loniu 06.11.2002 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 maciek_s czyli z tego wniosek nie płacić aż nie skończą na cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot 06.11.2002 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 Właśnie się o tym przekonuję. Wszyscy zajęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot 06.11.2002 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 Loniu, odnośnie płacenia przed zakończeniem i poprawieniem ewentualnych braków to masz całkowitą rację. Przy stawianiu murów płaciłem etapami, po odebraniu przez budowlańca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 06.11.2002 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 pilot Spróbuj zadzwonić do tego gościa: Marek Woźniak 603259286, nie jest super tani ale podobno dobry (no i nie wiem czy wolny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 06.11.2002 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 loniu, do mnie stropy Muchy dotarły z hds-em (na szczęście), bo koszty tzw. dodatkowe mnie dobijają. Tu zbrojenia, tam trochę desek, trochę więcej betonu i... forsa płynie.czy ktoś kupował albo kładł już dachówkę euronit? podobno jest jakościowo porównywalna, a nawet lepsza od braasa, a wypada taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot 07.11.2002 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Jeżeli jest ktoś z okolicy Pleszewa to polecam stropy firmy Stropex z Fabianowa. Przywieźli z hds-em, dodatkowo przyjechali jeszcze raz i wymienili część bo okazały się za krótkie a na koniec przyjechali jeszcze raz aby odebrać to co zostało, bez opłat za transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek s 07.11.2002 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Tak jest Loniu - płać dopiero po zakończeniu całości prac. Roma - ja też brałem od nich strop i jestem zadowolony. Teraz wożą i dalej - ja budowałem się pod Poznaniem i transport był grastis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 07.11.2002 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Czy macie doświadczenie z klinkierem? Czy trzeba murować na specjalną zaprawę czy możan na zwykłej?Co z temperaturą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_drugi 07.11.2002 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Czołem, Prosto z Poznania ( od urodzenia -1970 ), na razie z przerażeniem oglądam już projekt i przygotowuję się do rozpoczęcia budowy . Póki co szukam ekipy wykonawczej. Do tej pory przeanalizowałem cztery,chyba w sumie mam pięć, nie przekonały mnie jakoś żebym z nich skorzystał. Słyszałem, że lepiej szukać poza Poznaniem w okolicach. Może znacie jakąś np. ze Śremu. Mój domek to 196m2 bez piwnicy z użytkowym poddaszem w technologii trójwarstwowej ( kratówka+wełna+dziurawka ). Chciałbym rozpocząć w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 07.11.2002 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Artur, mogę polecic Ci moją ekipę, są super, u mnie kończymy stan surowy. jeśli chcesz namiary, pisz na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojptak 08.11.2002 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Ja (z Kościana) też brałem strop od firmy Stropex. Dowóz, rozładunek gratis. Zamówienie przez telefon. Były również pustaki krańcowe w tej samej cenie. Co prawda nie starczyły ale resztę zatkałem betonem. U mnie czas realizacji 5 dni. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_drugi 08.11.2002 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Cześć Wielkopolsko, Siedzę w pracy i śledzę forum. Misza, dzięki za odzew. Komplet danych posłałem na priva. Jestem tu od niedawna i zaczyna mi się podobać. PozdrowieniaArtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 08.11.2002 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 No to słowo się rzekło, dzisiaj podpisuje umowę przedwstępną sprzedaży mieszkania. Teaz będę bezdomny i nie mam odwrotu muszę szybko kończyć mój domek. Oby kasy starczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_drugi 08.11.2002 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Ja wprawdzie mam gdzie mieszkać, ale to jest tak stare ,że już chciałbym mieszkać w nowym. Mam nadzieję, ze szybko zacznę i się wprowadzę niekoniecznie kończąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_drugi 08.11.2002 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Właśnie się dowiedzialem, że mój inspektor nadzoru się poważnie rozchorował i raczej marne szanse na niego. Ale cóz, dobrze ,że teraz ,a nie w czasie budowy. Nie przejmuje się . Pozdrowienia przed długim wolnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 08.11.2002 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 maciek)s o co chodzi z tym telefonem do Muchy? - jeśli było coś nie tak, tp potwierdzam, nie mogłem sie nimi dogadać - a to pracują do 15 (w Wysogotowie do 16), albo nikt nie odbiera telefonu, albo nikogo nie ma w firmie (śniadanie w domu), albo i to najczęściej, nie ma transportu (choć strop podobno mają dobry, ja kupowałem gdzie indziej)misza - ja za jakies 10 dni kładę euronitmironmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 08.11.2002 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 loniu, chyba nie ma lepszej (i droższej) zaprawy od sopro Dyckerhoffa, jest np. w Budmarze w Baranowie - zaprawa + spoiny - przy takiej pogodzie nie ryzykowałbym z inną - ja taką mam i jestem zadowolony (co prawda jest dopiero 1 miesiąc). Sopro jest w internecie.mironmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 08.11.2002 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 mironmk, Dzięki za info, możesz coś więcej o tej zaprawie albo jakiś link. Czy jest możliwośc murowania przy ujemnych temp? Ile kosztuje i jak wydajna? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojptak 08.11.2002 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Ja miałem już wprowadzać się do nowego domu ale gdy chciałem przywiesić grzejniki okazało się że są montowane inaczej niż wynikało to z katalogu – wszystkie podłączenia musiałem skrócić o 5mm (strata 2 dni).Gdy zawiesiłem piec gazowy przyjechał fachowiec przyłączyć go do komina okazało się że brak kolana dymnego – załatwienie go zajęło mi 5 dni. Teraz fachowiec powiedział mi że zrobi mi przyłącze do komina w ciągu tygodnia. Zastanawiam się ile będzie trwał odbiór kominiarski i podłączenie gazu. A tu zima!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 08.11.2002 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 loniu - http://www.sopro-dyckerhoff.com.plkosztuje ok. 25 zł za worek 25 kg, zużycie około 1 kg/1m kw. przy cegle z otworamimironmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts