e.kala 23.07.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Zobaczcie jakie dekoracje były przy posiłkach ? Strasznie mi sie to podobało. Potrafiłybyście coś takiego zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 23.07.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 e.kala - zazdroszczę wyjazdu A ozdoby stołowe piękne A budowy nie zakończyłaś parę miesięcy temu? Ja przyjęłam, że odkąd zamieszkaliśmy, to szlifujemy szczegóły, a nie budujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 23.07.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Ja mogę uznać, że dopiero teraz zakończyłam budowanie, bo do tej pory cały czas miałam tą samą ekipę i dopiero teraz prace zostały zakończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 23.07.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 a co jeszcze teraz robiliście? Płot, kostkę itp. widziałam na zdjęciach już jakiś czas temu. Kończyli płot z klinkieru? Może jakieś nowe zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 23.07.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 DZiewczyny, jakbyscie znaly kogos rozpoczynajacego budowe. Chcemy sprzedac barak budowlany, ocieplany, z podlaczeniem do pradu, umywalka z odplywem. W razie co prosze o kontakt na priv lub tel 608349001http://images6.fotosik.pl/240/9975ee0b9475fee3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 24.07.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Dorbie - super są te napisy na Twoim baraku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 24.07.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Szukam aktualnie takiej "budowli" ale mam trochę daleko do was. Mam w rodzinie transportowców, tylko czy da się ew. załatwić załadunek? A ile chcecie za to codo? Jakie ma wymiary? Czy da się w nim w przyszłości trzymać konia? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 24.07.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Zaladunek tylko dzwigiem, ale konia nie mozna tam trzymac bo to jest wg mnie za niskie. Wielkosc to 2mx5m.To byl kiedys sklepik sasiada:-) A ten napis sie swieci nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 24.07.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Ktos kiedys pisal co jest potrzebne do odbioru budynku? 1. geodeta2. kominiarz3. odbior wod-kan4. barieki na balkonach i schodyI ile kosztuja pkt 1-3?Cos jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.07.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Dziewczyny jak dawno mnie tu nie było !!!! A tu tyle zmian, nowych kobitek, domy budują się, wykańczają ... e.kala i edyta_10 normalnie zazdroszczę Wam takiego urlopu . Betti, jak ładnie u Ciebie, a dzieciaczki masz przecudne! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 25.07.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Ktos kiedys pisal co jest potrzebne do odbioru budynku? 1. geodeta 2. kominiarz 3. odbior wod-kan 4. barieki na balkonach i schody I ile kosztuja pkt 1-3? Cos jeszcze? Geodeta to różnie - część geodetów liczy sobie od domu ileśtam (zwykle ok. 700-1000pln) i dodatkowo od każdego przyłącza ileśtam część podaje kwotę ogólną. Jak robiłam rozpoznanie, to rozrzut cenowy za mój dom z 3 przyłączami był w sumie od 1tys. do 2 tys., czyli warto się rozejrzeć, bo różnice w cenach bardzo duże. Jakaś forumowiczka z innej części Polski podawała, że u nich ceny zaczynają się jeszcze parę stów niżej niż podałam, ale ja u nas nie znalazłam taniej niż 1tys. za całość Odbiór kominiarski 100-200pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 25.07.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Dziewczyny jak dawno mnie tu nie było !!!! A tu tyle zmian, nowych kobitek, domy budują się, wykańczają ... e.kala i edyta_10 normalnie zazdroszczę Wam takiego urlopu . Betti, jak ładnie u Ciebie, a dzieciaczki masz przecudne! Pozdrawiam tomKa, pooglądałam Twój dziennik budowy - Ty to dopiero zasługujesz na miano kobiety budującej! Gratuluję samozaparcia i kondycji, tak trzymaj! Ja łopatą macham ostatnio od czasu do czasu, przy okazji grabienia działki, ale tyle przekopać to sobie nie wyobrażam Samo grabienie wychodzi mi już bokiem i wciąż bolą mnie ręce... A tak w kwestiach budowlanych, to o ile jeszcze nie zrobiłaś, to porób sobie zdjęcia wszelkich przewodów elektrycznych we wszystkich pomieszczeniach, bo to się potem baaardzo przydaje. U Ciebie są na różnych wysokościach i na pewno za jakiś czas nie będziesz wiedziała co i gdzie leci. My już chyba z 10 razy przeglądaliśmy te zdjęcia przy okazji robienia szaf, ciągnięcia jakichś dodatkowych kabelków, robienia poprawek itp. Bardzo przydatna dokumentacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 27.07.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Cześć dziewczyny Ale budujecie, piękne domy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 27.07.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 izi7, dziękuję za podpowiedź odnośnie elektryki. Z tego etapu mam najmniej zdjęć , w zasadzie porobiłam tylko tam gdzie było najciekawiej, najwięcej było kabelków . Jutro to nadrobię ! Izi jak byłaś u mnie, to widziałaś domek... Jak myslisz jak duzy robić ten taras? Co do kopania ... to ja chyba w transie byłam . Teraz przez 2 tygodnie odkopywałam jedną ścianę 17-tometrową pod ocieplenie fundamentów i myślałam, że ducha wyzionę ... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 28.07.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 TomKa - w sprawie tarasu, to w pierwszym momencie pomyślałam, że lepszy będzie taki ciągnący się do pomieszczenia gospodarczego, bo ta pergola będzie przeszkadzać w chodzeniu itp., ale potem zaczęłam mieć wątpliwości. Dla porównania, u nas układ jest bardzo podobny, tylko wejście do pom. gospodarczego mamy z lewej strony tarasu. Taras nie ciągnie się aż do drzwi pomieszczenia gospodarczego, ale mieliśmy tam zrobić kostkę, czyli byłoby w sumie podobnie, jakby tam przeciągnąć ten taras. No i teraz, użytkując ten taras dochodzimy do wniosku, że chyba zrobimy z obu boków pergole. Pomimo, że trzeba będzie chodzić nieco naokoło, ale będzie zaciszniej. Mamy taras od strony południowo-zachodniej i bardzo często wieje, gdy siedzimy na tarasie. Z tym, że na Pomorzu zawsze bardziej dmuchało niż w innych częściach kraju. Może poobserwuj czy u Ciebie też nie powiewa z reguły z którejś strony. Jeśli uznasz, że wiatr Ci trochę przeszkadza i wieje z reguły od strony pomieszczenia gospodarczego, to wersja z pergolą może okazać się lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 28.07.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 premiumpremium - z suwaczka widzę, że ślub już tuż, tuż Masz tremę? Jak przygotowania - wszystko dopięte na ostatni guzik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 28.07.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 premiumpremium - z suwaczka widzę, że ślub już tuż, tuż Masz tremę? Jak przygotowania - wszystko dopięte na ostatni guzik? Tremę mam, już prawie wszystko gotowe Dziś jadę mierzyć suknię, zeby ją dopasowano do mojej sylwetki Zostały takie pierdółki jak kupienie szampana, wina, czekam na zamówione kotyliony, podziękowania itp. A stres z dnia na dzień coraz większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 29.07.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 izi dziękuję za radę. Chyba jednak to oddzielimy, a mogłabyś wkleić fotkę swojego tarasu? pp, stres w tej sytuacji jest naturalny, ale uwierz, proszę, będzie suuuper i długo bedziesz wspominała ten dzień, tę chwilę ... . Jak suknia, już gotowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 30.07.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Tomka, zdjęcie zrobię - jeszcze bez pergoli Na razie jesteśmy na etapie poszukiwania fajnych pergol z doniczkami, ale nie znalazłam nic ciekawego - albo wszystko małe (wysokość 120-160) albo rozlazłe na 3m szerokości. Szukam dalej. Jak nic nie znajdę, to będziemy kombinować My nadal dziubiemy w ogrodzie, a właściwie to teraz głównie mąż pracuje, bo mi wysiadły plecy i nie mogę grabić. Tak więc jedynie gracuję jakieś większe grudy ziemi (twarde jak kamień ). Mamy nadzieję wkrótce przejść do fazy nawożenia i siania. Siewnik zamówiłam na allegro i mam nadzieję, że już do nas jedzie Premiumpremium - super, że zostały Wam już tylko drobiazgi. My w ostatni dzień przed ślubem od bladego świtu do zdaje się 21 jeździliśmy i załatwialiśmy różne rzeczy i potem padaliśmy z nóg. A w ogóle, to nasz ślub był 7 sierpnia, więc prawie tak jak Wasz A teraz niech ktoś zgadnie co sobie z mężem za prezent na rocznicę ślubu wymyśliliśmy? Dużego mopa, którego będzie można wyciskać bez sciągania szmaty. Ale romantycznie, co? Tak więc drogie Panie, które się jeszcze nie przeprowadziły, macie próbkę tego, o czym marzy zarówno kobieta, jak i facet, gdy przeprowadzi się na duży metraż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 30.07.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 izi dziękuję za radę. Chyba jednak to oddzielimy, a mogłabyś wkleić fotkę swojego tarasu? pp, stres w tej sytuacji jest naturalny, ale uwierz, proszę, będzie suuuper i długo bedziesz wspominała ten dzień, tę chwilę ... . Jak suknia, już gotowa? Suknia gotowa będzie w poniedziałek. Będzie zwężana i troszeczkę skracana, poprawiane jest też wycięcie pod szyją i pas. Ale jest boska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts