em_p 27.11.2003 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 jak fajnie się ogląda postępy na budowie (mniej fajniej już się ogląda wyciągi z konta...) U mnie stoi już więźba, zaczęło się deskowanie. Kominy z klinkieru pną się w górę... dachówki prawie zamówione... Na razie zastanawiam się, czy nie zamienić papy, która jest w projekcie, na membranę topfol ND, czy ktoś miał z nią może jakieś doświadczenia ?Oficjalnie kosztuje około 5-5,50 zł za m2, ale jedna z firm chce za metr "tylko" 4zł. Niepokoi mnie to, bo niby czemu taka duża różnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 27.11.2003 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 MhalUśmiecham się o namiary! A ja mogę wszystkim zainteresowanym dać namiary na młodą osobę, która projketuje oświetlenie w ramach tzw. fuch. Pracuje w firmie produkującej oprawy i zajmuje się właśnie projektowaneiem oświetlenia w sklepach, biurach, salonach etc. Nie kasuje dużo a naprawdę fachowo podchodzi do tematu. I może chyba dać mały rabat na oprawy ze swojej firmy (normalna cena sprzedaży tych lamp to 30% ceny włoskich czy belgijskich prototypów). Polecam!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witcomic 29.11.2003 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Witam wszystkich! Jestem nowy na forum i byc moze nie zorientowany , ale jesli ktos mialby namiary na jakies ekipy budowlane (tanie i solidne - o ile to wgole mozliwe) z okolic Poznania, a konkretnie Komornik to bylbym bardzo wdzieczny. Dobrze by bylo jesli w sklad ekipy wchodzilby kierownik budowy ktory zajalby sie dziennikiem i wszystkimi formalnosciami. Z gory dziekuje za wszystkie informacjie! Pozdrawiam wszystkich Forumowiczow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusia 29.11.2003 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Jeśli ktoś z Was chciałby orginalnie wykończyć wnętrze jakimiś elementami z ceramiki, lub szkła, to mogę polecić pracownię znajomych, którzy także i dla mnie wykonali elementy ozdobne do kominka, zgodnie z moimi marzeniami i w fajnej cenie. Danuśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 01.12.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Pyzia, przepraszam za zwłoke Postaram sie dzisiaj przesłac tobie te namiary... strasznie zakręcona jestem ostatnio Wczoraj "wprowadził" sie do nas płytkarz...... no zobaczymy co sie będzie działo...... a tak nawiasem... to coś cicho u nas w tej budującej się Wielkopolsce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 01.12.2003 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 hej wszystkim, Ja może już mniej budowlanie ale walczę z TPsa. To naprawdę banda opieszałych i chyba złośliwych ludzi. No cóż zobaczymy co z tego wyniknie. MHAL w Niedzielę byliśmy z Qbą na spacerku oglądać wasze włości - niestety "zabite dechami" i nikogo nie było, żaluzje spuszczone, więc nic nie zobaczyliśmy. No i drogę macie niezłą - podobną do naszej jakiś czas temu. Jak tam Marcin i nowa praca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 01.12.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 witaj loniu, w niedziele bylismy ale ok. 15 i potem ok. 16 do wieczora Szkoda, że się nie spotkaliśmy Przez ten tydzień siedzi u nas kafelkarz, więc zawsze ktoś będzie a i my będziemy częściej wpadać ale raczej wieczorkiem.... Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 01.12.2003 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Danuśka, polecaj My już wprowadzeni możemy się zajmować szkiełkami i skorupkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 01.12.2003 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 witcomic,jeśli chcesz wziąć ekipę (czyt. firmę budowlaną) to zachowaj sobie prawo prowadzenia książki budowlanej. I tak w takim przypadku MUSISZ zatrudnić inspektora, który będzie dbał o TWOJE interesy na budowie i niech to on wypełnia książkę. Jeżeli to zostawisz wykonawcy wypiszę co będzie chciał i jak będzie chciał. Np. wpisze, że dokonane zostało wymierzenie budynku przez geodetę, pobierze od Ciebie kaskę, a jakże, a sam powie ludziom z łopatami lub koparkiewiczowi gdzie kopać. Odpali potem znajomemu geodecie dolę za pieczątkę i już. Znam takie przypadki gdzie w ten sposób wytyczono ściany fundamenty zbyt blisko granicy działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witcomic 01.12.2003 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Dzieki mr.moonlight za cenne uwagi. Nie zamierzam brac firmy ktora zamie sie calosciowo realizacja budowy, lecz samemu wszystko stopniowo i w miare mozliwosci zalatwiac (sam zalatwia geodete i bede przy wymierzaniu:)). Dlatego zalezalo by mi na znalezienu ekipy dosc solidnych ludzi ktorzy by prowadzili roboty i takze samo solidnego goscia w roli kierownika. Pozostaje kwestia rozliczen z kierownikiem. Z tego co sie orientowalem to licza sobie od wizyty, i nie wiem czy jest to dobre rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 02.12.2003 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Cześć Witam nowych członków grupy! Oby ją bardziej zaktywizowali ... U nas na budowie jak zwykle...cisza , ale w sobotę po 3,5 godzinnych negocjacjach podpisaliśmy umowę na okna i drzwi wejściowe. Na efekt będziemy musieli czekać do marca. Bramę garażową w końcu też chyba znaleźliśmy, ale trochę zmieniła mi się koncepcja kolorystyczna. Chciałam aby brama miała kolor taki jak dachówki - grafitowy, ale finalnie - zdecydowałam się na taki jak okna - złoty dąb. Decyzja wyniknęła z "nagabywania" przez męża i faktu, że wjazd do garażu jest od wschodu - bałam się latem upału w garażu. Mam nadzieję, że nie będę żałować - trochę się boję z kolei czy brama nie będzie się brudzić ? MHAL - nowy wykonawca cały czas nie jest wyłoniony - czekam na info! Miron - mąż jest po rozmowach z Twoim elektrykiem - naprawdę sympatyczny gość! Golec - mam nadzieję, że namiary dotarły! Pozdrawiam budujących i muszę powiedzieć, że mimo spoczynku nie czuję "odpływu" tematów budowlanych... Ale to w sumie cieszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 03.12.2003 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Pyzia info na privie i baaardzo przepraszam Zostałam na placu boju sama, bo mój slubny musi sie odnaleźć w nowej robocie i na nic nie ma czasu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 03.12.2003 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Hej wszyscy którzy ukaładali bruki, kostki itp. Jakie są koszty matriału , robocizny i gdzie warto kupować. No i kto ma dobrych a niedrogich fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 03.12.2003 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 loniu, polecę moich, pod warunkiem, że zobowiążesz ich do przyjazdu i poprawienia 8 kostek - info na priv. Trzeba ich oczywiście pilnować. Gdzie kupić: Poz-bruk (Przeżmierowo), Rouw-dach z Opalenicy (Przeźmierowo lub Dom-Ogród na końcu Głogowskiej, Centrum Kostki Michalski (chyba Marek) w Szczepankowie - wszyscy są w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 04.12.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 mironmk dzieki ale nic nie dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 04.12.2003 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 wysłałem jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdah 04.12.2003 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 miło się czyta, jak inni kończą kolejne etapy wszystko przed nami, na razie niestety sąsiad drugi tydzień zastanawia się czy zgodzić się na nasz garaż w granicy działki, niby nie ma nic przeciwko ale musi jeszcze o tym pomyśleć a mi nie chcą wydać warunków zabudowy. poczekam jeszcze do poniedziałku a jak się nie zgdodzi to przesunę garaż. pozdrawiam budujących... i ich sąsiadów! magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 05.12.2003 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 A u mnie stoi dach. Zadeskowany. Ofoliowany (folią Denta Vent S na dachy deskowane). Ołacony. Dziś przybywają dachówki. I drżę na myśl, że mogą zniknąć przez moją dziurę w płocie. Ale przynajmniej o ekipę cieśli się nie muszę martwić, są naprawdę godni polecenia (zresztą znalazłam ich przez forum I czekam już piąty tydzień na kredyt w PKO BP, "bo wie pani, mamy opóźnienia z rozpatrywaniem wniosków, bo dwie panie są na macierzyńskim..." zacytuję z ich stron www "decyzja kredytowa w ciągu 7 dni !" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 05.12.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 mironmkm dzieki teraz dostalem - jak sie mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 06.12.2003 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2003 to jest pierwszy post z domowego biurka - widać komputer przeżył przeprowadzkę bez szwanku. Ale wczoraj wiało!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts