krys1 13.10.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Szukam wykonawcy przyłącza do sieci wodociągowej od A do Z czyli projekt - wykop -rura - licznik - wcinka. Odcinek długości ok. 16 m. A nie zajmuje się tym miejscowy zakład wodociągowy? Dzwoniłam do instalatora od wody i on mówił, że to te urzędy mają monopol na te sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 13.10.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Kto zaczyna jeszcze budowę w 2007? Hej, prawdopodobnie ja (jak dogadam sie z ekipa;-/). Marze co prawda aby zaczac dol kopac jeszcze w 2006, ale patrzac na nieublagany kalendarz... Tak przy okazji: Ma ktos doswiadczenia z murowaniem przy nieduzym mrozie? Nie jest to zbyt duzym ryzykiem, bo slusze tu i tam ze nowe technologie, ze to i tamto...? Mi budowlaniec odradzał budowanie w takich warunkach, bo nikt nie zagwarantuje, że mróz zawsze będzie niewielki. Ale fajnie by było jakby wypowiedział się ktoś z własnym doświadczeniem albo z większą wiedzą budowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.10.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 kskwar na pewno sa odpowiednie zaprawy, które mogę być stosowane nawet przy dużych mrozach. Sa one jednak sporo drozsze od tradycyjnych. Stosuje sie je glownie przy budownictwie wielorodzinnym (kolo mnie beda tak wlasnie w ta zime budowali cale osiedle). Wiec nie wiam na ile oplaclane (koszt do zysku czasowego) bedzie to dla pojedynczego inwestora. Na pewno takie materialy sa trudniej dostpne. Nie wiem tez co dodaje sie w takich warunkach do betonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 13.10.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 czy ktoś poleci stolarza, tylko do wykonania, pomalowania i zamontowania listew przypodłogowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 13.10.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 czy ktoś poleci stolarza, tylko do wykonania, pomalowania i zamontowania listew przypodłogowych? Znalazłam na forum taki wpis, może ci się przyda : Znam jednego stolarza godnego polecenia. Robił u mnie kuchnie na wymiar( u sąsiadów także) i byłam z niego bardzo zadowolona(sąsiedzi także). Nazywa się Krzysztof Wyrzykowski, nr tel.: 601/771671. Wykonuje takze schody(także bedzie u mnie je robił), meble łazienkowe, szafy itp. jest dobrym fachowcem, więc trzeba troche na niego poczekać, ale warto Pan Krzysztof jest z Poznania ale dojazd do klienta nie jest dla niego problemem ( nie obciąża klienta kosztami dojazdu jak niektórzy ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 14.10.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Ja akurat spotkalam sie z tym panem Krzysztofem W w spr. schodow i drzwi. Mimo, ze akurat go nie wybralam zrobil na mnie calkiem niezle wrazenie. Choc cena schodow byla bardzo wysoka U mnie akurat bedzie robil schody i 2 pary drzwi duet stolarzy polecanych wczesniej przez Macka z Borowca (Maciu bardzo ci dziekuje za te namiary !), ale oni sa tak zawaleni robata, ze drobiazgow sie nie podejma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 14.10.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 czy ktos z wielkopolski budowal z ytonga ??jak tak czy moze polecic ekipe ?prosze o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 15.10.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 czy ktoś poleci stolarza, tylko do wykonania, pomalowania i zamontowania listew przypodłogowych? Znalazłam na forum taki wpis, może ci się przyda : Znam jednego stolarza godnego polecenia. Robił u mnie kuchnie na wymiar( u sąsiadów także) i byłam z niego bardzo zadowolona(sąsiedzi także). Nazywa się Krzysztof Wyrzykowski, nr tel.: 601/771671. Wykonuje takze schody(także bedzie u mnie je robił), meble łazienkowe, szafy itp. jest dobrym fachowcem, więc trzeba troche na niego poczekać, ale warto Pan Krzysztof jest z Poznania ale dojazd do klienta nie jest dla niego problemem ( nie obciąża klienta kosztami dojazdu jak niektórzy ). Pozdrawiam bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 15.10.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Ja akurat spotkalam sie z tym panem Krzysztofem W w spr. schodow i drzwi. Mimo, ze akurat go nie wybralam zrobil na mnie calkiem niezle wrazenie. Choc cena schodow byla bardzo wysoka U mnie akurat bedzie robil schody i 2 pary drzwi duet stolarzy polecanych wczesniej przez Macka z Borowca (Maciu bardzo ci dziekuje za te namiary !), ale oni sa tak zawaleni robata, ze drobiazgow sie nie podejma tego właśnie się obawiam, po trzech latach cjciałbym zmienic czasami jakiś duperel, ale nie moge nikogo namówic na takie detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 15.10.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Gdyby komuś zalegało z dwie, trzy wywroty ziemi w okolicach Borówca, to ja reflektuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewikm 16.10.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 krys1, iga 9 bardzo dziękuję za namiary. Przeszukałam juz "w tył" spróbuję jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 16.10.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witam. Czy ktoś może mi pomóc i podać namiary na wykonawcę ocieplenia ? Majster który rzekomo ma mi to zrobić co chwilę mnie ściemnia, ze zaraz wchodzi i oczywiście go nigdy nie widać przy pracy. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mnie poratował w tej sprawie. Wszystkie materiału leżą (tak jak i robota) a ekipy nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 16.10.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witam. Czy ktoś może mi pomóc i podać namiary na wykonawcę ocieplenia ? Majster który rzekomo ma mi to zrobić co chwilę mnie ściemnia, ze zaraz wchodzi i oczywiście go nigdy nie widać przy pracy. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mnie poratował w tej sprawie. Wszystkie materiału leżą (tak jak i robota) a ekipy nie widać. Moglbys tylko powiedziec na ile wyceniona byla robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 16.10.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witam. Czy ktoś może mi pomóc i podać namiary na wykonawcę ocieplenia ? Majster który rzekomo ma mi to zrobić co chwilę mnie ściemnia, ze zaraz wchodzi i oczywiście go nigdy nie widać przy pracy. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mnie poratował w tej sprawie. Wszystkie materiału leżą (tak jak i robota) a ekipy nie widać. Moglbys tylko powiedziec na ile wyceniona byla robocizna? 38 zł/m2 - wełna mineralna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 16.10.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 38 zł/m2 - wełna mineralna To jest cena samego ocieplenia, czy tynkowania rowniez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 16.10.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 38 zł/m2 - wełna mineralna To jest cena samego ocieplenia, czy tynkowania rowniez? Ocieplanie + tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 16.10.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Ocieplanie + tynkDzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 16.10.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Wszystkie materiału leżą (tak jak i robota) z tego co widzialem to lezy pod folia i obawiam sie ze troche jeszcze polezy ale zycze szybkiego znalenienia ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CGRZAD 16.10.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Halo, Mam do sprzedania 2 palety Y-tong 11.5,ktory nie zostal zuzyty. Czeslaw Grzadzielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 17.10.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witam! Wiem ze nieskromnie i ze pewnie dla wielu bede bucem ale.... niech tam Chcialem sie pochwalic: W NAJNOWSZYM NUMERZE MURATORA 11/2006 JEST ARTYKUL O ROZBUDOWIE NASZEGO DOMKU! SZUFLANDIA! JAK FAJNIE JEST PRZECZYTAC O SOBIE nawet wiekszosc rzeczy sie zgadza Koniec samozachwytu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts