EFKAkonewka 10.01.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Efkakonewka,czas rzeczywiście leci jak głupi,pytanie tylko po co? Nie łam się,zaczniesz jak będziesz gotowa.W trakcie załatwiania spraw wychodzą różne klocki,np.:do wniosku o promesę kredytu potrzebne jest ksero dow. os.No tak,tylko,że mąż nawet nie wiedział,że ma już nieważny.Nowy-1,5 m-ca czekania.I co,ucieknie promocja z Raiffeisena?Pewnie tak.Itd.,ciągle coś wyskakuje.Ale domki to macie fajne.Chciałoby się już je widzieć na swoich działkach,prawda?Ja to chciałabym już być po pierwszej łopacie,wydaje mi się,że wtedy już będzie łatwiej ale może się mylę? . Oh dzięki szymoszkowa! oboje z mężem (MOIM) mamy nieważne dowody! to co? fryzjer - fotograf - wniosek -- koszty wliczam do budowy domu of course Co do pierwszej łopaty to się chyba mylisz... Dopiero się zacznie jazda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 10.01.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Hop!A tu nowa strona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 10.01.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Budować będziemy w Lublińcu (śląskie) Działka o pow. 885m i tylko 18 m szeroka ( za to długa, co wiąże się z całkiem fajnym ogrodem). Garażu na razie nie będzie, tylko wiata (przy okazji wykorzystamy ścianę sąsiada, który ma w granicy budynek gospodarczy) Potem pomyślimy o garażu gdzieś z tyłu ogrodu. Tak dla ścisłości: reprezentujemy typowy polski model rodziny: 2+2. Pozdrawiam Jestem słaba w rachunkach działka o pow. 885m2 , 18 m szeroka.. ..czyli... ile ma długości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 10.01.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 W trakcie załatwiania spraw wychodzą różne klocki,np.:do wniosku o promesę kredytu potrzebne jest ksero dow. os.No tak,tylko,że mąż nawet nie wiedział,że ma już nieważny.Nowy-1,5 m-ca czekania. Ja przepraszam w jakim przypadku facet ma niewazny dowod? aaa.... chyba, ze o te daty wydania chodzi? Pamietam, jak musialam wymienic swoj dowod (buuuu, ze zdjeciem 18-latki ) bo pani nie chciala mi wyrobic paszportu. No moze i miala racje, pannie z dzieckiem nie przystoi, mezatce juz mozna paszport dac No i moje mile myslace o budowie Panie, ze tak ostro powiem - tylki w gore i do roboty!!! Papierologia to naprawde dlugotrwajacy koszmar, nie odkladajcie nic na potem tylko zalatwiajcie juz. Niby zima ale tak naprawde wiosna za pasem. Ja na samo pozwolenie czekalam 4 miesiace. A inne uzgodnienia czy projekty.... dobrze, ze mam to juz za soba Dzis moj domek wyglada tak: http://www.olena.republika.pl/styczen.JPG hihi, zaczyna byc podobny do tego z mojego obrazka? Mam nadzieje, ze przyszla zima bedzie juz na swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 10.01.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Budować będziemy w Lublińcu (śląskie) Działka o pow. 885m i tylko 18 m szeroka ( za to długa, co wiąże się z całkiem fajnym ogrodem). Garażu na razie nie będzie, tylko wiata (przy okazji wykorzystamy ścianę sąsiada, który ma w granicy budynek gospodarczy) Potem pomyślimy o garażu gdzieś z tyłu ogrodu. Tak dla ścisłości: reprezentujemy typowy polski model rodziny: 2+2. Pozdrawiam Jestem słaba w rachunkach działka o pow. 885m2 , 18 m szeroka.. ..czyli... ile ma długości ? 49,17m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 10.01.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Tabaluga rozpoczęła prezentację swojego projektu, to może zaczniemy się chwalić co budujemy, lub będziemy budowały. Oczywiście mówię tu o tych osobach, które nie mają żadnych odnośników w stopce, tak jak ja, bo jeszcze na to za wcześnie. Moj faworyt to dom pod jemiołą 3 z Archonu http://www.projektydomow.pl/index.php?act=12&sid=m41b9a1a8891ab Kto jeszcze ma domek z Archonu? Trochę podobny do domku tabalugi, prawda? Podobny, w podobnym stylu , bo macie domki z tej samej pracowni. Ja nie mam, ale o mało co...też bym się zdecydowała. Na ... LIMBĘ . Niestety, musielibyśmy wprowadzić zbyt wiele zmian, więc odpuściliśmy. Padło na MELANIĘ z Archipelagu. W moim dzienniku pokazuję jaki to dom. Zapraszam do odwiedzin ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 10.01.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Jestem słaba w rachunkach działka o pow. 885m2 , 18 m szeroka.. ..czyli... ile ma długości ? No na moje babskie oko tak ze 49 metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 10.01.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Budować będziemy w Lublińcu (śląskie) Działka o pow. 885m i tylko 18 m szeroka ( za to długa, co wiąże się z całkiem fajnym ogrodem). Garażu na razie nie będzie, tylko wiata (przy okazji wykorzystamy ścianę sąsiada, który ma w granicy budynek gospodarczy) Potem pomyślimy o garażu gdzieś z tyłu ogrodu. Tak dla ścisłości: reprezentujemy typowy polski model rodziny: 2+2. Pozdrawiam Jestem słaba w rachunkach działka o pow. 885m2 , 18 m szeroka.. ..czyli... ile ma długości ? 49,17m EFKAkonewka Olena, dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 10.01.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Olena witaj w naszym klubie, ale co będziesz zaczynać na wiosnę ? Przecież Ty będziesz..... już KOŃCZYĆ ! Ale Ci dobrze ! Masz już pewien etap za sobą. A my tu wszystkie dopiero "przed". Piękny ten Twój domek !!! Ach ! Zazdroszczę ! Życzę dobrego zakończenia ! Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 10.01.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Olena witaj w naszym klubie, ale co będziesz zaczynać na wiosnę ? Przecież Ty będziesz..... już KOŃCZYĆ ! Adriano Komputero ja sie nie "przytulałam" do watku budujacych na wiosne, tylko do budujacych kobitek To, ze jestem w trakcie budowy chyba mnie nie dyskwalifikuje? A zawsze to o jedna budujaca babe z doswiadczeniem wiecej Moze okażę się w czyms pomocna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 10.01.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 olena witaj w naszym klubie, ale co będziesz zaczynać na wiosnę ? Przecież ty będziesz..... Już kończyć ! adriano komputero ja sie nie "przytulałam" do watku budujacych na wiosne, tylko do budujacych kobitek to, ze jestem w trakcie budowy chyba mnie nie dyskwalifikuje? A zawsze to o jedna budujaca babe z doswiadczeniem wiecej Moze okażę się w czyms pomocna? o tak, tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.01.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Olena witaj w naszym klubie, ale co będziesz zaczynać na wiosnę ? Przecież Ty będziesz..... już KOŃCZYĆ ! Adriano Komputero ja sie nie "przytulałam" do watku budujacych na wiosne, tylko do budujacych kobitek To, ze jestem w trakcie budowy chyba mnie nie dyskwalifikuje? A zawsze to o jedna budujaca babe z doswiadczeniem wiecej Moze okażę się w czyms pomocna? Oj bardzo pomocna, baarrdzo ! Jeszcze raz witaj Olena ! To, że jesteś z doświadczeniem i chcesz się nim podzielić może nam (zaczynającym) tylko pomóc , za co serdecznie dziękuję i trzymam za słowo. Ponieważ sama zaczynam w tym roku to jakoś tak (nie wiem dlaczego) wydaje mi się, że wszystkie kobietki z tego forum są "początkujące". A więc SORRY Olena Trzymam kciuki za ciąg dalszy ! Domek już prawie jak z obrazka Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 11.01.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 cześć, chętnie poplotkuję na temat budowy. Jestem na etapie wyboru projektu, a budowę mam nadzieję zacząć z początkiem lata....niestety nie wiosny. Ile metrów budujecie? zamierzacie budować? Jeszcze spieramy się o to z mężem ile potrzeba metrów na rodzinę 2+2, w przyszłości może 2+3 lub jeśli się uda 2+4. G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 11.01.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Kobietki, ale fajne jesteście !!! Olena, ale duża różnica w wyglądzie Twojego domku od listopada. Super!!! Ale ekspresowe tempo. Nie opędzisz się od naszych pytań, zobaczysz. Adriano Komputero Twój dziennik jak najbardziej odwiedziłam i nie tylko Twój , tylko ja najczęściej taki cichy czytacz jestem. Gdy nie mam czasu przebić się przez cały dziennik, to nic nie piszę, aby nie napisać jakiejś głupotki. Szymoszkowa ja też nie mogę się doczekać rozpoczęcia budowy, a ponieważ jestem sąsiadeczką z grazią 111 i obowiązuje nas ten sam plan gminny to też tak jak ona teoretycznie mogłabym rozpocząć latem, bo plan się uprawomocni wiosną plus 3-4 mies. na załatwienie papierologii i start. Zobaczymy. Grazia 111, ale fajnie, że tu zajrzałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 11.01.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Kobietki, ale fajne jesteście !!! Olena, ale duża różnica w wyglądzie Twojego domku od listopada. Super!!! Ale ekspresowe tempo. Nie opędzisz się od naszych pytań, zobaczysz. Adriano Komputero Twój dziennik jak najbardziej odwiedziłam i nie tylko Twój , tylko ja najczęściej taki cichy czytacz jestem. Gdy nie mam czasu przebić się przez cały dziennik, to nic nie piszę, aby nie napisać jakiejś głupotki. Szymoszkowa ja też nie mogę się doczekać rozpoczęcia budowy, a ponieważ jestem sąsiadeczką z grazią 111 i obowiązuje nas ten sam plan gminny to też tak jak ona teoretycznie mogłabym rozpocząć latem, bo plan się uprawomocni wiosną plus 3-4 mies. na załatwienie papierologii i start. Zobaczymy. Grazia 111, ale fajnie, że tu zajrzałaś cześć Renatka, to co może razem ruszymy....? będzie raźniej i może hurtem będziemy mogły załatwiać materiały, wykonawców..... w grupie siła. byliśmy w niedziele na naszej polance. Uroczo. Co prawda ledwo dojechaliśmy, ale widoki piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 11.01.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Grazia, ja liczę na tę siłę w grupie. I jeszcze na wsparcie doświadczonych koleżanek i kolegów z klubu "ch". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 11.01.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Grazia, ja liczę na tę siłę w grupie. I jeszcze na wsparcie doświadczonych koleżanek i kolegów z klubu "ch". Dziewczyny dacie radę Z muratorowym forum naprawdę super się buduje! I nie martwcie się, ze latem - moja ekipa weszla 20 września, to była już jesień... i kurcze, dało radę jak widać Tylko taka mała rada... co prawda nie wiem na kogo sie zdecydowałyście ale może jakoś wspólnie zaklepiecie moją ekipę? Jak widziałaś Renatko dwie budowy obok siebie idą im rewelacyjnie, a jak sie miło zacieśniają dobre układy sąsiedzkie! I pamiętajcie Kobitki - nie ma rzeczy niemożliwych! Nam nawet dali kredyt niemozliwy do załatwienia (mam nadzieje, ze nie okaze sie niemożliwy do spłacenia... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 11.01.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Grazia, ja liczę na tę siłę w grupie. I jeszcze na wsparcie doświadczonych koleżanek i kolegów z klubu "ch". Dziewczyny dacie radę Z muratorowym forum naprawdę super się buduje! I nie martwcie się, ze latem - moja ekipa weszla 20 września, to była już jesień... i kurcze, dało radę jak widać Tylko taka mała rada... co prawda nie wiem na kogo sie zdecydowałyście ale może jakoś wspólnie zaklepiecie moją ekipę? Jak widziałaś Renatko dwie budowy obok siebie idą im rewelacyjnie, a jak sie miło zacieśniają dobre układy sąsiedzkie! I pamiętajcie Kobitki - nie ma rzeczy niemożliwych! Nam nawet dali kredyt niemozliwy do załatwienia (mam nadzieje, ze nie okaze sie niemożliwy do spłacenia... ) tak więc czekam na namiary Ekipy budującej u Ciebie. Chciałabym już z nimi omówić temat. Czy może to ta sama firma, która stawia u Nusi? jestem chyba niepoprawną optymistką, bo o załatwianiu kredytu zapomniałam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 11.01.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Ponieważ sama zaczynam w tym roku to jakoś tak (nie wiem dlaczego) wydaje mi się, że wszystkie kobietki z tego forum są "początkujące". A więc SORRY Olena Adriano Komputero ja "przed chwilą" też byłam początkujaca Tyle, że jako jedyna budująca w rodzinie i chyba jedyna mająca tak ogromne marzenia jak wariatka parłam do ich zrealizowania (moje dziecko staje okoniem i nie chce sie przeprowadzac... ). Miałam też chwile załamania, przez rok moja budowa stała, a właściwie stały zchrzanione fundamenty... podobno nie ma budowy idealnej. Ja się cieszę, że wychwyciłam błędy na etapie fundamentów i zmieniłam ekipę. Pluję sobie natomiast w brodę, że czekałam pół roku na ich poprawienie przez pierwszą ekipę. No niestety, jak się ma miękkie serce to podobno trzeba mieć twarde co innego . Na szczęście dzięki forum znalazłam solidną ekipę i naprawdę śpię spokojnie. I takiego spokojnego budowania i Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamuza 11.01.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Tak się nieśmiało przywitam z wami, moje miłe Dopiero się uczę Mam opanowaną wiedzę - mniej więcej - z zakresu wykończnia, ale budowanie to nadal dla mnie jeszcze tajemna wiedza, z którą się oswajam Dzięki forum, i dzięki Wam, jestem dobrej myśli TLKO JAK JA NIENAWIDZĘ CZEKAĆ Ja już bym chciała mieć DOM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts