Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących kobiet

Recommended Posts

Cześć dziewczyny :)

Domy się budują, dzieci rosną, jesień idzie... ;)

A nam minie niedługo rok, jak już mieszkamy u siebie. I ciagle jest coś do zrobienia :)

Teraz mąż zakłada światełka na schodach, będziemy obudowywać tv kamieniem i robić tynk strukturalny na ścianach.

A na wiosnę mam zamiar wziąć sie za ogród... :roll:

Pozdrawiam!!!

Za ogród??? Pepitka, ja myslałam, ze kto jak kto, ale Ty to masz już ogród z głowy :wink:

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć dziewczyny :)

Domy się budują, dzieci rosną, jesień idzie... ;)

A nam minie niedługo rok, jak już mieszkamy u siebie. I ciagle jest coś do zrobienia :)

Teraz mąż zakłada światełka na schodach, będziemy obudowywać tv kamieniem i robić tynk strukturalny na ścianach.

A na wiosnę mam zamiar wziąć sie za ogród... :roll:

Pozdrawiam!!!

Za ogród??? Pepitka, ja myslałam, ze kto jak kto, ale Ty to masz już ogród z głowy :wink:

Z głowy to ja mam "tył" ;)

A przód jest do bani...

Jakieś iglaczki, hortensje, róże bym chciała... 8) :D

Jej... az mnie zatkalo na widok tyc zdjec. :o Toz to bajka.

Wchodze tu, zeby sie zapisac, a tu patrze.... mamma mia. Gdzie mi do Was. :oops:

Ale co tam .... :wink:

Jak wymyslilam, zeby budowac dom, rodzina sie stukala w glowe. Maz byl przeciwny, tesciowie przeciwni, moi rodzice pozytywni, ale z rezerwa. Ale ciagnelam jak wol do przodu..... w koncu dla dzieci to ma byc, bo chorobska nie chca nam spokoju dac. :evil: Trzeba sie wyprowadzic z blokowiska w zdrowsze rejony.

Za biedni jestesmy, zeby kupic gotowe, wiec tylko budowa zostala.

Na razie jestesmy po kupnie dzialki pod Wolominem (na kredyt, a jakze), projekt urodzony w bolach i dalsza papierologia w toku. Tak wiec poki co cieniutko, ale zwazywszy trudne poczatki, to i tak postep jest niesamowity.

A i maz juz sie nie narowi :wink: , tesciowie z pozytywna rezerwa, a moi .... hmm ...... mama juz zbiera rosliny na dzialke :lol: (na balkonie mam od niej orzecha w wiadrze)

ewdajas witaj w klubie :D .

U nas minęły 2 lata od "wbicia łopaty"a więc trochę czasu upłynie i Ty tez będziesz juz sadzić roślinki.

Jeżeli chodzi o kłopoty tzw. "budowlane" to jest ich mnóstwo i do tego trzeba sie przyzwyczaić. Pocieszę Cię, że to co teraz przeżywasz wspomina się bardzo miło, wybór projektu, różne opinie naszej rodzinki itp. Zobaczysz będzie dobrze, zaglądaj tutaj, czytaj forum i jakoś przez to przebrniesz.

Ja jak zaczynałam budowę marzyłam o tej kawce na tarasie i co, wszystko udało sie zrealizować.

Jeżeli chodzi o tą kawkę to tak naprawdę rzadko ją pijam na dworze. Dlaczego? Lubie ją pic w mojej kuchni i do tego strasznie u nas wieje :wink: :D

W sumie to nie wiem, czy powinnam dołączać do Grupy Kobiet budujących... bo ani ze mnie BUDUJĄCA, ani WYKĄCZAJĄCA.... mogłabym się nazwać GRUPA KOBIET PAPIERKOWYCH....... :lol:

Ja wiem,że każda z nas przez to przechodzi, przechodziła lub będzie przechodzić...ALE JA JUŻ ZACZYNAM DOSTAWAĆ NA GŁOWĘ....

Jeszcze kilka dni i awansuję na niezrównoważona emocjonalnie. - ostatnio nawet włożyłam telefon do lodówki....po rozmowie z geodetaą,kiedy to usłyszałam,że musze poczekać kolejny tydzień... :x

A wicie co mój mąż na to....NIC. Pracuje, chodzi na kręgle, spotyka się z przyjaciółmi... i powtarza,kochanie musimy poczekać....

:evil: :evil:

Boże jak długo trwają paierkowe roboty, mapki, energetyka, gazownia, wodociągi , wszedzie słyszę czekać, czekać, czekać - 2 tygodnie, 3 tygodnie....

hmmm...może to narmalne.....????

Witam !!

Pan, który ma nam robić projekty przyłączy powiedział, że mapek do celów projektowych będzie potzreba az 10 !!

Znajomi wykorzystali 5 !!

DO czego konkretnie będą mi potrzebne te mapki ? Do prądowni, gazowni, wodociągowni i kanalizowni, dla projektanta no i do pozwolenia na budowe - czy tak ?

Czy jeszcze gdzies ????????????????

Witam !!

Pan, który ma nam robić projekty przyłączy powiedział, że mapek do celów projektowych będzie potzreba az 10 !!

Znajomi wykorzystali 5 !!

DO czego konkretnie będą mi potrzebne te mapki ? Do prądowni, gazowni, wodociągowni i kanalizowni, dla projektanta no i do pozwolenia na budowe - czy tak ?

Czy jeszcze gdzies ????????????????

hmmm, 10 powiadacie - ja dostałam informację,że 15 i też zastanawiam się po co tyle....???? :o

Ale może też na wypadek jakiś pomyłek.

nie rozumiem ja miałam 4 i jakoś mi starczyło :o

Co kraj to obyczaj.....ja i tak zeszłam do 12....powiedziałam,że nie zapłacę grosza więcej.

a ja miałam jedną albo dwie, docelowo informacje nt. mediów itp. dopisywane były tylko na jednej - i w zupełności wystarczyło :D

nie mam pojęcia o co tutaj chodzi..... może ktoś próbuje mnie naciągnąć....