em_p 18.05.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 No fakt, opłaty za pilnowanie "fizyczne" budowy przez agencję ochrony zaczynają się od wysokich kwot - 10 zł netto za godzinę...Ale można zejść niżej (ja miałam propozycje 5 zł i 6 zł netto po negocjacjach). Mówię o cenach za nocne godziny, bo ponoć dzienne są tańsze. Nnatasza, czy Solid zakłada ci system alarmowy czy robi to ktoś inny? Co do stawek miesięcznych - narazie dostałam tylko jedną wycenę, od agencji Meduza - 140 zł za monitoring i patrole (w wersji z GRPS) i 100 zł za to samo w wersji z linią telefoniczną, więc w Solidzie masz taniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 18.05.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 NnataszaBył u mnie solid ale przedstawił mi 100pln do negocjacjii. na priv masz adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 18.05.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Em-p dzięki. O swoich prawach to ja wiem aż nadto, natomiast pani nie wiedziała o swoich obowiązkach. No i z normalnymi ludźmi można wszystko załatwić. Problem w tym, że w stosunku do owej pani używanie epitetu "normalny" byłoby wręcz nieuczciwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 18.05.2004 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Nnatasza, czy Solid zakłada ci system alarmowy czy robi to ktoś inny? Co do stawek miesięcznych - narazie dostałam tylko jedną wycenę, od agencji Meduza - 140 zł za monitoring i patrole (w wersji z GRPS) i 100 zł za to samo w wersji z linią telefoniczną, więc w Solidzie masz taniej.... Alarm zainstaluje nam znajomy. Dokładnych warunków z Solidem jeszcze nie omawialiśmy - ale czeka nas to już za tydzień-dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 18.05.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Nnatasza na priv masz adres Zbys - bardzo mi przykro, ale nic nie doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 19.05.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Podpowiedzcie, proszę, gdzie są najlepsze ceny na styropian w okolicach Poznania?Na razie wiem, że w Styromacie FS15 frezowany 156zł, FS20 bez frezu 185zł.Kto da mniej? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macleanek 20.05.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 No proszę, proszę jakich to w Wirach mamy sławnych sąsiadów. Niemalże z pierwszych stron gazet budowlanych. Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 20.05.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Tej wytrawłości to na pewno nam sie przyda. Wczoraj dojechało do mnie 45 ton piasku do zasypania fundamentów a dzisiaj dojedzie kolejne 30. Podszedłem do tego ambicjonalnie i zacząłem to ręcznie rozsypywać. Rozsypałem może z 10-15 ton i dzisiaj niestety czuję to w kościach.Zobaczymy jak długo wytrzymam.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 20.05.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 macleaneka Ty również walczysz w Luboniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macleanek 20.05.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Mieszkam w Luboniu, ale walczę w Wirach na Cienistej. Nasze działki dzieli niewielka odległość (ok. 500 m). Przyznaję, że kiedyś podjechałem zobaczyć, gdzie się budujecie, ale było ok. 21.30 i nikogo nie zastałem. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 20.05.2004 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 To to witam sąsiada! Ale sam widziałeś, u nas to jeszcze "Pole, pole łyse pole" a Ty to pewnie duuuużo dalej. pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 20.05.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 ryby - ja kiedyś też próbowałem sam wrzucać piasek do fundamentów... Po pierwszych 10 tonach dałem spokój jak okazało się, że te 10 ton zamieniło się w malutką górkę przy jednej ze scianek fundamentowych Powiem tylko, że w efekcie weszło ponad 170 ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 20.05.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 irekp no ale jaka satysfakcja przynajmniej z tych 10 ton, prawda? Ja jak na razie nie rezygnuję, łacznie będę miał 75 ton więc nawet nie połowa z tego co Ty miałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 20.05.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Mieszkam w Luboniu, ale walczę w Wirach na Cienistej. Nasze działki dzieli niewielka odległość (ok. 500 m). Przyznaję, że kiedyś podjechałem zobaczyć, gdzie się budujecie, ale było ok. 21.30 i nikogo nie zastałem. Pozdrowionka Hej macleanek, to my chyba się już kiedyś "zemailowaliśmy" w temacie ekipy budowlanej. Domek z porothermu, pokryty obecnie papą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 21.05.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 ryby - satysfakcja była, a jakże I jeżeli czas Cię nie goni, to taki piasek lepszy niż siłownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 21.05.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Dysponuje ktoś namiarem na idealnego (czyt. taniego, solidnego i terminem od zaraz) płytkarza? Mam do oklejenia dwa słupki, taras i ganek. Facet, który u mnie robił dotychczas, coś ściemnia i muszę go "wymienić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 21.05.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Ryby! Dopiero wczoraj miałam czas przejrzeć Muratora. Gratuluję Wam udanego debiutu prasowego i życzę wytrwałości!pozdrawiam i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 21.05.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Rany, ja już nie pamiętam kiedy ostatnio miałem Muratora w rekach... Za to chyba zacznę znów kupować Wiadomości Wędkarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 22.05.2004 02:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Hej Poznaniacy, jeżeli ktoś z Was może z czystym sumieniem polecić swojego kierownika budowy bardzo proszę o namiary na priv albo e-mail. Będę zobowiązany. Odpadają wszelkie propozycje powyżej 3tys zł bo mam już propozycję dobrego za troszkę mniej ale potrzebuje kontr-oferty. Dom 134 m2 pow. użytkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macleanek 22.05.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Hej, czy ktoś z myślących o budowie swojego domku jest na etapie poszukiwań projektów. Mogę za friko przesłać CD-ROMy z projektami (jakieś kalkulatory, obliczenia grubości ocieplenia itp.) z różnych czasopism budowlanych. Nie chcę wywalać, ale mnie to już niepotrzebne i tylko chatę zagraca. Ilość płyt CD zdaje się u mnie rosnąć w tempie wykładniczym (bajki dla syna, muzyka, filmy), co na 36 m2 - na razie nie jest sytuacją do pozazdroszczenia. Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o adres na priv'a Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts