GrzegorzS 23.01.2004 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Nnatasza, okna drewniano-aluminiowe sprawdź też w ScanWin, oni w zasadzie w tym się specjalizują. http://www.scanwin.pl A poza tym używają najlepszych lakierów na świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 23.01.2004 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Grzegorz widzę, że równiez masz projekt od Lipińskich. Czy robiłeś drewninay strop? Jeśli tak, to powiedz jak on wychodzi finasowo i czy się sprawdza. Bo niektóre opinie nie nastrajają zbyt optymistycznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 23.01.2004 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Witam WIELKOPOLAN. chętnie bedę uczestniczył w waszych rozmowach, czy uwagach itd. Zamierzam rozpocząć budowę w II połowie roku.Moje mejsce lokalizacji to Śrem. Kilka zapytań już rzuciłem na forum.Pozdrawiam Piotr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mylus 24.01.2004 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Witam! Ja również buduję (za mocno powiedziane, zaczynam na wiosnę) w Śremie. Będziemy więc sąsiadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 24.01.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 witamna tym formum wypowiadam sie po raz pierwszy ale wlasnie wczoraj wreszcie dostalem pozwolenie na budowe w Krzesinach w Poznaniui jak to zwykle bywa na poczatku szukam ekipy budowlanej i tak jak wszyscy dobraj taniej i solidnej jezeli mozecie mi kogos polecic to bardzo prosze o jakies namiarypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 24.01.2004 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Witam ja również zaczynam ( konkretnie Psarskie 2 ) a ty ?. Liczę na jakiekolwiek informacje co do wykonawców itd. Myśle że powinnyśmy być w ścisłym kontakcie. Budujesz na jakim projekcie " gotowym " kto Ci prowadzić będzie budowę ( kierownik budowy ) kogo masz za architekta Pozdrawiam Piotr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 25.01.2004 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Witam i pozdrawiam. Jestem wprawdzie z Wrocławia, ale buduję się w Waszej okolicy, tj. jakieś z 20km od Śremu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 25.01.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Ryby, mam strop drewniany prefabrykowany razem z ścianami kolankowymi i więźbą (Moderndach, więźba w systemie płytek Mitek, drewno suszone komorowo i strugane). Wyszło taniej niż betonowy strop i murowanie ścian kolankowych, jeśli się nie mylę, to była to kwestia 10.000 peelenów. Jasna sprawa, że taki strop ma wady - przede wszystkim trudności w wyciszeniu odgłosów uderzeniowych. Mimo wszystko zdecydowałem się, kilka lat temu układałem strop drewniany w domu moich rodziców i widzę, że to się sprawdza (no, może poza pralką chodzącą w łazience brata na górze, to może stukać). Generalnie, w ciągu dnia nie korzysta się specjalnie z sypialni na górze a w nocy nie nasłuchuje się z salonu, więc nie jest to specjalnie uciążliwe. Swoją drogą, ja wygłuszę strop lepiej niż u rodziców - u nich to była wersja minimum, teraz już trochę się nauczyłem jak to powinno wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 25.01.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Witam witam. Myślę ze sobie powysyłamy posty. Na jakim etapie jestes budowy. Piotr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 25.01.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Witam ja również zaczynam ( konkretnie Psarskie 2 ) a ty ?. Liczę na jakiekolwiek informacje co do wykonawców itd. Myśle że powinnyśmy być w ścisłym kontakcie. Budujesz na jakim projekcie " gotowym " kto Ci prowadzić będzie budowę ( kierownik budowy ) kogo masz za architekta Pozdrawiam Piotr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 25.01.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Witaj Piotrze,Zaczynam na wiosnę, niedawno otrzymałem pozwolenie budowlane, czekam na przyłącze energetyczne (zejdzie z 3 miesiące), wodę bo muszą się skończyć mrozy. Projekt zrobiłem sam, bo w każdym gotowcu za dużo chciałem zmieniać. Trochę mnie to kosztowało czasu. Domek będzie skromny (niecałe 100m2), ekonomiczny w budowie i eksploatacji. Materiały tylko z najniższych półek. Obecnie zamawiam materiały budowlane. W tym tygodniu robię przedpłatę na BK, miał być Milicz ale będzie Solbet. Jak masz jakieś bardziej osobiste pytania to napisz na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 25.01.2004 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Grzegorz, gdzie zamawiałeś ten strop?. W "Euro-Timber" na Dąbrowskiego 262 w Poznaniu? Ile wcześniej i czy ta cena obejmowała też montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 25.01.2004 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 am00, gdzie bierzesz BK i w jakiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 25.01.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Strop zamawiałem w firmie Moderndach z Włocławka, ale jak pisałem, jest on integralną częścią więźby. O ile wcześniej - nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że jakieś 3-4 tygodnie z przeprojektowaniem. W cenę wliczony był montaż oraz zamontowanie płyt OSB 3 gr. 18 pióro - wpust na całej powierzchni stropu, ostatecznie płyty układam sam po uprzednim ułożeniu wełny między belkami, a Moderndach spuścił mi z ostatecznej ceny koszt montażu tych płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 25.01.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 ale grupa się ożywiła!!!Powoli trzeba będzie rejterować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 26.01.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Nie rejterować, tylko dalej budować!!! (garaż, wiatę, szopkę na narzędzia, domek gościnny, basen, schron, domek na drzewie*) * - niepotrzebne skreślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 26.01.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 dalej budować? A gdzie ja znajdę teraz (tj. po taaaakim doświadczeniu) ekipy budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 26.01.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Zaczął się podbój Marsa - może tam są jacyś fachowcy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 26.01.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 witam czy ktos planuje zaczynac budowe na wiosne w okolicach Krzesin w Poznaniu i to jeszcze z silikatow? chetnie wymienie doswiadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pingwin 26.01.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 ori_noko, podaj mi na priv te namiary na geodetę. Dzięki. Mhal, powiedzi mi jeszcze z czego stawiałeś, bo my szukamy kogoś do BK, prawdopodobnie na klej. Miluśko tu u Was . Ja już mam mury równiutkie z BK na klej- ekipa bez zarzutu mogę polecić. Ci sami bedą mi robić dach z dachówką. Ceny rozsądne. Jeśli chcecie wyślę na priv. Mam też sensownego i niedrogiego kierownika budowy. Sama szukam solidnej ekipy na tynki i ocieplenie poddasza (oczywiście z dobrymi cenami) pozdrawiam Pingwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts