tomjot 22.06.2005 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 A ja z innej beczki - nie ma ktoś na zbyciu stempli 3 - 4m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 22.06.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 A ja z innej beczki - nie ma ktoś na zbyciu stempli 3 - 4m? Ja miałem pożyczone... cięcie kosztów na maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 22.06.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 -cześć Agga, ja mieszkam w Szczepankowie ale uciekam do Garbów-tomjot, kiedyś pisałem zę mam stempelki ale długość ok 2,9-3m-ktoś pytał o posadzki maszynowe, ja jestem zadowolony z Paulbudu tel 602 40 91 94 A moje pytanie jest takie, czy drewnochron (impregnat do drewna) jest dobry i czy nadaje się na podbitkę, może ktoś ma jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 22.06.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Ja użyłem drewnochronu na podbitkę w ubiegłym roku i jak na razie jest ok. No ale to dopiero pierwszy rok. Malowałem trzy-czterokrotnie i przypuszczam że przynajmniej raz na 4-5 lat będzie trzeba to odświeżyć. Ale w sumie to raczej normalka. A cenowo wychodzi najkorzystniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 22.06.2005 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Hej Miron to ty jeszcze żyjesz? a ja myślalem, że my stara gwardia już zeszła Jak się mieszka - jest co robić na ogródku co? Trawa mi starsznie żółknie, takie kłopoty ma się po zamieszkaniu. Powodzenia życzę wszystkim budującym się szaleńcom. Członek starej Gwardii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 23.06.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Witam! Niestety z przyczyn obiektywnych sobota u mnie odpada. Przykro mi na spotkaniu nie bede (jesli sie odbedzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 23.06.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Krotkie i szybkie pytanko: ile placiliscie za punkt u hydraulika? Czy 120 PLN to duzo?Dodam ze punkt to: grzejnik, umywlaka, kibel.... piec to 2 punkty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 23.06.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Jeżeli ktoś ma elewację (tynk, płytki na cokole) i jest z niej zadowolony to poproszę o namiar na wykonawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 23.06.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Maciek , a co masz w tej cenie 120 zł ? Ja płaciłam coś koło 40 zł, ale na pewno zakres prac był inny... eco Tomek - z elewacji jestem bardzo zadowolona,ale na cokole nie mam płytek tylko tynk mozaikowy, namiary na wykonawców na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 23.06.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 ="Poznanianka"]Maciek , a co masz w tej cenie 120 zł ? Ja płaciłam coś koło 40 zł, ale na pewno zakres prac był inny... No punkt to punkt, za podlaczenie grzejnika 1 punkt, umywalki 1 punkt, kibla 1 punkt, 2 punty to podlaczenie pieca itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 23.06.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Maciek, chodzi o to, czy masz w tym swoje materiały, czy jego, z białym montażem czy bez, docelowy montaż baterii czy nie , dużo punktów czy tylko kilka... U mnie było dość dużo punktów, w cenie docelowy montaż wszystkich baterii po kafelkach, montaż umywalek, ale podwieszenie misek od geberitów liczone już osobno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 23.06.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Maciek, chodzi o to, czy masz w tym swoje materiały, czy jego, z białym montażem czy bez, docelowy montaż baterii czy nie , dużo punktów czy tylko kilka... U mnie było dość dużo punktów, w cenie docelowy montaż wszystkich baterii po kafelkach, montaż umywalek, ale podwieszenie misek od geberitów liczone już osobno... Cena bez materialow sama robocizna, punktow maks 20 jak policzylem, cena z bialym montazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 23.06.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Pytanie bardziej konkretne.Czy dogadaliście się drodzy forumowicze gdzie odbędzie się spotkanie w sobotę 25.06 ?Proszę o wyznaczenie konkretnej :godziny i miejsce spotkania.Jest jeszcze cały piątek na dogranie wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crizz 25.06.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Jestem 100 km od Poznania i choć planowałem wrócić dzisiaj, to nie wrócę. Bawcie się dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 27.06.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Koledzy, Po długim czasie oczekiwania jestem wreszcie na etapie projektownia naszego domku. Mamy obiecany prąd na wrzesień (jeżeli ENEA się nie opóźni ... ) i jednym z elementów, które rozważamy jest wielkość dachu. Chciałam Was zapytać - jako bardziej doświadczonych - czy orientujecie się jaki jest przebliżony koszt 1m2 dachu licząc razem z konstrukcją pokryty gontem oraz dachówką. Chcielibyśmy mieć dom parterowy, gdzie siłą rzeczy dach będzie stanowił duży koszt i dlatego zastanawiamy się, czy garaż robić w bryle budynku (co wymaga większego dachu), czy też odpuścić, co przełoży się na mniejszą powieszchnię dachu, więc mniejsze koszty. Jeszcze chciałabym zapytać o namiary na rozsądnego glazurnika, którego moglibyście polecić z własnego doświadczenie (ten namiar jest dla mojej znajomej). Będę wdzięczna za informacje i z góry bardzo dziękuję! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 27.06.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 A'propos spotkania grupy - odbyło się czy nie ??? Panuje podejrzana cisza na ten temat... Dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 27.06.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Koledzy, ... jednym z elementów, które rozważamy jest wielkość dachu. Chciałam Was zapytać - jako bardziej doświadczonych - czy orientujecie się jaki jest przebliżony koszt 1m2 dachu licząc razem z konstrukcją pokryty gontem oraz dachówką. Chcielibyśmy mieć dom parterowy, gdzie siłą rzeczy dach będzie stanowił duży koszt i dlatego zastanawiamy się, czy garaż robić w bryle budynku (co wymaga większego dachu), czy też odpuścić, co przełoży się na mniejszą powieszchnię dachu, więc mniejsze koszty. Właśnie jestem na czasie z tym tematem U mnie dekarze wycenili dach (więźba+dachówka) na 7 tys i 9 tys (robocizna - 2 ekipy, więźba+pokrycie+obróbki i rynny). Dach 200m, co w przeliczeniu wyniesie ok. 35 i 45 zł/m. Materiały - łącznie ok. 23 tys (dachówka beton Braas). Co do garażu - czy zrobisz garaż czy wiatę, dach i tak trzeba postawić. Jak nie chcesz, żeby samochód nocował pod chmurką, to i tak musisz zrobić dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 27.06.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Pasco, bardzo dziękuję za info. Z tym garażem to myśleliśmy, żeby w ogóle nie robić teraz ani garażu , ani wiaty a z biegiem czasu postawić wolnostojący, jeżeli finanse pozwolą. Np. widzieliśmy garaże wolnostojące na Targach Poznańskich BUDMA w tym roku (takie jakby kontenery) w cenie około 6.000 PLN. To może byłaby jakaś alternatywa wobe większego dachu... Tak sobie analizujemy właśnie co lepiej ... Pozdrawiam Grupę i proszę o dalszę podpowiedzi w sprawie kosztów dachu i godnego polecenia GLAZURNIKA vel. płytkarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 27.06.2005 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Koledzy, ... jednym z elementów, które rozważamy jest wielkość dachu. Chciałam Was zapytać - jako bardziej doświadczonych - czy orientujecie się jaki jest przebliżony koszt 1m2 dachu licząc razem z konstrukcją pokryty gontem oraz dachówką. Chcielibyśmy mieć dom parterowy, gdzie siłą rzeczy dach będzie stanowił duży koszt i dlatego zastanawiamy się, czy garaż robić w bryle budynku (co wymaga większego dachu), czy też odpuścić, co przełoży się na mniejszą powieszchnię dachu, więc mniejsze koszty. Właśnie jestem na czasie z tym tematem U mnie dekarze wycenili dach (więźba+dachówka) na 7 tys i 9 tys (robocizna - 2 ekipy, więźba+pokrycie+obróbki i rynny). Dach 200m, co w przeliczeniu wyniesie ok. 35 i 45 zł/m. Materiały - łącznie ok. 23 tys (dachówka beton Braas). Co do garażu - czy zrobisz garaż czy wiatę, dach i tak trzeba postawić. Jak nie chcesz, żeby samochód nocował pod chmurką, to i tak musisz zrobić dach. Pasco coś mi się wydaje , że masz trochę drogie te wyceny . Ja mam 280 m2 dachu z lukarnami / wielospadowy i mam wycenę : za więźbę 5.800 netto i za pokrycie z obróbkami 7.400 netto. Dodając nawet 7% VAT to za więźbę wychodzi 22zł brutto za m2 a za pokrycie 28 zł brutto/m2. Dodam , że dachówka ceramiczna. Oczywiście być może w przypadku mniejszego dachu jest koszt jednostkowy wyższy ale nie chyba o tyle. W razie czego służę namiarami na ekipę. Pozdrawiam wszystkich, którzy męczą się właśnie z więźbą i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 27.06.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 A ja zrozumiałam, że wycenę dostał od dwóch różnych ekip na całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts