mooon123 17.12.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 no właśnie, ten garaż to największa różnica, izi, jak mieli wolnostojący to chyba bez sensu budować jeszcze jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 18.12.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 a, nie doczytałam, że garaż już był, no to wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 18.12.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 a bez garażu chcieliście z przymusu czy z wyboru? z wyboru mamy wielką działkę i chcielismy ja jakos zapełnic teraz czasami załuje, bo byłby dodatkowy pokoj nad garazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 19.12.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 izi7, faktycznie mamy podobne projekty. ja spaceruję sobie po stanie surowym otwartym bezdachowym i stwierdzam, że to był dobry wybór. Teraz po wyjęciu stempli widać, że jest sporo przestrzeni. Dokonaliśmy paru zmian, m.in. usunęliśmy z projektu okna dachowe na konto drugiej lukarny z tyłu domu, wyjście na taras jest z boku, do kotłowni wchodzi się spod schodów i chyba nie będzie tej wielkiej spiżarki, a na jej miejscu stanie niewielki stolik kuchenny. Mała spiżarka będzie pod schodami. I jeszcze zrobilismy balkon z boku domu na całej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 14.01.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 qqrq5 wydaje mi sie ze twoj jest podobny do mojego Do mojego również, chociaż Twój Mooon123 jakby podobniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 14.01.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 ale tu cisza... Co tam u Was slychać? Budujecie czy czekacie na lepszą pogodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 22.01.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 u mnie własie dzisiaj ruszyło po przerwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 23.01.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 A u mnie od poniedziałku robią więźbę! Nareszcie, bo musieliśmy zatrudnić stróża, co by po nocach pilnował tej więźby na budowie (leżała sobie na samiuśkim widoku z ulicy). Belki główne już stoją, w przyszłym tygodniu będą robić lukarny, normalnie "nie wyczymie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 23.01.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 no to widzę, że powoli prace na budowach ruszają ja się przymierzam do rozpoznania tematu automatycznego podlewania ogrodu. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Jakieś polecane firmy itp.? Najlepiej działające na Pomorzu albo na terenie całej Polski? Chce uderzyć do kogoś z projektem ogrodu żeby mi zrobił wycene itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 27.01.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 witam Kobiety, poszukuję zdjęć umeblowanych kuchni w Przestronnym D08 Muratora. Jeśli któraś z Was mieszka w Przestronnym D08 bardzo proszę o info na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 16.02.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Do klubu budujących kobiet zapisuję się jak najbardziej!!!! Obecnie również rozglądam się za kuchnią, płytkami do łazienek, schodami. A domek oczekuje na ekipę tynkarzy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 18.02.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Coś tych kobiet budujących ostatnio jak na lekarstwo. Ja już właściwie od dawna nie budująca (mieszkamy w domku od roku), ale zaglądam co u budujacych słychać. No i generalnie cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 18.02.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 u nas tez cisza, pogoda nie dopisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 18.02.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 U mnie sezon budowlany rozpoczety juz nieco, choc budowa zakonczona formalnie w styczniu US i Vat tez juz z glowy. Mam za soba wycieczke krajoznawcza po sklepach z szafami do zabudowy (sami to bedziemy robic). Poza tym dzisiaj jest spotkanie z dekarzem, w sobote kominkowy, potem elewacyjni... W mrozy zrobilismy badanie termowizyjne - wszystkie parapety wewnetrzne sa do poprawki. Zostalam specem od wykuwania i ponownego osadzania parapetow. A w wolnej chwili szlifuje sobie sciany i oscieznice drzwi. W moim cementowo-ceglanym slowniku zaczely pojawiac sie nowe slowa i terminy np. beletrystyka, fryzjer czy krem do twarzy... ehhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 19.02.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Byle do wiosny - jeszcze tylko miesiąc i prace znowu ruszą pełną parą! I wreszcie ogrodzenie stanie na mojej działce!!! Wszystko dawno zakupione - oczekuje na montaż. A miało być na jesień ale to zawsze było coś innego do zrobienia to pogoda nie taka - brak słów!!! Ale przeżyliśmy i bez ogrodzenia a taką ładną bramę zakupiliśmy - CÓŻ! Tak bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.02.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 U mnie sezon budowlany rozpoczety juz nieco, choc budowa zakonczona formalnie w styczniu US i Vat tez juz z glowy. Mam za soba wycieczke krajoznawcza po sklepach z szafami do zabudowy (sami to bedziemy robic). Poza tym dzisiaj jest spotkanie z dekarzem, w sobote kominkowy, potem elewacyjni... W mrozy zrobilismy badanie termowizyjne - wszystkie parapety wewnetrzne sa do poprawki. Zostalam specem od wykuwania i ponownego osadzania parapetow. A w wolnej chwili szlifuje sobie sciany i oscieznice drzwi. W moim cementowo-ceglanym slowniku zaczely pojawiac sie nowe slowa i terminy np. beletrystyka, fryzjer czy krem do twarzy... ehhh... Podpowiedz, kiedy można odzyskać różnicę Vatu za materiały budowlane- co roku czy po zakończeniu budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 25.02.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 W trakcie budowy, po uzyskaniu pozwolenia - jeden wniosek rocznie. Po zakonczeniu budowy odpis vatu idzie z ulgi remontowej. Oczywiscie chodzi o date wystawienia faktur. Jest na ten temat caly watek na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayekmc 04.03.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam wszystkie budujace Paniemam pytanie czy ktoras wsawiala oknaz firmy ADPOL, nosze sie z tym zamiarem ale chcialam wstepnie zaczerpnac jakis informacji na temat tychze okien, jesli ktos ma ich produkt czyli okna drewniane prosze o info, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 05.03.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam budujące Panie U nas sezon budowlany właśnie się rozpoczął. Od wczoraj panowie dzielnie pracują wznosząc garaż, a dziś na działkę ma wejść hydraulik i zrobić niezbędna instalację przed wylaniem chudziaka. Ehhh .... trochę przez zimę zapomnieliśmy ile to załatwiania jest przy budowie, ale z tego snu od razu szef ekipy budującej nas wyrwał. Dał nam długą listę tego, co Mu jest w zasadzie "na wczoraj" potrzebne, żeby prace dalej się posuwały. Tak więc od rana wiszę na telefonie i dzwonie, sprawdzam ceny, dalej dzwonie ... No właśnie trzeba dalej dzwonić .... tak więc pozdrawiam i uciekam do pracy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 14.03.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Witajcie, naprawde jakas straszna cisza w wątku Ja nie wiem, nie ma juz w tym kraju kobiet budujących??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts