qqrq5 01.12.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 przyszłam się pochwalić, mam stan surowy otwarty Suuper Robicie teraz przerwe czy idziecie dalej? jedziemy dalej, chcemy wstawic okna przed zima jak juz beda okna to tez jedziemy dalej szkoda czasu, bo nasza budawa troszkę trwa z racji tego, ze buduje,my bez ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 01.12.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 ja jeszcze w temacie szerokich okien. My mamy okno o szerokości 2,4m, jest podzielone na dwie części. Fajnie wygląda, bo jest dużo światła, ale okno jest ciężkie i już dwa razy było regulowane, bo się jakoś opuszczało jak trochę było otwarte. Ekipa od okien radziła nam to okno głównie uchylać, a nie otwierać. Tak więc jeśli okno chciałabyś często otwierać, to lepiej mniejsze skrzydła. Jeśli bedziesz głównie uchylać, to wtedy masz wybór i możesz zrobić tak, jak Ci się bardziej podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 01.12.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 ja napewno bede miec 3 skrzydła, dwa otwierane z ruchomym słupkiem, a jeden fix nie mam cisnienia na duze suwane okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 01.12.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Obiecałam wstawić zdjecia małej łazienki, oto ona, tak w zarysie [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 02.12.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 ja jeszcze w temacie szerokich okien. My mamy okno o szerokości 2,4m, jest podzielone na dwie części. Fajnie wygląda, bo jest dużo światła, ale okno jest ciężkie i już dwa razy było regulowane, bo się jakoś opuszczało jak trochę było otwarte. Ekipa od okien radziła nam to okno głównie uchylać, a nie otwierać. Tak więc jeśli okno chciałabyś często otwierać, to lepiej mniejsze skrzydła. Jeśli bedziesz głównie uchylać, to wtedy masz wybór i możesz zrobić tak, jak Ci się bardziej podoba U mnie to okno będzie głównie otwierane, bo to są drzwi na taras. I masz rację, że może się opuszczać. O tym nie pomyślałam. Dzięki za cenną uwagę. ja napewno bede miec 3 skrzydła, dwa otwierane z ruchomym słupkiem, a jeden fix nie mam cisnienia na duze suwane okna A jaką masz ogólna dziurę na to okno? 2 metry czy szerzej? Ja też takie biorę pod uwagę. A ciśnienie mi rośnie, jak pomyślę, ile kosztuje suwane. A jaką masz ogólna dziurę na to okno? 2 metry czy szerzej? Bo ja się boję, czy te moje skrzydła nie będą za wąskie. Ale nawet jesli będą, to chyba i tak podzielę na trzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 03.12.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 ja jeszcze w temacie szerokich okien. My mamy okno o szerokości 2,4m, jest podzielone na dwie części. Fajnie wygląda, bo jest dużo światła, ale okno jest ciężkie i już dwa razy było regulowane, bo się jakoś opuszczało jak trochę było otwarte. Ekipa od okien radziła nam to okno głównie uchylać, a nie otwierać. Tak więc jeśli okno chciałabyś często otwierać, to lepiej mniejsze skrzydła. Jeśli bedziesz głównie uchylać, to wtedy masz wybór i możesz zrobić tak, jak Ci się bardziej podoba U mnie to okno będzie głównie otwierane, bo to są drzwi na taras. I masz rację, że może się opuszczać. O tym nie pomyślałam. Dzięki za cenną uwagę. pisałaś, że poza drzwiami masz też 2 metrowe okno, więc raczej do tego nawiązywałam Z drzwiami może problem ciężaru jest trochę mniejszy, bo skrzydło dłuższe i proporcje inne, więc siły pewnie trochę inaczej się rozkładają. Ale na pewno nie można przesadzać z szerokosciami otwieranych skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 03.12.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Pragnę się przywitać i dołączyć do grona budujących Pań. Wprawdzie nie buduję sama tylko z mężem, ale myślę, że z "Kobitkami" w gronie będzie mi raźniej i łatwiej odnajdę się w tym budowlanym świecie !! A i może ja się też na coś w grupie przydam !! Zaczynamy od jutra kopać fundamenty - tak jakoś wyszło, że zaczynamy teraz w ten zimowy czas. Mam nadzieje, że się uda. Oby nie padało !! Witam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 03.12.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 ja napewno bede miec 3 skrzydła, dwa otwierane z ruchomym słupkiem, a jeden fix nie mam cisnienia na duze suwane okna A jaką masz ogólna dziurę na to okno? 2 metry czy szerzej? Ja też takie biorę pod uwagę. A ciśnienie mi rośnie, jak pomyślę, ile kosztuje suwane. A jaką masz ogólna dziurę na to okno? 2 metry czy szerzej? Bo ja się boję, czy te moje skrzydła nie będą za wąskie. Ale nawet jesli będą, to chyba i tak podzielę na trzy. wiesz ze nie pamietam, sprawdze w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 03.12.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 O, widzę, że moja łazienka nie w Waszym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 03.12.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 juz sprawdziłam 270x230 O, widzę, że moja łazienka nie w Waszym stylu no niestety w moim nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 03.12.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 No własnie do pełni szczęścia brakuje mi tych 30 cm szerokości drzwi. Jakoś muszę z tego wybrnąć. Pajogor, życzę powodzenia. Najważniejsze, że nie ma mrozu. Budujcie, niech inwestycja posuwa się do przodu. Kiedyś trzeba zacząć, każda pora jest dobra, najwyżej chłopakom zrobicie herbatkę A jaki macie projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 04.12.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 pajogor witaj myśmy też zaczynali zimą, konkretnie w styczniu tego roku z konkretną przebudowa starej chałupy a w lutym kopalismy i zalewaliśmy fundamenty pod spory budynek gospodarczy. Chociaż we wsi patrzyli na nas dziwnie i komentowali po swojemu to jednak wszystko sie udało i Wam tez się uda oby tylko mrozy nie nastaly zbytnie będzie ok powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 04.12.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 pajogor, wiele osób zaczyna zimą i wszystko udaje sie zrobić, tak wiec do przodu budowlańcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 04.12.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Witam wszystkie zaradne budujące kobiety! Sama chyba też do nich należę, chociaż buduję razem z mężem. Ja jestem od planowania i organizowania, mąż od wykonania i nadzoru naszej ekipy. Budujemy na razie przez generalnego wykonawcę, aż do stanu surowego otwartego. Potem na jakis czas zaślepimy otwory drzwiowe i okienne dechami i będziemy robić instalacje. Teraz jesteśmy na etapie wylanego (28 listopada) stropu. Czekamy, aż wyschnie (tak naprawdę to nasz wykonawca obskakuje jeszcze 2 budowy i to jego zdaniem strop ma tak długo schnąć). Wczoraj deptałam po pięterku pierwszy raz! Ale mała ta nasza chatka, kurdupelek! No więc od poniedziałku pan wykonawca ma wkroczyć, żeby postawić ściankę kolankową, ścianki szczytowe i zakończyć murowanie. Tak naprawdę zostanie jeszcze do wykonania niewielka ilość ścianek działowych, też murowanych. A potem więźba, wybór pokrycia wstępnego i dachówki (myślę między Nelskampem brązem H14 dachówką ceramiczną zakładkową drążoną a Ruppem Siriusem brązem). No i będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 05.12.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Margoth* - witaj Jeśli chodzi o wymiar domu, to zawsze na początku wydaje się, że jakiś taki mały jest , więc się nie przejmuj A jeśli chodzi o wykonywanie instalacji, to chcecie je robić przy zaślepionych oknach? Będzie trochę ciemno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 05.12.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 heloł witam nowe budujące panie izi, gdzie kupiłaś ten ładny, czerwony zegar? Dobrze kojarzę, że w Ikei? Nie widzę go na ich stronie...? I czy były w innych kolorach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 05.12.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Margoth* - witaj Jeśli chodzi o wymiar domu, to zawsze na początku wydaje się, że jakiś taki mały jest , więc się nie przejmuj A jeśli chodzi o wykonywanie instalacji, to chcecie je robić przy zaślepionych oknach? Będzie trochę ciemno... Prawdę mówiąc też się zastanawiałam nad tą kolejnością...... A jakby tak odbić po jednej desce z okna to światła trochę wpadnie a po robocie zaślepić szybko można..... Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 05.12.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Margoth* - witaj Jeśli chodzi o wymiar domu, to zawsze na początku wydaje się, że jakiś taki mały jest , więc się nie przejmuj A jeśli chodzi o wykonywanie instalacji, to chcecie je robić przy zaślepionych oknach? Będzie trochę ciemno... Prawdę mówiąc też się zastanawiałam nad tą kolejnością...... A jakby tak odbić po jednej desce z okna to światła trochę wpadnie a po robocie zaślepić szybko można..... Co o tym myślicie? jak nie ma okien to kabelki szybko znikna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 05.12.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 No właśnie taka kolejność chyba nie jest zbyt szczęśliwa. Mój małż to wymyślił i muszę go wyprostować: najpierw okna, potem instalacje. Dzięki za podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 07.12.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Witam !! Bardzo dziękuje, za dobre słowo na początek mojej budowlanej przygody !! Mamy już wykopane fundamenty i ułożone zbrojenie. Jutro zalewamy betonem !! Póki co pogoda dla nas łaskawa Hanika budujemy wg projektu indywidualnego. Będzie to taki dom dwurodzinny z użytkowym poddaszem . Jakieś 2/3 będzie dla nas a 1/3 dla rodziców. Tu można obejrzeć skany projektu i zdjęcia z budowy http://picasaweb.google.com/dom.budowa/ Dziewczyny a co sądzicie o wentylacji mechanicznej z GWC !! Zdecydowałyście się na jej montaż w waszych domach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts