Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących kobiet

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki Edytko za namiar :D

dziewczyny mam deprechę :( z euforii pod hasłem budujemy domek wpadłam w dołek jak sobie damy radę z tą inwestycją - a to dopiero początki :cry:

Coż ja nie będę delikatna. Deprecha moze dopaść na każdym etapie budowania. Chwile załamania przeplatają się z euforią, płacz ze śmiechem. Budowanie to choroba!!! I trzeba się z tym pogodzić. Na szczęście uleczalna!!!! :D Ale Ty wu masz szczęście bo znalazłaś forum i masę przyjaznych osób, które w takich gorszych chwilach wyciągną Cię za uszy !!! Pamiętaj o tym. A potem podaj dalej ..... :wink: buziaki i głowa do góry. Zobacz jaka pikna pogoda. Zmykaj na działkę, przysiąć na kamieniu...rozejrzyj się ... kochasz to!!!!

Po zalaniu stropu fajnie widać jak wyglada dom, jakie sa pokoje. Tzn mi pomogło ujrzec mój przyszły dom. No ale ja z widzenia przestzrennego jestem cienka :D :D :D

ja na razie i tak tylko parter obejrzę bo schody będziemy mieć takie jak Twoje - drewniane więc na razie nic nie ma..... a w moim stanie nie bardzo mogę skakać po drabinach lub rusztowaniach :lol:

mnie też podbudowałaś :lol:

dzięki Edytko za namiar :D

dziewczyny mam deprechę :( z euforii pod hasłem budujemy domek wpadłam w dołek jak sobie damy radę z tą inwestycją - a to dopiero początki :cry:

Nie martw sie, szkoda zdrowia, my wszystkie taka depreche przezywamy.

Ja juz po prostu "zygam" ta budowa i rozmawianiem o niej i kase licze codziennie przy zasnieciu i przebudzeniu sie.

dzięki dziewczyny nie ma to jak ktoś pogłaska po główce :D jesteście wspaniałe właśnie przez to że kocham to miejsce gdzie ma stać mój dom widzę go tam już oczyma duszy wiem gdzie stanie huśtawka dla mojego słodkiego łobuziaka wiem jakie drzewka posadzę to mam napady radosnej euforii ale czasem jak słyszę i czytam o kosztach kłopotach z wykonawcami materiałami i tak dalej to to moje kochane miejsce przesłania dół wielki jak kanion Kolorado :(

ale wtedy czytam takie ciepłe słowa jak Wasze i wszysko wraca do normy :D jeszcze raz dzieki i buziaki dla wszystkich

Dorbie już tak mało Ci zostało do dokończenia!!! Trzymaj się !!! Ja sobie wyobrażam jak będę siedziała na tarasie i odpoczywała...... i to mi dodaje skrzydeł :D

Dzieki za wsparcie.

Faktycznie nieduzo zostalo a boje sie czy kasy starczy aby zamieszkac. Chyba bedziemy dobierac kredyt ale nie wiem czy dostaniemy, bo na pewno nie straczy nam na ogrodzenie i na taras.

Witam sobotnie! Pewnie wszystkie jesteście zajęte na budowach :) ja niestety nadal tkwie w mieszkaniu blokowym :(

Jakiś czas temu zobaczyła przepiękną działkę w górskiej okolicy i dostałam na jej punkcie bzika 8) Jest to jeszcze rolniczy teren ale czekam na zmiane planów zagospodarowania przestrzennego i przez ten czas staram sie jak najlepiej do budowy przygotować.

Ma rozpocząc sie na jesień i żeby było to mozliwe od czerwca powinnam zacząc uzbrajac działke i przygotowywać plac budowy - tak mi się wydaje przynajmniej.

Zaczynam to wszystko sama, mąż pomaga internetowo bo, no bo...... Nie wiem wielu rzeczy i co najgorsze nie wiem kogo pytac. Nie żebym była szowinistką ale do facetów to trzeba się mizdrzyć albo idiotke udawać :wink:

Teraz czekam i czekam i to mnie okropnie frustruje :evil:

mam pytanie i proszę o radę czy cena 45 tys za robociznę budowa domu i położenie dachu z blachodachówki to naormalna cena czy nie dom z użutkowym poddaszem dach dwuspadowy 2 lukarny jedno okno dachowe wschód Polski mam wrażenie, że to trochę przydużo jak czytam forum

Ja placilam (rok temu umowa) 46tys za dom 138m2 4 okna dachowe i dachowka cementowaz orynnowaniem na gotowo, z blachodachowka mialo byc o 2tys mniej. okolice Gdanska

cieszę się, że Wam się podoba :-)

Izulek - zdjęć z dalszej perspektywy nie mam :-( Trochę trudno zrobić, bo jak się odsuwałam, to podbitkę zasłaniał dach, albo ściana itp. i niewiele było widać ;-) A z polecaniem fachowca poczekam aż skończy. W jednym miejscu wyszło mu krzywo i zobaczę, czy poprawi to tak, że bedę zadowolona czy nie. Koleś jest chyba z okolic Pruszcza, więc miałabyś go pod ręką.

Czekam z niecierpliwością :)

a wykonywał u Ciebie jeszcze inne prace? Czy tylko podbitkę?

u nas standardowa cena jest ok 35 tys więc wydaje mi się, że 45 to troche przy dużo ale może się mylę kazdy chciałby dobrze i tanio ale tak się nie da z drugiej strony nie chce przepłacić 10 tys bez powodu.

U mnie umowa opiewała na 40 tys za dom 120 m2, dachowka ceramiczna, 8 okien dachowych, bez rynien ( koszt robocizny za rynny to ca 500z ł) - umowa z zeszłego roku.

mam pytanie i proszę o radę czy cena 45 tys za robociznę budowa domu i położenie dachu z blachodachówki to naormalna cena czy nie dom z użutkowym poddaszem dach dwuspadowy 2 lukarny jedno okno dachowe wschód Polski mam wrażenie, że to trochę przydużo jak czytam forum

u nas ceny sa wyzsze, za taki domek jak moj ok 130m wolaja ponad 40-50tys :evil:

cieszę się, że Wam się podoba :-)

Izulek - zdjęć z dalszej perspektywy nie mam :-( Trochę trudno zrobić, bo jak się odsuwałam, to podbitkę zasłaniał dach, albo ściana itp. i niewiele było widać ;-) A z polecaniem fachowca poczekam aż skończy. W jednym miejscu wyszło mu krzywo i zobaczę, czy poprawi to tak, że bedę zadowolona czy nie. Koleś jest chyba z okolic Pruszcza, więc miałabyś go pod ręką.

Czekam z niecierpliwością :)

a wykonywał u Ciebie jeszcze inne prace? Czy tylko podbitkę?

w tym tygodniu powinni skonczyć, to dam znać co i jak :-)

Nie robili nam niczego poza podbitką, ale wstępnie planujemy, żeby zrobili nam płot drewniany z przodu domu