, to jest izolacja pozioma, izolacja pionowa dotyczy scian fundamentowych- z bloczków i tu smarujesz sciany odpowiednim paskudztwem- np dysperbit- acca5 wybrałam Twoją wersję i murarze potwierdzili, ze to dobry wybór, będę kładła dwa razy dwuwarstwową papę a sciane fundamentowa wysmaruje dysperbitem. Nie wiedzialam tylko że na calego chudziaka daje się tez papę, mogla kupic jej więcej ale nic to, jutro dokupie. Dzięki bardzo za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 06.02.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Mocca dodam ,że ta papa na chudziaku musi byc kładziona z zakładką- jedna warstwa lekko nachodzi ok.10cm na drugą i to musi być zgrzane palnikiem -tak aby były szczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 06.02.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 wlasnie doczytałam o tej zakladce, na pewno tak zrobię. Zastanawiam sie tylko nad tym, ze w nowo stawianym budynku nie będzie z tym problemu, natomiast w domu ktory remontuję nie ma takiej mozliwości, bo sciany już istnieją, izolacje z papy widac ale jest onarowna ze ścianą, nic nie wystaje do zakladki, nie wiem co w tym przypadku się robi... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 06.02.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 no- to tego nie przeskoczysz problemu- połóż jak najbardziej ścisłe do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 06.02.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 a moze mogłoby być np zawinięte lekko na sciany? czy to raczej odpada...? chociaz nie wiem co mi to da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 07.02.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 jak najbardziej wywiń na ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 08.02.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 hop do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 08.02.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Moje Drogie Budujące! Nareszcie po kilku latach przyglądania się innym zaczynam budowę Trzymajcie kciuki! MOCNO! EFKA gratulacje! Kiedy konkretnie ruszacie? Jaki wybrałaś projekt? Powodzenia! izi7, e.kala GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co z parapetówami? Przegapiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 08.02.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 izi7, e.kala GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co z parapetówami? Przegapiłam? Jeszcze troche odetchniemy, dom podpicujemy i balowac zaczniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 11.02.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 up a u nas pierwsze balowanie juz w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 11.02.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Dzień dobry, wszystkie wspaniałe dziewczyny może mnie jeszcze któraś pamięta Mieszkam już na wsi a jak to na mojej wsi internet tylko bezprzewodowy no i już go mam. Nie przeglądałam zapisków z czterech miesięcy więc nie wiem czego której 'bardziej lub mniej znajomej, gratulować, więc ogólnie mówię GRATULEJSZEN jeżeli nikt nie pamięta to w październiku wydałam córkę za mąż a dziś już wiem że będę ok. 24 sierpnia będę BABCIĄ :P To teraz wszystko, do przeczytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 11.02.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 witamy.no to tylko pogratulowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts