Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących kobiet

Recommended Posts

dziewczyny powiedzcie mi, może pamiętacie:

czy izolacje na fundamenty to się stosuje na ławę czy na bloczki czy na te warstwy wyrównawcze z cegły? pogubiłam się już bo slyszałam kilka różnych wersji :-? :roll: a musze dzisiaj zamówic odpowiednią ilość papy i tego lepiszcza...

nie słyszałam o izolacji ławy; izoluje się ściany fundamentowe czy to z bloczków czy monolityczne

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Beatka gratulki i dzidziusia i przeprowadzki :D Fajny domek :D

Co prawda nie mierzyłam ale na aukcjach stoły mają od 74-76 cm wysokości więc chyba normalnna wysokość.

Mam pytanie ile płacisz stolarzowi za zrobienie stołu? Tak się zastanawiam :roll:

Dziękuję, dziękuję :D

Nie wiem ile kosztuje stół, gdyż jest wliczony w cene mebli kuchennych...

Cześć kotek :D Nie, jeszcze nie mieszkamy :( Ta chwila nastąpi najprawdopodobniej w piatek 8) A wtedy zostanę odcięta od świata... Cóż netu tam nie ma :-? Ale co tam, przeżyję jakoś, w końcu Igorek ma sie pojawić juz "na dniach" :D

a kto przekaże szczęśliwą wiadomość :o :roll: :D

Miko, oto jest pytanie :roll: Nie mam pojecia jak mogłabym to rozwiazać :-?

Cześć kotek :D Nie, jeszcze nie mieszkamy :( Ta chwila nastąpi najprawdopodobniej w piatek 8) A wtedy zostanę odcięta od świata... Cóż netu tam nie ma :-? Ale co tam, przeżyję jakoś, w końcu Igorek ma sie pojawić juz "na dniach" :D

chcesz to dam ci mój numer i wyślesz mi smsa będę bardzo dumna mogąc przekazać tą wiadomość :D

chcesz to dam ci mój numer i wyślesz mi smsa będę bardzo dumna mogąc przekazać tą wiadomość :D

jasne :D Napisz mi pw

na ławe kładzie sie najlepiej dwie warstwy papy lub folii grubej, na bloczki na górnej powierzchni tez sie kładzie papę- to pod sciany, to jest izolacja pozioma, izolacja pionowa dotyczy scian fundamentowych- z bloczków i tu smarujesz sciany odpowiednim paskudztwem- np dysperbit-

acca5 wybrałam Twoją wersję i murarze potwierdzili, ze to dobry wybór, będę kładła dwa razy dwuwarstwową papę a sciane fundamentowa wysmaruje dysperbitem. Nie wiedzialam tylko że na calego chudziaka daje się tez papę, mogla kupic jej więcej ale nic to, jutro dokupie.

Dzięki bardzo za info! :wink:

wlasnie doczytałam o tej zakladce, na pewno tak zrobię. Zastanawiam sie tylko nad tym, ze w nowo stawianym budynku nie będzie z tym problemu, natomiast w domu ktory remontuję nie ma takiej mozliwości, bo sciany już istnieją, izolacje z papy widac ale jest onarowna ze ścianą, nic nie wystaje do zakladki, nie wiem co w tym przypadku się robi... :roll: ?

Dzień dobry, wszystkie wspaniałe dziewczyny :lol: może mnie jeszcze któraś pamięta :oops: Mieszkam już na wsi a jak to na mojej wsi internet tylko bezprzewodowy :wink: no i już go mam. Nie przeglądałam zapisków z czterech miesięcy więc nie wiem czego której 'bardziej lub mniej znajomej, gratulować, więc ogólnie mówię GRATULEJSZEN :p :p :p jeżeli nikt nie pamięta to w październiku wydałam córkę za mąż :wink: a dziś już wiem że będę ok. 24 sierpnia będę BABCIĄ :P :p :p To teraz wszystko, do przeczytania