Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących kobiet

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie, wszystkie Budujące Kobiety! :lol: Można dołączyć do waszego grona? Też jestem baba budowniczy na etapie więźby dachowej (ten etap zacznie się za tydzień). Zaglądałam kiedyś na tę stronę, ale wtedy dopiero czekałam na papiery. Zaczęliśmy w sierpniu 2008. Trochę było przestoju, ale dobrnęliśmy do dachu. Piękne te Wasze schody, dziewczyny! Ja teraz zastanawiam sie nad kolorem dachu i okien. W salonie mamy okno tarasowe szerokie na 2 metry i nie wiem, czy dzielić je na 2 czy na 3 kwatery. Skłaniam się do 3. Czy ktoś miał może podobny problem?

Igor rosnie jak na przysłowiowych drożdżach :wink: Za chwilkę bedzie miał 10 miesiecy, raczkuje jak mały diabełek baaardzo chce juz chodzić, ale go specjalnie do tego nie namawiam, niech się wyraczkuje :lol:

Nie mam w domu netu i przyznam sie, że wcale za nim nie tęsknie... Czasu na korzystanie i tak bym nie miała, albo wybierałabym np siedzenie na forum zamiast... sprzątania albo co gorsze zabawy z dziećmi :o

A schody obie macie przepiękne :D

A to moje diabełki

[/img]

W salonie mamy okno tarasowe szerokie na 2 metry i nie wiem, czy dzielić je na 2 czy na 3 kwatery. Skłaniam się do 3. Czy ktoś miał może podobny problem?

Ja miałam. Choć nie do końca taki. Mam dwa duże wyjścia tarasowe. Jedno na tara wewnętrzny, 2-metrowe, które podzieliłam na dwa (drzwi przesuwane) i nawet przyznam, że do głowy mi nie przyszło, żeby dzielić na 3 - za wąskie według mnie. Ale mam też większe, 3.20 m (też przesuwane) i tu zastanawiałam się, jak je podzielić - na 2, 3 czy 4 wręcz. W efekcie podzieliłam na 2 i póki co nie żałuję. Dwumetrowego wyjścia na pewno nie dzieliłabym na więcej niż 2 części. Jeśli chodzi o 2-metrowe okno, to już inna sprawa i zależy to według mnie od tego, jak wyglądają pozostałe okna w domu.

saraha, no właśnie oba te okna są w salonie, to znaczy to okno i te drzwi. Też mi się wydają trochę za wąskie te podzielone na 3, ale widzę, że niektórzy tak mają.

Zajrzałam własnie do twojego dziennika, no, no, gratuluję pięknego domku! Widziałam to przesuwane okno. Fajnie wyglada. Ogólnie projekt imponujący! :)