pyzia 08.12.2003 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Witajcie U nas pozrywało trochę folii w oknach połaciowych (skrzydła z szybami powystawialiśmy). No i teraz myślimy - co tu zrobić - czy wstawić jednak te skrzydła czy jeszcze raz pobawić się z folią. Dom mamy niby zamknęty. "Niby" bo niektóre otwory są zabite dechami, inne zastawione cegłami a jeszcze inne grubą folią. No i ta folia to nie problem dla amatora połaciówek . Chyba trzeba będzie te okna jednak uszczelnić ponownie folią. Z ciekawostek - mieliśmy na budowie wizytę potencjalnego wykonawcy (jesteśmy na 99% pewni, że go chcemy) i zauważył, że mamy za małej średnicy rurę (od wody), która przypominam, jest już elegancko zabetonowana w posadzce. W praktyce oznacza to, że podlewanie i mycie wykluczają się nawzajem. Fajnie co? Mhal - przypomnij kiedy w tym roku będzie Budma? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 08.12.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Budma będzie: 20.01.2004 - 23.01.2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 08.12.2003 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 miron, nie bardzo rozumiem Twoje ustwaienia kotła?na zasilaniu masz 22st? tylko? przy jakiej temperaturze na zewnątrz? masz przecież pogodówkę to pewnie wiesz.a nawet jeśli tylko tyle to wtedy nie rozumiem ustawień na głowicach termostatycznch. jaka jest temperatura zamknięcia dla ustawień 4,5,6?jeśli 5 oznacza np. 24st, to czy kiedykolwiek osiągasz taką temp. w pomieszczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 08.12.2003 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Ale tu cisza.... U mnie małe ożywienie - zaczyna się akcja kostka granitowa. Mam dylemat czy szerokość 2,5 będzie wystarczająca aby parkować samochód. Co o tym myslicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotosz 08.12.2003 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Witam wszystkich. Już niedługo ( na wiosnę) - planuję zacząć męczyć się z fundamentami. Planuje je ocieplić. W grę wchodzi styropian lub ewentualnie polistyren ekstrudowany. Proszę o opinię czy zalety styroduru są warte zwiększonych nakładów. Zastanawia mnie ponadto to, że cena styropianu jest b. wysoka, a przecież zawsze się mówiło, że wełna jest lepsza, ale zbyt droga. Ostatnio będąc w Praktikerze natknąłem się na promocje - wełna Rockwool 10 cm - 10 zł z groszami za metr kwadratowy, natomiast styropian od 100 do 130 zł za metr szcześć. Okazuje się, że styropian zaczyna być coraz droższy. No - chyba że natknąłem się na jakieś kosmiczne cenniki na styropian. Będę dźwięczny za oświecenie. z harcerskim pzdr. Darz Bór Krotosz. P.s. Gdzie można tanio kupić bloczki betonowe i beton B20 z transportem. Okolice Kórnika. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 09.12.2003 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Witaj krotosz loniu, kostka granitowa - super Sądze, że 2,5m w zupełności wystarczy. A możesz mnie oświecic ile to cudo kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 10.12.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Halo, jest tu kto? Golec - wysłałam Ci odpowiedź na priva, dostałeś? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 10.12.2003 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 No coś tu cicho....... A u nas juz kafelki połozone Łazienki i kuchnia wyglądaja slicznie Mam nadzieję, że przeprowadzka jest coraz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 11.12.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 hej Mhalku!!dzisiaj to dopiero cicho.....gratuluje kafelków. u nas niestety przestój kasowy. moze w lutym uda sie połozyć na parterze. na razie sie kurzy, oj sie kurzy. pzdrw.oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 11.12.2003 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 konkurs:czym się różni siekiera od topora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 11.12.2003 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 oorbus to ty zyjesz ?? Jeżeli to Cie pocieszy, to u nas kurzy się 1000000000 rzay więcej niz możesz to sobie wyobrazić mironmk, topór kojarzy mi sie raczej militarystycznie a siekiera z ...... "siekierezadą"... Pozdrawiam P.S. loniu !!!! u nas juz działa Meduza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 11.12.2003 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 U nas też się kurzy ... po gołej posadzce. Ale fajnie macie. My cały czas się męczymy z przetargiem na wykonawcę II. Dziwnym trafem wszyscy rekomendowani jako przyzwoici cenowo po inspekcji na naszej budowie odpowiadają... wysokimi kosztorysami . Zaczynam się już zastanawiać czy to nie dlatego, że widzą pierwsze efekty specjalne i chociażby rysunki od architektów wnętrz. I myślą sobie "Z tych to można zedrzeć". Popadam w zwątpienie. Nie chcemy mieć firmy "Krzak", ale mniejsze Budimexy też nie dla nas . Życie inwestora jednak nie jest różowe... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 12.12.2003 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 mhalku, żyję, a jakże. tylko pracuje ciężko:(a nie wszędzie mam dostęp do neta. ostatnio byłem w jekiejś dziurze na litwie i tam w ogóle nic nie było.a z drugiej strony, odkąd uruchomili czata, widzę że tam jest wiekszy ruch. wpadaj czasem. kupa śmiechu. pozdrawiam z Kairuoorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 12.12.2003 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Czas na reklamę...na privie, tak przy okazji, zasygnalizowano mi bliżej nieokreślone kłopoty z geodetą. Ja ze swojego jestem tak bardzo zadowolony (w każdym aspekcie jego pracy, również cenowym), że z przyjemnością go polecę. Podaję przykładowy cennik - mapy zasadnicze 15 szt. - 350 PLN, wyznaczenie budynku (11 osi) - 400 PLN, inwentaryzacja przyłącza wodnego i kanalizy (z naniesieniem przy okazji budunku na mapy geodezyjne) - 300 PLN.Stanisław Narożny tel. 8185951, 694418236, 606624603 A z własnego podwórka - cień szansy na dachówkę przed świętami.I pytanie - poszukuję kupca na około 120-130 stempli sosnowych (h>280).Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 13.12.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 za ile te stempe? i na ile m2 stropu wystarcza? maiłbym je sam zabrac czy masz jakiś transport? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 13.12.2003 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 pyzia FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100) Dołączył: 05 Gru 2002 Posty: 258 Skąd: POZNAŃ/ Sady Wysłany : 02 Gru 2003 16:46 Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- Cześć Witam nowych członków grupy! Oby ją bardziej zaktywizowali ... U nas na budowie jak zwykle...cisza , ale w sobotę po 3,5 godzinnych negocjacjach podpisaliśmy umowę na okna i drzwi wejściowe. Jak mozna spytać jakie to okna? firma? drewno, pcv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 13.12.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 krotosz SYMPATYK FORUM (min. 10) Dołączył: 21 Sty 2003 Posty: 45 Wysłany : 08 Gru 2003 21:40 Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- Krotosz. P.s. Gdzie można tanio kupić bloczki betonowe i beton B20 z transportem. Okolice Kórnika. Dzięki Beton zamawiałem w m. Garby 195zł za B15, miła obsługa przyjadą spokojnie bez nerwów wyleją, ja byłem zadowolony, bloczki tez tam mają A co do styropianu ja ocieplałem fundamenty DOW ekstrudowanym 8cm. Rozważałem kiedyś Styropol ale firma wraz z przedstawicielami tak miesza ze co chwila była inna cena. Jak juz sie zdecydowalem to cena wzrosła o 20%. Poszukuję namiarów na dobrego cieślę i gości do ułożenia i wylania stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 15.12.2003 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Witajcie wszyscy, gratuluję wszystkim którzy jeszcze wykonują prace budowlane - macie więcej szczęścia niż ja w zeszłym roku. O tej porze były srogie mrozy a mi robili więźbę - to był koszmar. U mnie spokój i sielanka. Jedyne prace, które są w toku to układanie kostki granitowej. Jak nie przymrozi jeszcze z 3-4 dni to powinienem mieć podjazd do garażu na zimę gotowy. M-halku czy wprowadzacie się przed gwiazdką? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 15.12.2003 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 loniu,kto robi Tobie kostkę? Ten cały RF? B. proszę o info. Mam do poprawienia 1 m kw i nie mogę znaleźć chętnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 15.12.2003 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Mam już dosyć budowy na ten rok - ten etap miał zostać zakończony do grudnia... a już teraz wiem, że dekarze nie skończą przed Nowym Rokiem. Nie odpocznę zbytnio od budowy - za chwilkę będzie wiosna i wszystko zacznie się od początku. A do tego dojdzie jeszcze dzidzia... (już wiem, że to bedzie dziewczyna ) Całe szczęście zostawiamy to wszystko na 2 tygodnie i jedziemy w góry z rodzinką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts