mwoznica 07.09.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Nie wiem czy mają tam te dachówki, ale spróbuj może w Pimarze na Pokrzywnie albo w Dach-budzie na Samotnej (Dębiec). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 07.09.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Witajcie! Skąd blisko Poznania wziąśc tanie i suche drewno na więźbę?!!!! pomóżcie bo czas mnie goni 1 października zaczynam dach pozdrawiam Asia Nie wiem czy tania i czy sucha, ale ja bralem wiezbe w tartaku w Gadkach. Lezy u mnie na dachu juz rok. Ciesle byli zadowoleni, ja jestem zadowolony. Witar SA 63-122 Gądki k/Poznania tel./fax 061 / 8171 236 Najlepiej rozmawiac z dyrektorem p. Tokarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 07.09.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Ludzie! szukam jakiejś cegielni na północny-wschód od Poznania (teren Puszczy Zielonki) Prosze Was o jakies namiary!!! W hurtowniach strasznie droga od 79gr do 90gr za sztuke tosz to szok!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 07.09.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 hej witam mamy takie nieśmiałe pytanie, Na razie jeszcze nie myslałam o tej dachówce, ale poczytuje tu i ówdzie na forum, że w dachówkach braki, tzn sa problemy z zamówieniami Czy mam sie martwić na zapas i czy możecie potwierdzić bądż zaprzeczyc plotkom? Chce zamówić albo ruppa albo creatona bo maja najlepsze opinie a poza tym na moje oko ładnie wyglądaja na dachach Ania Aniu, My też kładziemy dachówkę w październiku i troszkę się rozglądałam. Faktycznie z niektórymi kolorami i modelami jest już problem z zamówieniem, ale część jest dostępnych. My najprawdopodobniej będziemy mieli Ruppa miedziana angoba sirius i ostatnio w Wenie na Dąbrowskiego była dostępna. Sylwia Powinnam była ugryźć się w język . Właśnie obiecana nam rupp miedziana angoba nagle przestała być dostępna (dla nas )w Wenie do końca roku. Wiecie może, w której hurtowni można jej szukać w znośnych cenach? Dach - bud na samotnej równiez polecam - spóbuj jeszcze w Romosie i saint gobain (raab karcher) na Bałtyckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 07.09.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Witajcie! Skąd blisko Poznania wziąśc tanie i suche drewno na więźbę?!!!! pomóżcie bo czas mnie goni 1 października zaczynam dach pozdrawiam Asia Nie wiem czy tania i czy sucha, ale ja bralem wiezbe w tartaku w Gadkach. Lezy u mnie na dachu juz rok. Ciesle byli zadowoleni, ja jestem zadowolony. Witar SA 63-122 Gądki k/Poznania tel./fax 061 / 8171 236 Najlepiej rozmawiac z dyrektorem p. Tokarz. Maciek - dzięki. Już sprawdzłam najtaniej mają w Tinie i w Komornikach ale już mega tanio wyszło mi (razem z transportem) z Zielonej Góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.09.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 A kupował ktoś drzwi w firmie Ebro na Głogowskiej? Może z montażem? Jak tam się spisują ich montażyści?A może jeszcze ktoś ma u siebie drzwi firmy AFB Kraków? Co do dachu - maetriały w dobrej cenie ma Pimar. Nietypowe dachowki (np. firmy Jungmeier, która ja mam na dachu kupowalam w firmir Jr (http://www.jr.com.pl - chyba) na ul. Kaczej. Ale tam są problemy w transporetm i dostawa zazwyczaj opozniona o pare dni.Wezbe kupowalam przez dekarza, wyszlo mnie o kilkadzisiat zl taniej na kubiku niz przy samdzielnym zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 07.09.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 iga9Widzę, że masz trochę wiedzy n/t mozliwości rozmów z Z.E. W zwiazku z tym mam pytanie, może się orientujesz, może masz jakieś doswiadczenie:Mam na działce słup energetyki, betonowy, przelotowy niskiego napięcia. Słup stoi na srodku mojej działki. Jest on stary. Działkę kupiłem już z tym słupem. Czy mam jakąś szanse zmusić energetykę do :- przesunięcia słupa w granicę działki (najchętniej bez obciązania siebie kosztami),- wymiany linii napowietrznej na kabel podziemny- lub uzyskania jakichś pieniędzy jako rekompensatę, jak to nazwałaś, za to że nie mogę sobie sosny posadzić pod linią przebiegającą w poprzek mojej działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.09.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Wszystko zalezy od tego, o masz w papierach. Zanim zacznie sie w ogole rozwarac, co chce sie zrobic trzeba sprawdzic co sie moze zrobic Nalezy sie wiec udac po zupelny odpis KW (od razu wpolczuje czytania go jako KW w nowej wrsji- sa koszmarne) i sprawdzic czy jest tam cos zapisane na temat tego slupa. Jesli jest to na jakiej podstawie (umowa, decyzja itp.). I jesli ta podstawa jest zgodna z prawem sprawa zamknieta - nic nie mozna zrobic. Jesli nie ma takiego wpisu do KW trzeba wyciagnac mapki i histrorie wpisow dot. dzialki z geodezji. Bo moliwe, ze slupjest niezarejetrowany w Kw, ale jest w geodezji i tam sa odpowiednie prawomocne dokumenty. Jesli sa - spr. zamknieta j.w. Jesli tu i tu nie - mozna kombinowac - ale tylko w ramach mozliwosi technicznych - swoim wnioskiem nie mozesz spowodowac, ze ktos pozostanie bez pradu, bo to szkoda spoleczna. Znajac sytuacjie mozna wystosowac odpowiedni wniosek do ze - najlepiej z uzasadnieniem. Ew uregulowanie dzierzawy i odszkodowanie jest do wygrania. Mozne tez zmusic ze do wykazania na jakiej podstawie stoi slup na tej dzialce i do przedstawienie mapki z przebiegim sieci - co przedstawi jakie beda konsekwencje jego ew. usuniecia. Co sprawa to inny przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 07.09.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 iga9Dzieki za odpowiedź.Widzę, że łatwo nie bedzie. Spróbuje wpierw po dobroci skierować się do ZE. Może, w co watpie, bedą chcieli ze mna rozmawiać i przesuna mi słup bez problemu. Jesli nie, to wtedy postaram się dostosować do Twoich rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 07.09.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Szukam namiarów na: 1. Producenta szamba 2. Studniarzy. Jeśli korzystaliście z w/w ekip to proszę o informacje na temat kosztów.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 08.09.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 szamba plastykowe produkują w Poznaniu na ul. Głuszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 08.09.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Szukam namiarów na: 1. Producenta szamba 2. Studniarzy. Jeśli korzystaliście z w/w ekip to proszę o informacje na temat kosztów. pzdr. Ja brałem szambo z Fach-Betu (znajdziesz w internecie). Co prawda były trudności z umówieniem się na konkretny termin, ale sam montaż poszedł fachowo i bez zgrzytów. Szambo betonowe zakopywane w szalunkach, więc polecam jeżeli jest wysoka woda gruntowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 08.09.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Dzięki Pasco. A jakie duże kupiłeś i ile Cię to wyniosło w całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 08.09.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 szmbo betonowe 7,5 kubika z montazem, podłączeniem i odpowietrznikiem coś około 3.500 zł (brutto) z hurtowni Kram w Borówcu - jakieś 1,5 roku wstecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 08.09.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Witam wszystkich forumowiczow z Pyrlandii !! Jestem tu nowy, dopiero rozgladam sie za dzialka w okolicach Rokietnicy. Mam zamiar postawic tam w przyszlym roku Barwnego. Moze macie jakies nr tel do osob sprzedajacych dzialki (tylko nie biur nieruchomosci - bo u nich wiekszosc ofert jest nieaktualna ) w tej okolicy? Pozdrawiam, Tomek [/url] W krzyszkowie koło Rokietnicy działki sprzedawał Hausner - Poznań ul prusa - poszukaj. Nie wiem czy coś jeszcze mają ale może bedą wiedzieli kto chce sprzedać. pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 08.09.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Już sprawdzłam najtaniej mają w Tinie i w Komornikach ale już mega tanio wyszło mi (razem z transportem) z Zielonej Góry a mozna jakies namiary oraz ceny za m3? moze byc na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 08.09.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Do wszystkich, którzy pytają mnie o więźbe!!! Jak to jest? To ja pytałam a teraz wszyscy mnie pytają? Zrezygnowałam z Tej Zielonej Góry bo sprawdziłam, że bardzo dobre ceny mają też w: Tinie - Gniezno Wox Vitar - Rawicz http://www.drewno.rokietnica.pl Tartak Zębowo Tartak Komorniki Ja biorę z Rokietnicy za pośrednictwem i z mega rabatami swojego cieślo-dekarza. pozdrawiam p.s. innych namiarów nie mam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 10.09.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Piszę drugi post, bo dotyczy całkiem innej sprawy. Jest wśród Was ktoś, kto załatwiał przyłącze wod-kan w PUK Rokietnica? Kurcze, rurka z wodą idzie częściwo w granicy mojej działki, a wymyślają mi jakieś projekty i wołają sobie za to pięć stów (sama woda), nie wspomnę o tym że wcześniej buliłem za opinie techniczne i za warunki przyłączy. Mój projektant tłumaczy mi, żebym znalzał sobie "kogoś" kto z nimi współpracuje, zrobił mi przyłącze wodne i załatwił zgłoszenie. Inna bajka jest z kanalizacją. Idzie środkiem drogi, i jest podcisnieniowa. Tutaj bez projektu pewnie się nie obejdzie. Marcinie a czemu nie piszesz do mnie na priva . Ja takowych fachowców mogę polecić bo sama rok temu to przerabiałam. Kiknę na komórkę czy mam ich namiary a jak nie to poszukam i wyślę. Pozdrowienia ja tez poprosze o jakies namiary musze zrobic w wlasnym zakresie wode i kanalize z ulicy obok jakies 50-60 m wiec koszty mnie przerazaja a puk w rokietnicy za wszystko chce kasowac ogromne pieniadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 10.09.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 chce przed zima zrobic tylko fundamenty - wiec szukam namiarow na kogos kto mi to zrobi jak mozecie kogos polecic - lokalizacja Rokietnica ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 10.09.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 szukam namiary na tanie (nowe) garaze z blachymam oferte na garaz z podnoszonymi grzwiami za 1700 zl czy to drogo? najpierw bedzie do celow budowlanych a pozniej zrobie z niego garaz do autka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts