Margoth1719503976 14.03.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Cześć, kobietki Z braku laku możecie poczytać, co u mnie. Okna. Obecnie mamy stan surowy prawie zamknięty. Piszę "prawie", bo dzisiaj ekipa od okien musi wydłubać kilka okien, bo źle zamontowane Kilka dni temu MM z szefem naszej ekipy budowlanej (tej od SSO) łapał okno w naszej sypialni, bo zostało zamontowane tylko na pianę!!!!! Partacze tłumaczyli, że dyble mieli założyć później. Tylko że przez całą noc okno tkwiło w otworze trzymane tylko pianką i czekało na byle podmuch zefirku, żeby wylecieć. Tarasy. Wczoraj ku mojej rozpaczy zobaczyłam, że mały tarasik wejściowy został zalany betonem. A tam miała być kostka, a nie płytki! Chciałam, żeby wszystkie tarasy (duży taras i - umownie - małe tarasy przy wejściach do domu) były z tego samego materiału, żeby była jakaś harmonia, a tu masz! Wszystko przez to, że MM mnie nie słucha. Mogę mu trąbić, a on potem się tłumaczy: zamyśliłem się... Filozof jeden. A mówiłam o kostce przy wejściu. Komin. Pisałam już o chęci zachowania przeze mnie pewnej harmoni w wyglądzie domu: jednolite tarasy; komin, cokół i ogrodzenie z tego samego materiału. Ale tak nie będzie, bo MM wymyślił, że komin zrobimy z klinkieru, który... został sąsiadowi po budowie. Tylko że sąsiadowi ów klinkier pasuje, a nam... no cóż. Będzie wyglądać, jakbyśmy chcieli dopasować kolor komina do dachu i nam nie wyszło. Na razie tyle z placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayekmc 15.03.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witam czy ktoras z Pan posiada okna z firmy ADPOL ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMaL 15.03.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Pochwalę się trochę .... ZACZELISMY !! wczoraj !! Miało być tylko ściąganie humusu i wyznaczanie osi budynku, a tu nasz KieRob powiedzial ze fajnie by bylo zeby juz stal byla to by chłopaki poskrecali pod ławy, zeby pogody nie marnowac. jak powiedzial, tak zrobili. tyle ze o tym pomysle ze stala poinformowal nas o 22 w czwartek, zeby stal byla na 8 na sobote. a tu jeszcze ostatnie papierki od kredytu tzreba bylo zalatwic. na szczecie udało się ze wszystkim juro pod ławy zaczynaja kopac, pojutrze leją ... podpowiedzcie jak suwaczek zamontować, żeby sie na dole posta ujawnial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 16.03.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 podpowiedzcie jak suwaczek zamontować, żeby sie na dole posta ujawnial Suwaczki znajdziesz na http://www.suwaczek.pl - tam masz wszystko opisane co dalej i jak wstawić A wieści z naszego pola walki to - jutro przyjeżdża strop więc w zasadzie parter już stoi Powoli zaczynamy rozglądać się za oknami i blachodachówką Może jakieś podpowiedzi ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 16.03.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 podpowiedzcie jak suwaczek zamontować, żeby sie na dole posta ujawnial Suwaczki znajdziesz na http://www.suwaczek.pl - tam masz wszystko opisane co dalej i jak wstawić A wieści z naszego pola walki to - jutro przyjeżdża strop więc w zasadzie parter już stoi Powoli zaczynamy rozglądać się za oknami i blachodachówką Może jakieś podpowiedzi ?? Pozdrawiam Blachodachówke mam Ruuki pural mat grafitowa. Okna białe plastiki, Foris. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMaL 16.03.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 pajogor dziekowac ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 20.03.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Witam czy ktoras z Pan posiada okna z firmy ADPOL ? pozdrawiam Mam DAKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMaL 21.03.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Czy któras z Pań ma lub zamierza mieć dachowke Domino Creatona? Jak cenowo wychodzi?Jeśli wiecie gdzie "warto" pytac w okolicach Warszawy to proszę o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 23.03.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam !! Czy któraś z Pań może polecić kogoś do wentylacji mechanicznej w okolicach Grodziska Mazowieckiego ?? Mam wycenę z rekuperatory.pl ale koszt jest powalający i mam nadzieję znaleźć kogoś tańszego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna04 28.03.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Witam i tutaj Pozdrawiam wszytskie Baaby Budownicze. Ja tez byłam taka Babą bo teraz juz mieszkam od 3 m-cy "na swoim" i chętnie podziele sie swoimi doswiadczeniami z budowy, Jedno wiem na pewno ja "musiałam" budowac ten dom sama bo z mężem na codzień chyba byśmy się nawzajem przy tych budowlańcach to gwoździami obrzucali hahaha, a tak mąz widzial kolejne etapy budowy ze zdjęc (bardzo szczegółowych zdjęć) i na bieżąco korygowal jakies niedoróbki lub błędy ktorych ja nie zauważyłam. Czyli jest to mozliwe My również chcemy tak budować z konieczności ekonomicznej (oficjalnie) i emocjonalnej Narazie wciąż załatwiam biurokracje ale juz blizej niż dalej. Przynajmniej mialam czas przygotować się teoretycznie - taką mam nadzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayekmc 20.04.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam serdecznie Poszukuje (a najlepiej przyjme drzwi wejsciowe"tymczasowe" najlepiej metalowe, chodzi o zabezpieczenie budowy od nieproszonych gosci, moze orientujecie sie gdzie mozna i za ile takie drzwi kupic ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 21.04.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 najtaniej Obi Castorama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 04.05.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Mąz zrobił dzieciom plac zabaw [/img] [/img] http://images40.fotosik.pl/113/10a591849320dc68m.jpg' alt='10a591849320dc68m.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 04.05.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Mąz zrobił dzieciom plac zabaw [/img] [/img] http://images40.fotosik.pl/113/10a591849320dc68m.jpg' alt='10a591849320dc68m.jpg'> To ja poproszę instrukcję wykonania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMaL 04.05.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 to się chlopina napracował, kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 07.05.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Mąz zrobił dzieciom plac zabaw http://images38.fotosik.pl/113/4f672234cd0f9887m.jpg' alt='4f672234cd0f9887m.jpg'> Rewelacja !! To dzieciaki mają uciechę !! ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Dziewczyny ile kosztuje teraz ocieplenie domu styropianem ? Chodzi mi jakie są stawki za robociznę ? A i czy macie kogoś do polecenia takiej roboty w okolicach Grodziska Mazowieckiego ? pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 07.05.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 U mnie w dolnośląskim: 1 m kw. robocizny to 30 zł + 7% VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 07.05.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witajcie, naprawde jakas straszna cisza w wątku Ja nie wiem, nie ma juz w tym kraju kobiet budujących??? przylazłam melduje się kobieta pracująca i budująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 07.05.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Mąz zrobił dzieciom plac zabaw [/img] [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remontka 07.05.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam wszystkie dziewczyny zajmujące się budowaniem domku:).Wygląda na to,że powinnam się tutaj zapisać i poszukać zrozumienia.Zaczynamy generalny remont domu ale mojego męża ten temat zupełnie nie interesuje.czasami czuję się trochę przytłoczona tymi wszystkimi problemami budowlanymi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts