peyo 26.05.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Witam wszystkichPomóżcie bo się trochę zagubiłem - dostałem pozwolenie na budowę domu, po okazaniu tego pozwolenia gazowni dostałem warunki techniczne podłączenia gazu - czy teraz muszę wystąpić o pozwolenie na budowę istalacji gazowej (chodzi o instalację wewnętrzną )??Buduje w Zalasewie pod PoznaniemDzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 26.05.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Witam wszystkich Pomóżcie bo się trochę zagubiłem - dostałem pozwolenie na budowę domu, po okazaniu tego pozwolenia gazowni dostałem warunki techniczne podłączenia gazu - czy teraz muszę wystąpić o pozwolenie na budowę istalacji gazowej (chodzi o instalację wewnętrzną )?? Buduje w Zalasewie pod Poznaniem Dzięki Pozdrawiam Zgadza się - musisz wystąpić o pozwolenie. Musisz mieć projekt takiej instalacji (cena ok. 400zł) i standardowo Starostwo i miesiąc czekania. Ja w zeszłym miesiącu czekałem 3 tygodnie. I na wszelki wypadek dogadaj się z projektantem z gazowni, abyś wiedział, gdzie zakończą swoją część gazociągu. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peyo 26.05.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Witam wszystkich Pomóżcie bo się trochę zagubiłem - dostałem pozwolenie na budowę domu, po okazaniu tego pozwolenia gazowni dostałem warunki techniczne podłączenia gazu - czy teraz muszę wystąpić o pozwolenie na budowę istalacji gazowej (chodzi o instalację wewnętrzną )?? Buduje w Zalasewie pod Poznaniem Dzięki Pozdrawiam Zgadza się - musisz wystąpić o pozwolenie. Musisz mieć projekt takiej instalacji (cena ok. 400zł) i standardowo Starostwo i miesiąc czekania. Ja w zeszłym miesiącu czekałem 3 tygodnie. I na wszelki wypadek dogadaj się z projektantem z gazowni, abyś wiedział, gdzie zakończą swoją część gazociągu. Arecki Dzięki Mogłbyś jeszcze podac jakie dokumenty należy złożyć - bo przy pozwoleniu na dom to było tego sporo. peyo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 28.05.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 ryby, Design - namiary na cieślę wysłane do was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 28.05.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 ryby, Design - namiary na cieślę wysłane do was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Design 28.05.2004 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 [/b]em_p wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 30.05.2004 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2004 Gdzie najkorzystniej kupię siatkę ogrodzeniową, taką ok. 150 cm wysokości?I jaką najlepiej wybrać tzn. jakiej średnicy oczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 31.05.2004 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 W Ambit Siatkogród w Czerwonaku mają duży wybór siatek i ceny można negocjować (cena netto, do tego rabat)Dobre ceny mają też w marketach, ale tam nie można już negocjować...Duży wybór siatek (ale cen nie sprawdzałam) mają też w Siatkolandzie w Luboniu i w Poznaniu na Ostatniej (jak się wjeżdza do Poznania od strony Wrocławia)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 31.05.2004 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Kto z Was ma już "konkretne" doświadczenia (już podpisana umowa) z jakąś agencją ochrony? Czy według was w ogóle warto ją zatrudniać (jak nie dojadą na czas kradzieży to praktycznie odpowiedzialność z ich strony żadna...)Czy nie lepsze jest tylko dobre ubezpieczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 31.05.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Hej Poznaniacy,Czy ktoś ma jakieś pozytywne doświadczenia z AQUANETEM?Mnie próbują zachęcić do budowy na własny koszt 60 m wodociągu, ja owszem mogę wykonać 60m przyłącza ale nie wodociągu (jakieś 6000zł!!!), może ktoś mi poradzi jak z nimi postępować (napisać odwołanie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macleanek 31.05.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Ryby, irekpdzięki zdecydowałem się właśnie na dachówki w hurtowni o której była mowa wcześniej w Waszych postach. Faktycznie kierownik bardzo sympatyczny, mam nadzieję, że dalej będzie równie ok. (na razie zaliczka i oczekiwanie na towar).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 31.05.2004 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 No to się bardzo cieszę, że mogłem pomóc . Ja obecnie szukam siatki ogrodzeniowej i drewna na więźbę. Może ma ktoś konkretne namiary na dobre ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macleanek 31.05.2004 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Drewno zamawiałem w tartaku w Piotrkowicach. Ktoś na tym forum już też wymieniał ten namiar. Siatkę (leśną) kupiłem w Komornikach a może to już Poznań (nazwy firmy nie podam bo nie pamiętam). W każdym razie jak się jedzie od strony Komornik do Poznania, to są po prawej stronie na tym odcinku między skrętem na Wiry a Leroy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 31.05.2004 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Witajcie! U nas po baaaaaaaaaaardzo długim oczekiwaniu pojawia się pan od tynków. Już jutro. Zaczyna od garażu. Jak tylko garaz będzie finito - wstawiamy docelowa bramę i wtedy możemy juz kończyć ocieplenie wokół garażu. Mam nadzieję, że marazm na budowie się nareszcie skończy i wszystko ruszy pełna parą.No i pogoda nareszcie jakaś "budowlana" się zrobiła!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 31.05.2004 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Drewno zamawiałem w tartaku w Piotrkowicach. A cenę ustaliłeś "z vat" czy bez? I czy zamówiłeś z impregnacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasieks 31.05.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Witam wszystkich budowniczych!Mam pytanie, ile płaciliście za stan surowy otwarty bez dachu (sama murarka od zebrania humusu). Ekipa, którą rozważamy, stawia stan surowy bez dachu za cenę 22000 netto do negocjacji za domek parterowy ok.180-190mkw, z Maxa lub U-220 (Wierzba II). Natomiast cieśla za wykonanie więźby (powierzchnia dachu ok. 270mkw) wraz pokryciem deskami i papą chce 6700 netto. Czy jest to dobra cena i ile biora za położenie dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macleanek 01.06.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Drewno bez vatu, impregnacja powierzchniowa.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 01.06.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 witam wszystkich cos dawno mnie nie było... budowa pełna parą.... mi ciesla za wieźbę, folię, dachówkę rynny itd na gotowo 45zł/m2 netto a za deski i papę chciał 37zł netto ...co do cen w marketach też można negocjować.... czy ktoś ubezpieczał okna na budowie ? w jakiej firmie i za ile, proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 01.06.2004 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Ja ubezpieczałem dom w budowie w Compensa od kradzieży i wandalizmu, składka bodajże 500zł, ale podzieliłem na dwie raty i drugiej już nie będzie, bo wtedy ubezpieczę gotowy dom.W budowie ubezpiecza również Warta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 01.06.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 to jest składka na rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts