nnatasza 16.11.2003 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Zamieściłam zdjęcia z naszej budowy w albumie onetu (tworzenie swojej strony to dla mnie katorga - nie umiem jej aktualizować )- wszystkich zainteresowanych zapraszam. Oto adres: http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=13045&grupa=0&kat=2&a=nnatasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 17.11.2003 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Witajcie Dzięki za namiary na bramy - trochę już jestem bardziej w temacie... Loniu - ta firma jest w okolicach Bukowskiej? Nnatasza - lepiej uważajcie na ten komin - osobiście proponuję Ci abyś zaprosiła na jednorazową wizytę na budowie jakiegoś inspektora lub kierownika - bo to co się stało to wina wykonawcy i kierownika razem wziętych, więc teraz muszą wspólnie kombinować aby to się na nich finansowo nie odbiło. A z tego co czytałam to taka sytuacja to kardynalny błąd w sztuce! My też mieliśmy inny poważny błąd i też wezwaliśmy "postronnego" eksperta. I mieliśmy jasność co do działań naprawczych - na koszt majstra i jego ekipy. Bądźcie uważni i twardzi - bo teraz to można naprawić stosunkow tanim nakładem! Powodzenia! Zdjęcia z budowy i sama budowa b. fajna! A u nas już odpoczynek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (czytaj szukamy bramy do garażu i wewnętrznych drzwi techicznych antywłamamniowych garaż-dom) W marcu teoretycznie ruszamy dalej! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 17.11.2003 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Firma alumax jest w samym Skórzewie na ul. Poznańskiej po lewej stronie.http://www.alumax.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 17.11.2003 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Dzięki, podjadę któregoś dnia obejrzeć! Golec odezwij się co u Was na budowie bo jestem ciekawa i chętnię obejrzę sobie inną Wierzbę - pewnie bliższą samemu projektowi pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 17.11.2003 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 nnatasza, przejrzałem zdjęcia z Twojego albumu i jedna rzecz mnie zaciekawiła. budujesz faliste ściany zewnętrzne, czy to jedynie niewyraźne zdjęcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 18.11.2003 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 to tylko złe ujęcie - ściana falista jest jedna: w środku budynku, w sypialni. Może powinnam tam zamieścić jeszcze rzut budynku - postaram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 18.11.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 pyzia - był u nas też inspektor i wszyscy zainteresowani - razem uradzili, jak ratować sytuację - więc mam nadzieję, że będzie dobrze. Pożyjemy zobaczymy. Udało mi się zamieścić w albumie rzut domu - teraz będzie wszystko jasne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 18.11.2003 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Pyziu,jutro wchodzą murarze i stawiają klatkę schodową oraz kominy (w całości). Więźba przyjedzie w piątek, cieśla najpóźniej w poniedziałek. Dachówka i klinkier są wybrane. Oby pogoda sprzyjała. Faktycznie moja chata niewiele odbiegać będzie od projektu. Chętnie zobaczę Ciebie na swojej działce wkrótce po wybudowaniu dachu. A sam mam nadzieję zobaczyć w końcu Twoje dokonania (szczególnie interesują mnie ścianki działowe). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 20.11.2003 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Kolejny problem decyzyjny ... zaprawa do klinkieru na kominy - wybrać specjalną do klinkieru czy zwykłą cementową, a może tylko fugi wykonać z zaprawy specjalnej? U mnie to wydatek ponad 500 PLN, więc szukam oszczędności, lecz nie wiem czy warto?POZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 20.11.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Ja bym nie ryzykowała. Podobno zwykła zaprawa nie nadaje się do klinkieru - wapno brudzi klinkier i robia się białe zacieki... Lepiej wydać ciut więcej i mieć święty spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 20.11.2003 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Dzień Dobry!Ale w tym Poznaniu hałas, korki i brudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 20.11.2003 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 hej miron, nie załamuj tych co jeszcze jakiś czas będą musieli patrzec na to wszystko bez przerwy a jak tam kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 20.11.2003 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 nie uwierzycie, ale tylko raz było palone, brak czasu - zwłaszcza, że ostatnio mieszkam sam, bo Panie wyjechały na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 20.11.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 ooooo, a u nas pali sie non stop Mam nadzieje, że w ten sposób troche osusze chatke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 20.11.2003 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Golec - nam murowali kominy na zwykłą zaprawę - cement+piasek - fugi 1,5cm. Przyznam, że wcześniej się nad tym nie zastanawiałam, czy to dobrze . W tej chwili wszystko wygląda O.K. - podjedź i zobacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 21.11.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Golec, z tego co czytam - jesteśmy na podobnym etapie budowy. U mnie własnie też nastąpił problem wyboru zaprawy do klinkieru. Zdecydowałam się na Sopro do klinkieru, mimo, że faktycznie wychodzi to dużo drożej niż tradycyjna zaprawa. Cegłę klinkierową pełną mam Wega za 2,50 zł za sztukę. Więźba już prawie stoi i zaczynam widzieć swój dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 21.11.2003 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Aktywnym Budującym życzę efektownego i efektywnego weekendupa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 21.11.2003 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Dzieki pyzia Aktywnie wykańczam a o efektach pogadamy później a moze nie będzie o czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 21.11.2003 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Zapomniałam uroczyście donieść o zakończeniu kolejnego etapu. W środę zawiesili nam na domku wiechę ! Dom z więźbą wygląda tak ładnie... a niedługo będzie dachówka - to będzie dopiero efekt. Czy są jakieś przesądy związane z wiechą? Czy się ją po prostu wyrzuca? Co Wy zrobiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remo 23.11.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2003 MHAL - ważna sprawa - przesłałem na priv. nnatasza, Moje gratulacje. Ja osobiście nie mogę się doczekać, kiedy zostanie wbita w ziemię pierwsza łopata. pozdr, remo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts