izi7 23.10.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Nie ma co pisać, to cicho U nas w tematach budowlanych niewiele nowego. Na dniach wchodzą panowie od kostki i dorobią ścieżki w części ogrodowej i z tyłu domu. No i musimy kupic kosiarkę, ale nie możemy się zdecydować co kupić. Tzn. cechy kosiarki są określone, tylko nie możemy znaleźć modelu, który by nam pasował A poza tym po raz kolejny zrobiliśmy porządki w garażu. Jakaś mysz nam się tam znowu pałęta i trutki nie wcina. A nie wiem czy pisałam - posadziliśmy jakiś czas temu koło 50 tujek szmaragdów - wiem, wiem, nie wszyscy za nimi przepadają, ale mi się podobają Od razu ładniej się zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 23.10.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 pamiętacie mnie jeszcze? dawno mnie nie było... ale u was się pozmieniało na lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 23.10.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 witam i ja - jako kolejna baba budownicza zaczynamy ostro na wiosnę - obecnie doinformowanie się i zakupy nie ma jeszcze ścian, a ja wymyśliłam praktycznie całe umeblowanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta.s 23.10.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 I ja chciałam się przywitać w babskim gronie bardzo tu u Was miło... Ewa drzwi piękne!!! Dorbie gratuluję!!! To musi być piękne uczucie spać już w swoim domku premium światełka przy schodach cudne są! My zaczynamy instalacje właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 24.10.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Witam nowe koleżanki Anetina - to super, że masz już wiele spraw przemyślanych i wybranych. Im więcej się przemyśli wcześniej, tym później jest łatwiej, bo nie traci się tyle czasu na gorączkowe poszukiwania dosłowie wszystkiego (a wierz mi, wybrać trzeba na etapie wykończeniówki naprawdę mnóstwo rzeczy). No i zamówić można szybciej, bo prawie na wszystko się czeka miesiąc albo dwa - a tak, zamówisz miesiąc przed wprowadzeniem i będzie akurat na czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 24.10.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Izi, masz racje już widzę, że coś mogłoby być inaczej zrobione nawet w fundamentach ale myślę, ze dam radę temu zaradzić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 03.11.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 pamiętacie mnie jeszcze? dawno mnie nie było... ale u was się pozmieniało na lepsze Pewnie, że Cię pamiętamy. Przynajmniej ja Co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 03.11.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 A mnie ktoś pamięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 04.11.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Saraha - co slychać? Dziennik zapuściłaś, więc musisz sama opowiedzieć co tam u Was na budowie się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMaL 04.11.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Drogie Kobitki ! Jak to jest z projektowaniem przyłączy ... czy projekt wykonuje jedna osoba a realizuje go ktoś inny czy raczej ten kto rysuje projekt tez go realizuje ?mamy pana co nam projekty wszytskich mediów ma zrobić, ale do realizaji ich juz musimy sobie poszukać fachowców ... czy tak sie opłaca? jakie są możliwości i która lepsza ? PzdrK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna04 04.11.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Pamietam, ze ktoś robił sobie studie głebinową... ale kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 04.11.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 A nam dziś mija rok, jak mieszkamy w swoim domu :) http://www.zkn.szczytno.pl/Wolontariat/index/smile.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMaL 04.11.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 a ile od rozpoczęcia budowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 05.11.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 a ile od rozpoczęcia budowy ? Styczeń 2006 - początek papierkologii. Czerwiec 2006 - wykopane fundamenty. Stan surowy zamknięty zrobiony we wrześniu, a wykończeniówkę zaczęliśmy w styczniu 2007. Listopad 2007 - przeprowadzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 05.11.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 premiumpremium - to u nas bardzo podobnie tylko z dwumiesięcznym przesunięciem - sierpień 2006 początek prac, wykończeniówka od marca 2007, styczeń 2008 wprowadzka Gratuluję pierwszego roku w domku Jeśli chodzi o przyłącza, to nam inne osoby robiły projekt, a inne wykonywały. Chyba bardziej istotne jest, żeby ten co robi projekt był 'z terenu' na którym mieszkacie tzn. znał miejscowe urzędy itp., bo wtedy od razu zaniesie papiery gdzie trzeba i nie trzeba samemu nigdzie latać. Poza tym jeśli sytuacja z przyłączami jest jakaś problematyczna, to trzeba wiedzieć do kogo uderzyć w sprawie projektu, bo taki dobrze ustawiony projektant może wiele poradzić itp Samo przyłącze elektryczne wykonywała nam ekipa, która robiła nam całą elektrykę w domu. A wodne i kanalizacyjne mieliśmy robione przez ekipę, która robiła sieć wodną i kanalizacyjną na naszej ulicy przy okazji budowy tej sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 05.11.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Witam was. Chciałam pokazac Wam moje schody na które czekałam bardzo dlugo. Duzo było problemów z ich wykonaniem. Cieszę sie, że to przetrwałam. Więcej zdjęć w galerii. A ja mieszkam juz 10 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 19.11.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 jest tu kto? e.kala - schody super, bardzo mi się podobają, tym bardziej, że sama mam podobne Tzn. barierke mam drewnianą, ale stopnie i podstopnice wyglądaja podobnie. No i jak pamiętasz zgapiłam od Ciebie pasy na ścianie przy schodach. Z tym, że u mnie to farba i zdjęcia. Dla przypomnienia: http://img170.imageshack.us/img170/4238/img1807he6.jpg A u nas skończyli jakiś czas temu robić chodniczek z tyłu domu i parking z kratownic z boku domu. Teraz to mamy lotnisko No i kupiliśmy w OBI za całe 150pln drewutnie. Pomalowałam ją moim standardowym impregnatem na brązowo i wygląda spoko. Jak na nasze ilości drewna jest wystarczająca (palimy tylko rekreacyjnie - raz na tydzień albo dwa). No i skosiliśmy trawę - bardzo łatwo poszło, niecała godzinka i było po wszystkim A co u Was słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 19.11.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 cisza tutaj faktycznie u nas koncza dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 19.11.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 a jaką dachówkę wybraliście? Masz jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 19.11.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 a, już widzę w dzienniku - marsylka. Tylko na zdjęciu jeszcze niewiele widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts