areq 27.06.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Pasco średnia cena robocizny z tego co się pytałem za :więźba , pokrycie ,orynnowanie:) i obróbki z blachy wynosi 60zł.... fakt ,że asów:) za 100zł też znam i wcale nie są najlepsi...Na 200m dachu z Braasa aż 23.000zł?czy też liczysz z drewnem na więźbe? Jeśli tak to cena materiałów bardzo dobra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 28.06.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Iwka N., areq, Pyrka - dziękuję ! Ja zrozumiałam, że Pasco liczył też więźbę - bo o takie koszty pytałam, ale może się mylę. Dziękuję za Wasze wyceny i opinie. My dachu będziemy mieli dużo tzn. jakieś 300-350 m2 - niestety Iwka N - czy mogę poprosić o namiary na ekipę na PRIVA i mam pytanko czy ta ekipa przetestowana już ... czy też testy ma jeszcze przed sobą Życzę Wszystkim miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 28.06.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Muszę się wytłumaczyć, bo zaraz się tu straszny kocioł zrobi: Wyceny (7 i 9 tys) to ceny za wykonanie CAŁEGO DACHU od dwóch różnych ekip. To znaczy - jedna ekipa bierze 7000 za wykonanie (więźba+pokrycie+obróbki+rynny), druga ekipa bierze 9000 za wykonanie (więźba+pokrycie+obróbki+rynny). Mam nadzieję, że teraz się jasno wyraziłem areq Trochę się rąbnąłem z tą wyceną materiałów: wychodzi ok. 16000 netto za materiał na dach, ale bez więźby (liczyłem, że na to wyjdzie 6x650 zł, czyli 3900 zł, brutto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 28.06.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Witajcie Wielkopolanie!Podzielcie się z nami iformacjami, ile wzięli u was fachowcy za tynki i posadzkę. Mamy wycenę za tynki gipsowe 19 zł/m2 + 7% vat (cena wyjściowa) z materiałem. Czy warto samemu kupić materiał? A za posadzki kładzione maszynowe bez materiału 14 zł brutto. Szukać tańszych wykonawców? Może kogoś polecicie?PozdrawiamBeata L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 28.06.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Nam tynkarze powiedzieli, że lepiej oni kupą materiał, bo wiedzą gdzie najlepszy no i mają już spore rabaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 28.06.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Ja użyłem drewnochronu na podbitkę w ubiegłym roku i jak na razie jest ok. No ale to dopiero pierwszy rok. Malowałem trzy-czterokrotnie i przypuszczam że przynajmniej raz na 4-5 lat będzie trzeba to odświeżyć. Ale w sumie to raczej normalka. A cenowo wychodzi najkorzystniej. Racja Ryby - drewnochron cenowo najlepszy, ale nie licz na 4-5 lat. Dałbym 2-3 lata maks, potem traci kolor i płowieje. Ja już drugi raz błędu nie popełnię i Drewnochronu nie kupię. NIeco lepsiejsze są środki 3V3 (nie pamiętam firmy, ale to logo mi utkwiło w pamięci). Kosztują z połowę drożej, ale też trzymają o połowę dłużej niż drewnochron... pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 28.06.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Muszę się wytłumaczyć, bo zaraz się tu straszny kocioł zrobi: Wyceny (7 i 9 tys) to ceny za wykonanie CAŁEGO DACHU od dwóch różnych ekip. To znaczy - jedna ekipa bierze 7000 za wykonanie (więźba+pokrycie+obróbki+rynny), druga ekipa bierze 9000 za wykonanie (więźba+pokrycie+obróbki+rynny). Mam nadzieję, że teraz się jasno wyraziłem areq Trochę się rąbnąłem z tą wyceną materiałów: wychodzi ok. 16000 netto za materiał na dach, ale bez więźby (liczyłem, że na to wyjdzie 6x650 zł, czyli 3900 zł, brutto) No właśnie po jakimś czasie mnie oświeciło , że to ja jestem w błędzie odnośnie Twojej wyceny. To teraz moja wychodzi drożej. A ceny netto czy brutto bo nikt o tym nie pisze a to jest mała różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 28.06.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Alison,namiary na ekipę wysyłam na priv. Podobno jest to dobra ekipa , która robi dużo dachów w Swarzędzu ja mam wykonawcę od mojego kierownika budowy ale nie wiem czy nie wyjdę na tym jak Zabłocki na mydle! Im więcej na temat dachów rozmawiam tym mniej wiem jak najlepiej zrobić bo każdy przekonuje do swojej opcji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 28.06.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 podciagam temat Witajcie Wielkopolanie! Podzielcie się z nami iformacjami, ile wzięli u was fachowcy za tynki i posadzkę. Mamy wycenę za tynki gipsowe 19 zł/m2 + 7% vat (cena wyjściowa) z materiałem. Czy warto samemu kupić materiał? A za posadzki kładzione maszynowe bez materiału 14 zł brutto. Szukać tańszych wykonawców? Może kogoś polecicie? Pozdrawiam Beata L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 28.06.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 podciagam temat Witajcie Wielkopolanie! Podzielcie się z nami iformacjami, ile wzięli u was fachowcy za tynki i posadzkę. Mamy wycenę za tynki gipsowe 19 zł/m2 + 7% vat (cena wyjściowa) z materiałem. Czy warto samemu kupić materiał? A za posadzki kładzione maszynowe bez materiału 14 zł brutto. Szukać tańszych wykonawców? Może kogoś polecicie? Pozdrawiam Beata L Nam tynkarze powiedzieli, że lepiej oni kupą materiał, bo wiedzą gdzie najlepszy no i mają już spore rabaty. Nie pamiętam dokładnie kwoty, ale tynki też nas wyniosą ok 20,-zł/m2. Ile płacilismy za posadzkę też nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mercedes 28.06.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Studio mebli kuchennych Davinci - Przeźmierowo k. Poznania Chciałam Was zapytać, czy ktoś z Was korzystał z usług tego studia i jest zadowolony. (Podobno produkcję mają na Dziadoszańskiej.) Obsługa fachowa i duży wybór materiału, ale trafiliśmy do tego salonu z ulicy i nie wiem, czy warto ryzykować i powierzać im wykonanie kuchni. serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario Poznan 28.06.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 BMB - info o kominkarzu na privie... Info na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario Poznan 28.06.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Hej forumowicze! mam kominek do zrobienia w całości z klinkieru ręcznie formowanego (a nawet 2 kominki i trochę ściany) i problem,ponieważ klasyczni kominkarze nie są skłonni się tego podjąć , potrzebuje bardziej super murarza klinkierowca, może macie kogoś takiego z góry dziekuję za każde namiary pozdrawiam i powodzenia Poznanianka Sorry. BMB masz info na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 28.06.2005 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 a fachowcem od kominków ktoś się pochwali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Design 29.06.2005 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Witam wszystkich ponownie,dawno mnie tu nie było ale spieszę donieść,że od 2 miesięcy MIESZKAMY Wszystko się jakoś udało chociaż końcówka na wariackich papierach,bo klient na mieszkanie trafił się z gotówką ale również warunkiem,że wyprowadzimy się do końca kwietnie i niestety mieliśmy tylko dwa miesiące na wykończenie i przeprowadzke.Postaram się wieczorem pokazać co stworzyliśmy.Pozdrawiam PS.Do ecoTomeknam kominek robiło MW ART z Opolskiej.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 29.06.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Witam wszystkich,dawno się nie odzywałam, co nie oznacza, że nie posłuchiwałam cennych rad bardziej zaawansowanych budujących.Zabieram się do dachu w przyszłym tygodniu lub dwóch, ale nie to mi spędza sen z oczu. Dołączam się do pytania o fachowca murarza do klinkieru - u mnie nie kominek ale cała zewnętrzna ściana do wymurowania. Magalena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 29.06.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Alison, namiary na ekipę wysyłam na priv. Podobno jest to dobra ekipa , która robi dużo dachów w Swarzędzu ja mam wykonawcę od mojego kierownika budowy ale nie wiem czy nie wyjdę na tym jak Zabłocki na mydle! Im więcej na temat dachów rozmawiam tym mniej wiem jak najlepiej zrobić bo każdy przekonuje do swojej opcji. Pozdrawiam Iwka N - dziękuję bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agga 30.06.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Witam sąsiadów zza miedzy - ecoTomka i Paweu'a Czy możecie podzielić się info o solidnej betoniarni z rozsądnymi cenami? Z jakich hurtowni korzystacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 30.06.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Witam sąsiadów zza miedzy - ecoTomka i Paweu'a Czy możecie podzielić się info o solidnej betoniarni z rozsądnymi cenami? Z jakich hurtowni korzystacie? Hej Agga. Ja brałem Beton ze Stanbudu z Garbów. Co prawda teraz TadekL zapalił ostrzegawcze światełko co do obsługi (czytaj braku obsługi)klienta. Ale właściwie to ja nie miałem czasu szukać jakiejś innej betoniarni więc znalazłem się tam. Płaciłem za beton B20 230 zł/m3 brutto + 20 zł/m3 pompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 30.06.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Drodzy Moi - ja znowu po prośbie Czy macie namiary na kogoś kto rzetelnie robi, i jeszcze zna się na POŚ-ach. Chcemy zrobić u siebie oczyszczalnię ścieków i czas już zacząć... Mam jeden namiar z okolic Gniezna, ale potrzbna mi kontroferta, żeby porównać i wybrać co lepsze i tańsze Z góry dziękuję i pozdrawiam, Alison PS. A'propos - jak sprawują się Wasze POŚ-ie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts