pyrka 18.04.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Jak mówi mój agent ubezpieczeniowy jestem jedną z nielicznych klientek, która czyta umowy i zadaje mnóstwo kłopotliwych pytań, dlatego zawsze przychodzi do mnie z pełnym zestawem warunków ubezpieczeniowych różnych firm. Po długiej dyskusji wybieram i podpisujemy umowę. Z tego powodu mam różne rzeczy ubezpieczone w różnych firmach. Jedne w Compensie, inne w PZU, Warcie, Samopomocy. Odszkodowania brałam kilka razy z różnych powodów, do tej pory nie było większych problemów. Mam tylko jeden problem z PZU z polisy komunikacyjnej OC. Samochód owszem, naprawili, ale pozostałych szkód nie chcą wyrównać, idą w zaparte. Ubezpieczenie domu(w budowie) w Compensie wybrałam właśnie dlatego, że przy stosunkowo niskiej odpłatności nie mieli żadnych szczególnych wymagań względem zabezpieczeń. Wypadło to bardzo pozytywnie na tle Generali, w którym jest wyższa składka a jeszcze pani agentka powiedziała, że dom musi mieć takie zabezpieczenia, żeby złodziej nie mógł się dostać. Teraz jest taki wybór w firmach ubezpieczeniowych, że zawsze coś się znajdzie. Trzeba tylko trafić na dobrego agenta, bo część z nich nie wie co sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 18.04.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak wybrać tą samą ubezpieczalnię co Ty. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 18.04.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Witam po długiej przerwie - musiałam sie nieco zregenerować po ostatnich miesięcach. Dzisuaj nadrabiałam zaległości formumowe i poczytałam sobie o przejściach Pyzi z oknami... Współczuję To nic przyjemnego walczyć z oszustami o swoje. My też mieliśmy nieprzyjemne rozmowy z firma od okien i rolet ale to co spotkało Pyzię to juz szczyt wszystkiego.... Ostatnio zrobiłam się bezwględna w sprawach my inwestorzy contra wykonawcy: od firmy montującej okna i rolety ściągam odszkodowanie a stolarzowi za odwlekanie terminów montażu schodów potrąciłam z wynagrodzenia! A co ! Miałam juz dość tego "bujania się"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 18.04.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 A tak z budowlanki: to dzisiaj upił mi się elektryk - ciśnienie mi tak poszło w górę... %$%%&... Nie wyrzucę jeszcze gnojka (przepraszam za słownictwo ale to i tak najdelikatniejsze z tego co ciśnie mi się na usta!) ale jeszcze raz i koniec. Macie takie doświadczenia. Przerażenie wzięło mnie, kiedy zobaczyłem na budowie prawie wypróżnioną połóweczkę w trakcie pracy malarzy (potem znalazłem opróżnioną). Malowali na zewnątrz i już pal diabli że chodzili po rusztowaniach, ale jak im się udało wymalować prosto opaski wokół okien? Całe szczęście jednak udało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr 19.04.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Witajcie !!!! Moja niesystematycność nie zna niestety granic. Jest to minus, ale patrząc na to z innej strony to także plus. Poznaję nowych forumowiczów. W przyszłym roku startuję, ale już od dawna śledzę forum. Może to z racji zawodu. Przesiedlony z Wrocławia zawitałem w Wielkopolsce. "Śpiewają" tu hanyskim akcentem ale da się żyć Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 19.04.2004 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Witaj Mhal! Ze starej gwardii zostałyśmy tylko my! A już myslałam, że zrealizowałaś zamówienie synka i dłużej Cię nie będzie. Czy udało się Wam rozprowadzić ten żwir? Czy masz juz namiastkę ogródka? Napisz co teraz udoskonalacie! Uściski! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 19.04.2004 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 POTRZEBUJĘ KOGOŚ DO PILNOWANIA BUDOWY (na wczoraj!)- MACIE KOGOŚ SPRAWDZONEGO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 19.04.2004 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Czy wiecie, gdzie u nas przyjmują jeszcze zamówienia na BK cenie z 7% vat-em? I dotrzymują przy tym terminów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 19.04.2004 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Dzis sobota i właśnie obejrzałem sobie zdjęcia z budowy Nnataszy i jestem pod wrażeniem tym bardziej że ostatnio widziałem jej "malutki" domeczek na żywo..... Mój domek tylko wydaje się taki byczy, bo wszystko jest w jednym poziomie... Oglądałam Barnabę - naprawdę ładny domek. Kuchnię połączysz całkowicie z salonem czy zostawiasz tj. na projekcie? Folię kupowałam w Waszdach'u firmy ivt (pamiętam tylko, że czarną i jedną z tańszych z tych średnich - jeżeli rozumiesz co mam na myśli ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 19.04.2004 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 A tak z budowlanki: to dzisiaj upił mi się elektryk - ciśnienie mi tak poszło w górę... %$%%&... Nie wyrzucę jeszcze gnojka (przepraszam za słownictwo ale to i tak najdelikatniejsze z tego co ciśnie mi się na usta!) ale jeszcze raz i koniec. Macie takie doświadczenia. Przerażenie wzięło mnie, kiedy zobaczyłem na budowie prawie wypróżnioną połóweczkę w trakcie pracy malarzy (potem znalazłem opróżnioną). Malowali na zewnątrz i już pal diabli że chodzili po rusztowaniach, ale jak im się udało wymalować prosto opaski wokół okien? Całe szczęście jednak udało się. Tak naprawdę to nawet już nie jestem taka wściekła o to napicie się (elektryk to i tak jeden z lepszych pracowników na tym etapie ) Wkurza mnie ten brak organizacji. Pod koniec tygodnia musieli mi skuć podłogę w jednym pomieszczemiu, bo instalator nie położył tam jeszcze rur ogrzewania. Wyobrażacie sobie co za matoły! Nie mam nawet siły o tym pisać. Jasne, że potrącę im za materiał itp. - ale ten stres.. A pomyśleć, że jeszcze niedawno wydawało się, że murarze czasem coś zawalili, a to był pikuś. Już za nimi tęsknie. Mogliśmy za ich "kadencji" sobie nawet wyjechać na tydzień bez stresu, a teraz powinnam tam siedzieć non stop!! A jak na złość nie mogę, bo nie mam z kim zostawić Zośki...........buuuuu............ chyba mam depresję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 20.04.2004 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Witamszukam namiarów na komiki tarnawy w wielkopolsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 20.04.2004 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Podczepiam się do tematu kominków Tarnawa - poszukiwany dystrybutor wielkopolski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 21.04.2004 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 magi, GrzegorzS - Tarnawę sprzedaje facet na Królowej Jadwigi, naprzeciwko Multikina. Ze swojej strony dodam jeszcze, że po przeczytaniu opinii na pl.misc.budowanie też chciałem kupić Tarnawę - kupiłem Dovre'a I kupiłem taniej, i Dovre jakiś taki ładniejszy, i bardziej "dorobiony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 21.04.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Nnatasza - wielkość Twojego domku ok. Ja ma piętrowy więc inaczej na to patrzę jako że moja działka nie była bycza. Przy parterowym wygląda to inaczej ale i tak zazdroszcze ci podwójnego garażu.Niestety kuchnia okazuje sie mała a patrząc ekonomicznie i przemyslając tą sprawe wiele razy(powinnismy od razu powiększyć - ale wybierając z tysiaca katalogów błedy odkrywają sie po fakcie)postanowiliśmy zamurować przejście do salonu i zostawić salon i kuchnie otwartą bez drzwi. Całe szczescie że powiekszylismy salon w szerzo około 1metra.Czy znalazłaś kogoś do pilnowania???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 21.04.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 A tak z budowlanki: to dzisiaj upił mi się elektryk - ciśnienie mi tak poszło w górę... %$%%&... Nie wyrzucę jeszcze gnojka (przepraszam za słownictwo ale to i tak najdelikatniejsze z tego co ciśnie mi się na usta!) ale jeszcze raz i koniec. U mnie ekipa dekarzy zostawiła że tak powiem kilkanaście butelek ćwiartek różnego rodzaju. Robota była robiona późną jesienią-zimą i to rozumiem ale jak ułożyli te dachówki to nie wiem. Mam nadzieje że wszystko jest ok A jak u innych takie doświadczenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekp 21.04.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 W radosnej ucieczce przed Vatem kupiłem za dużo bloczków SILKA M24. Chętnie się ich pozbędę za 3,25 za sztukę z dowozem i rozładunkiem (Poznań i okolica) Do wzięcia jezst 20 palet po 45 bloczków na palecie Pozdrawiam budujących [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 21.04.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 W radosnej ucieczce przed Vatem kupiłem za dużo bloczków SILKA M24. Chętnie się ich pozbędę za 3,25 za sztukę z dowozem i rozładunkiem (Poznań i okolica) Do wzięcia jezst 20 palet po 45 bloczków na palecie Pozdrawiam budujących [email protected] Zbuduj garaż 900 szt to niemało ' alt='lol.gif.aba2f8c52d54b33e0374caa643b21f03.gif' alt=':lol:'> '> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekp 21.04.2004 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Garaż już mam, a taką nadwyżkę zawdzięczam "fachowemu" wyliczeniu przez kosztorysanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.04.2004 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 cos mi nei przysyla powiadomien wiec musze cos napiasc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 21.04.2004 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Czy znalazłaś kogoś do pilnowania???? Znalazłam a w zasadzie wynajęłam agencję na tydzień - aż zaleją mi instalację wod-kan i elektryczną. Koszmar - niby bezrobocie a nikt nie chce pracować w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts