Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących kobiet

Recommended Posts

Hmm dzięki Izi, wstępnie jesteśmy właśnie z nim umówieni. Kiedyś był bardzo chwalony.... trochę mnie zmartwiła Twoja opinia :cry:

dlatego że był chwalony to go wybraliśmy, ale niestety nie jest jakiś super

Ja do ocieplen wzielam bardzo polecanego majstra. Na razie nakleil styropian - naliczylam co najmniej 3 kardynalne bledy wykonawcze, przpraszam - jak dobrze policzyc to 5 bledow.

Wlasnie sie zastanawiam czy kontynuowac wspolprace... :roll:

no właśnie, jakby się człowiek w ogóle nie znał, to by nie wiedział i miałby spokojniejszy sen... A tak, to zagwozdka - wywalić kolesia i mieć kolejny problem z szukaniem fachowca (a wiadomo, że szybko czas będą mieć z reguły partacze, więc istnieje ryzyko zmiany typu: z deszczu pod rynne) czy próbować dojść do porozumienia z obecnym wykonawcą na spokojnie (co nie zawsze jest realne) czy opieprzyć dziada od razu. Ot i dylematy inwestora :roll:

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hmm dzięki Izi, wstępnie jesteśmy właśnie z nim umówieni. Kiedyś był bardzo chwalony.... trochę mnie zmartwiła Twoja opinia :cry:

dlatego że był chwalony to go wybraliśmy, ale niestety nie jest jakiś super

Ja do ocieplen wzielam bardzo polecanego majstra. Na razie nakleil styropian - naliczylam co najmniej 3 kardynalne bledy wykonawcze, przpraszam - jak dobrze policzyc to 5 bledow.

Wlasnie sie zastanawiam czy kontynuowac wspolprace... :roll:

no właśnie, jakby się człowiek w ogóle nie znał, to by nie wiedział i miałby spokojniejszy sen... A tak, to zagwozdka - wywalić kolesia i mieć kolejny problem z szukaniem fachowca (a wiadomo, że szybko czas będą mieć z reguły partacze, więc istnieje ryzyko zmiany typu: z deszczu pod rynne) czy próbować dojść do porozumienia z obecnym wykonawcą na spokojnie (co nie zawsze jest realne) czy opieprzyć dziada od razu. Ot i dylematy inwestora :roll:

Oj macie rację dziewczyny. Nie dalej jak wczoraj mieliśmy podobny problem. Wybraliśmy ekipę do wykończeniówki: ocieplenie poddasza, zewnętrzny tynk, kafle itd.

Ponieważ inna ekipa kładzie nam dachówkę, a nie chciała zrobić ocieplenia ścian lukarny i domu nad garażem (bo w umowie nie ma ...) co konieczne jest do dalszych prac dekarskich, stanęliśmy przed faktem, iż musi to zrobić inna ekipa. No i skoro z początkiem września miały ruszyć prace związane z ociepleniem zewnętrznym budynku wykonałam szybki telefon do Pana, którego wybraliśmy z prośbą o pomoc i wykonanie w trybie ekspresowym tych dwóch kawałków ścian. No i panowie przyjechali ocieplili zaciągnęli siatkę klejem, mąż wieczorkiem bierze poziomicę a tam różnica 2 cm na jednym metrze.

Pierwszy odruch - nie ma mowy dalej oni nic robić nie będą. Ale dzisiaj na spokojnie porozmawiał z szefem ekipy. Obiecali poprawić. Więc sądzę, że już takiego błędu nie popełnią, bo wiedzą że inwestorzy sprawdzać będą :)

A ekipa polecana i poprzednim inwestorom wierzę, że zrobili wszystko dobrze .

Dziewczyny dzięki jeszcze raz :D :D :D

izi, wertkulator oprócz tego, że rozcina kępy trawy to jeszcze powoduje, że spod spodu wydostaje się na zewnątrz taka sucha trawa, której na pierwszy rzut oka nie widać, a która blokuje dostawanie się do korzeni 'dobrej' trawy składników odżywczych, nawozu, i innych potrzebnych rzeczy...

tak przynajmniej mówiła Maja w programie "Maja w ogrodzie" :D

:D :D :D Zrobili :D :D :D

Jedno moge napisać, ze nawet jak będzie coś źle zrobione to poprawią, a poza tym wszystko załatwia się spokojnie, bez żadnych kłótni itp. Mam nadzieję, że współpraca będzie układać się dobrze. Szef ekipy to naprawdę porządny człowiek, czasami trochę zabiegany i z tego co wiem teraz ma dużo pracy i czasami trzeba mu o czymś przypomnieć. Jak juz bedą u Ciebie cały czas to myślę, że będzie duzo lepiej. Oczywiście moze tak być, że Wam się nie spodoba jego praca. Zawsze możecie ją zakończyc po jakimś etapie.

:D :D :D Zrobili :D :D :D

Jedno moge napisać, ze nawet jak będzie coś źle zrobione to poprawią, a poza tym wszystko załatwia się spokojnie, bez żadnych kłótni itp. Mam nadzieję, że współpraca będzie układać się dobrze. Szef ekipy to naprawdę porządny człowiek, czasami trochę zabiegany i z tego co wiem teraz ma dużo pracy i czasami trzeba mu o czymś przypomnieć. Jak juz bedą u Ciebie cały czas to myślę, że będzie duzo lepiej. Oczywiście moze tak być, że Wam się nie spodoba jego praca. Zawsze możecie ją zakończyc po jakimś etapie.

Wierzę, że współpraca będzie się układać pomyślnie. Z tego co zdążyłam się zorientować szef to naprawdę porządny i spokojny człowiek.

Pozdrawiam

Dziewczyny dzięki jeszcze raz :D :D :D

izi, wertkulator oprócz tego, że rozcina kępy trawy to jeszcze powoduje, że spod spodu wydostaje się na zewnątrz taka sucha trawa, której na pierwszy rzut oka nie widać, a która blokuje dostawanie się do korzeni 'dobrej' trawy składników odżywczych, nawozu, i innych potrzebnych rzeczy...

tak przynajmniej mówiła Maja w programie "Maja w ogrodzie" :D

I ja też często oglądałam jej programy na TVN Style i na TVN Meteo tu są w weekendy- są super ale od kwietnia coś pozmieniali z częstotliwościami i nie odbieram moich ulubionych programów :cry:

Kup piątkową "wyborczą"- jest tu najwięcej programów i na TVN Styl znajdziesz " Maja w ogrodzie". Niestety dają to najczęściej w godzinach gdy ludzie pracują na ten swój ogród :cry: a na TVN Meteo / nie znajdziesz w żadnej gazecie/ :lol: :lol: dawali przed wakacjami w weekendy ok. pełnej godziny nieparzystej 9-tej, 11-tej itp. jak jest teraz- nie wiem.

Oj dziewczynki, dziewczynki... od czego macie internet:

„Maja w ogrodzie” to program poradnikowy dotyczący pielęgnacji roślin i projektowania ogrodów..

Sympatyczna Maja Popielarska podpowiada, co należy robić w ogrodzie o danej porze roku, przedstawia ciekawe odmiany roślin i nowinki techniczne w sprzęcie ogrodowym. Widzowie programu dowiadują się, jak w prosty sposób pięknie zaaranżować przestrzeń, upiększyć ogród, balkon, parapet. Ponieważ nie wszyscy mogą cieszyć się własnym ogródkiem, autorzy pokazują, jak za pomocą roślin doniczkowych, ziół, kwiatów ciętych stworzyć oazę zieleni w mieszkaniu.

Program prowadzi: Maja Popielarska.

Czas trwania: ok. 25 min.

Emisja: premiera: piątek 20.05

Powtórki: sobota, niedziela, poniedziałek: 6.05, 11.05, 15.05, 17.05, 20.05, 23.05

wtorek: 6.05, 13.05, 15.05, 17.05, 19.05, 23.05

http://www.majawogrodzie.pl/

A z newsów budowlanych, to pomalowałam wczoraj śluzę pomiędzy garażem a główną częścią domu. Na początku była tylko potynkowana i jej nie gładziliśmy, ale stwierdziłam, że tynk jest bardzo nierówny i trzeba to pogładzić. Tak więc najpierw przeleciałam dwa razy masą szpachlową, a potem pomalowałam. Zajęło mi to w sumie chyba ze 2 miesiące ;-) Ale teraz jest ładnie, biało i w porównaniu do tego co wcześniej - gładko. Teraz zrobimy tam regał i będzie gotowe pomieszczenie :-) Zrobiliśmy sobie też sami regały w garderobie nad garażem. Zbyt równo nam nie wyszło ;-), ale upchaliśmy tam już kupę rzeczy i jestem z naszej pracy bardzo zadowolona. Pomieszczenie nie przypomina już graciarni z kupą kartonów i paczek pozostałych po przeprowadzce (z rzadko używanymi rzeczami, których nie chcieliśmy pchać do szaf z których na codzień korzystamy itp.). No i koszt własnoręcznych regałów niewielki - za 5mb regałów o wysokości 120cm zapłaciliśmy ok. 400pln. Teraz musimy jeszcze kupić i zamocować drążki na wieszaki. Jak się coś samemu zrobi w domu, to nawet jak nie jest to jakoś super zrobione, to satysfakcja jest duża :-D

Dla poprawienia humoru opiszę wam ciekawa historyjke dzisiejszego dnia.

Mamy czarną, 1,5 roczną kotkę o którą staramy sie dbać, jest szczepiona i otrzymuje równiez zastrzyki antykoncepcyjne. Jakie było moje zdziwienie jak mąż rano oświadczył, że w blaszaku są 3 piękne czarne kotki. Pierwsza myśl była taka, że zaraz zawiozę je weterynarzowi i powiem co myślę o tej jego antykoncepcji. Po ochłonieciu i powrocie z pracy zaniosłam tą moją kotkę do maluchów, aby sie nimi zajęła. Ona jednak nie wykazywała zupełnie zainteresowania kotkami. Po dochodzeniu przeprowadzonym przeze mnie i dzieci :D okazało się, że do kociaków przychodzi równie czarna kotka, tylko tyle, że nie nasza :wink: . Liczę na to, ze jak przyszły, tak sobie pójdą, bo jeden kot nam wystarczy.

Dziewczyny, bardzo dziękuję za gratulacje :D

Z synkiem wszystko OK, (tak jak napisała Izi ważył 3110, 54 cm, 10 punktów) Ja trochę chorowałam po porodzie, ale wszystko już wraca do normy!

A tak wygląda ostatnio nasz dom:

http://images23.fotosik.pl/257/2975cb50eba263a5.jpg

http://images32.fotosik.pl/330/ee746a42b0c0e0ab.jpg

http://images26.fotosik.pl/258/19a7eb1f199e2e6f.jpg

Izi, tym mopem to mnie zastrzeliłaś, myslalam, ze może jakiś weekend w SPA.... a tu mop :o

Mooon123 Wielkie gratulacje z okazji narodzin synka! i nareszcie widac domek, ladnie sie zapowiada.

Ty jestes gdzies w moich okolicach, prawda? Tylko nie pamietam gdzie :cry:

e.kala nie ma u was darmowej sterylizacji, jakiegos programu dla bezomych zwierzat ??

szkoda kotki, bo zaraz bedzie miala znowu mlode i znowu i znowu

a co z kociakami??

Darmowej to na pewno nie (chyba że o tym nie wiem), ale gdybym nawet chciała ją wysterylizować to po pierwsze nie wiem czy ona ma jakis właścicieli, a po drugie ciężko ją byłoby złapać. Na kota mam juz jednego chętnego, może jeszcze ktoś sie znajdzie.Problem jest taki, że są bardzo dzikie i jak narazie nie da się ich złapać. Wiem natomiast, że są cztery. Zastanawiam się co zrobić. Jak im nie pomoge to prawdopodobnie rozejdą sie po polach i ich los będzie ciężki, z drugiej strony jak sie nimi zajmę to mój los może być ciężki. Co myślicie na ten temat?

a, bo te godziny to tylko na TVN meteo...

Na TVN Style:

Premiera: poniedziałek, godz. 14.00

Powtórki: poniedziałek, godz. 08.00

no więc jak dla mnie kiszka.

Muszę się przesiąść na TVN Meteo ;-)

Jeśli ktoś nie chce lub nie może spać w soboty o 7.30 to warto ogladać na TVP 1 "Rok w ogrodzie", a polecam wszystkim wystawę" Zieleń to życie" która jest co roku w ostatni weekend wakacji w Warszawie- wystawiają się szkółkarze polscy i zagraniczni, można napatrzeć się na różne cudeńka a i też kupować roślinki. :lol:

e.kala nie ma u was darmowej sterylizacji, jakiegos programu dla bezomych zwierzat ??

szkoda kotki, bo zaraz bedzie miala znowu mlode i znowu i znowu

a co z kociakami??

Darmowej to na pewno nie (chyba że o tym nie wiem), ale gdybym nawet chciała ją wysterylizować to po pierwsze nie wiem czy ona ma jakis właścicieli, a po drugie ciężko ją byłoby złapać. Na kota mam juz jednego chętnego, może jeszcze ktoś sie znajdzie.Problem jest taki, że są bardzo dzikie i jak narazie nie da się ich złapać. Wiem natomiast, że są cztery. Zastanawiam się co zrobić. Jak im nie pomoge to prawdopodobnie rozejdą sie po polach i ich los będzie ciężki, z drugiej strony jak sie nimi zajmę to mój los może być ciężki. Co myślicie na ten temat?

Ja się na kotach nie znam, ale wydaje mi się, że jeden albo dwa to fajnie, a więcej to już trochę sajgon się robi. Tak więc sama zdecydowałabym się maksymalnie na 2 koty, a dla reszty próbowałabym znaleźć inny domek. My sami trochę o kocie myślimy, ale mamy królika i obawiam się, że by się z kotem nie polubił ;-)