Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

loniu, do mnie stropy Muchy dotarły z hds-em (na szczęście), bo koszty tzw. dodatkowe mnie dobijają. Tu zbrojenia, tam trochę desek, trochę więcej betonu i... forsa płynie.

czy ktoś kupował albo kładł już dachówkę euronit? podobno jest jakościowo porównywalna, a nawet lepsza od braasa, a wypada taniej

Czołem,

Prosto z Poznania ( od urodzenia -1970 ), na razie z przerażeniem oglądam już projekt i przygotowuję się do rozpoczęcia budowy . Póki co szukam ekipy wykonawczej. Do tej pory przeanalizowałem cztery,chyba w sumie mam pięć, nie przekonały mnie jakoś żebym z nich skorzystał. Słyszałem, że lepiej szukać poza Poznaniem w okolicach. Może znacie jakąś np. ze Śremu. Mój domek to 196m2 bez piwnicy z użytkowym poddaszem w technologii trójwarstwowej ( kratówka+wełna+dziurawka ). Chciałbym rozpocząć w kwietniu.

maciek)s o co chodzi z tym telefonem do Muchy? - jeśli było coś nie tak, tp potwierdzam, nie mogłem sie nimi dogadać - a to pracują do 15 (w Wysogotowie do 16), albo nikt nie odbiera telefonu, albo nikogo nie ma w firmie (śniadanie w domu), albo i to najczęściej, nie ma transportu (choć strop podobno mają dobry, ja kupowałem gdzie indziej)

misza - ja za jakies 10 dni kładę euronit

mironmk

Ja miałem już wprowadzać się do nowego domu ale gdy chciałem przywiesić grzejniki okazało się że są montowane inaczej niż wynikało to z katalogu – wszystkie podłączenia musiałem skrócić o 5mm (strata 2 dni).

Gdy zawiesiłem piec gazowy przyjechał fachowiec przyłączyć go do komina okazało się że brak kolana dymnego – załatwienie go zajęło mi 5 dni. Teraz fachowiec powiedział mi że zrobi mi przyłącze do komina w ciągu tygodnia. Zastanawiam się ile będzie trwał odbiór kominiarski i podłączenie gazu. A tu zima!!!