ebi 28.06.2004 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 ebi - ile kosztowało Cię to własne ujęcie? Odwiert był na głębokość ok. 7 metrów. Firma, która to robiła, bierze 80 PLN za metr odwiertu. Do tego dochodzą koszty rur, montażu itd. W sumie zapłaciłem ok. 800 PLN. Zrobili to solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 28.06.2004 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Jeśli pobierasz ponad 5 m3 wody na dobę musisz uzyskać pozwolenie wodnoprawne na jej pobór. Dzięki za ten komentarz. Nie wiedziałem o tym. W moim wypadku jednak nie ma "groźby" takiego, nieomal przemysłowego zużycia. 5 m3 to 5000 litrów! Tyle mogę zużyć przy podlewaniu ogrodu ale i to jest mało prawdopodobne. Co najwyżej sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeHuM 28.06.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Dzięki za ten komentarz. Nie wiedziałem o tym. miło mi, że mogłam wnieść coś nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 28.06.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 ebi - podzielisz się namiarem na panów od wody? Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 28.06.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Witam po długim urlopie! A Wielkopolska się cały czas zawzięcie buduje . To cieszy . Na naszej budowie cieszy postęp prac i perspektywa bliskiego końca. Co martwi - to ciągle niesprzedane mieszkanie - po wielkim boomie w styczniu teraz zrobiło się wielkie dno . A to oznacza, że funduszy na zrobienie "środka" brak i termin przeprowadzki staje się trudny do sprecyzowania . Ale ja nadal jestem dobrej mysli pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_Poznan 28.06.2004 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Witam wszystkich klubowiczów Wielkopolski ... i nie tylko!! Zwracam sie z serdecznym zapytaniem czy ktoś z was buduje może z SILKI w okolicy Poznania?? jestem na etapie zakupu materiałów ściennychdoradźcie gdzie je można kupić (tanio) ???i jakich wykonawców polecacie? Z góry dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macleanek 29.06.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 ebi-jeśli można dołączyć się do prośby o namiary na firmę od odwiertów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 29.06.2004 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Nie wiem co się stało - próbowałam wejść na naszą stronkę z mapką WLKP i wyświetla się informacja, że ta strona nie istnieje!!! ARKADLY - wiesz coś o tym???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 29.06.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 bajera dzidziuś !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 29.06.2004 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 A my od dzisiaj mamy strop. Co prawda dopiero przywieziony i rozładowany ale zawsze . Tym bardziej cieszy, że belki są już na górze i częściowo wypełnione pustakami. Ale niestety brakuje nam ok. 20 stempli. Zbys, nnatasza, gdzie można je zdobyć w okolicy Lubonia? Może Wam coś zostało to chętnie pożyczę/ odkupię. No i jutro muszę zapłacić na stal na zbrojenie wieńca. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 30.06.2004 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 rybyco WY tak szybko budujecie????Niedawno była posadzka, teraz strop a za tydzień więźba i dach, za miesiąc tynki i pierwsze meble a na jesień wprowadzka......Stemple niestety już sprzedałem (ja akurat kupiłem w stalbecie ale taniej na pewno znajdziesz po budowach tylko żuka musisz załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 30.06.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 ebi, w sprawie przyłączy gazowych masz namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 30.06.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 serdeczne dzieki Juz przeczytalam... pozdrawiam ebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekp 30.06.2004 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 do Tom_Poznan Buduję z Silki w Poznaniu. Rozważałem budowę z polskich silikatów, na które dawali w fabrykach spore rabaty. Niestety, gdy doliczyłem koszty transportu i rozładunku (u mnie 7 transportów) to okazało się to niezbyt opłacalne. Ostatecznie kupiłem Silkę z Żabienka w hurtowni Pakos na Karpiej w Poznaniu dostałem 5% rabatu od ceny fabrycznej z wliczonym transportem i rozładunkiem. Dostawy były sprawne i terminowe. Materiał trzeba powiedzieć pierwsza klasa.Życzę powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekp 30.06.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 do Tom_Poznan Buduję z Silki w Poznaniu. Rozważałem budowę z polskich silikatów, na które dawali w fabrykach spore rabaty. Niestety, gdy doliczyłem koszty transportu i rozładunku (u mnie 7 transportów) to okazało się to niezbyt opłacalne. Ostatecznie kupiłem Silkę z Żabienka w hurtowni Pakos na Karpiej w Poznaniu dostałem 5% rabatu od ceny fabrycznej z wliczonym transportem i rozładunkiem. Dostawy były sprawne i terminowe. Materiał trzeba powiedzieć pierwsza klasa.Życzę powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 30.06.2004 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 zbysniestety takie tempo to tylko w marzeniach.Ale jakoś powoli do przodu sie posuwamy. Strop zalewqany będzie prawdopodobnie w poniedziałek.Stemple już zorganizowałem.Ale niestety nie doczekałem się dzisiaj kantówek z tartaku bo spier....im się Żuk i musiałem szybko wypożyczyć przyczepkę i naginąć po te kantówy aby murarze mieli jutro co robić.A po dechy muszę zasuwać jutro. I skąd na to wszystko brać czas jeśli trzeba w międzyczasie zrobić swoje w pracy?Dostaję lekkiej zadyszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 30.06.2004 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 bajera dzidziuś !!!!!!!! DZIĘKI ryby - ja stemple wypożyczyłam w Mosinie - gdzieś wcześniej pisałam za ile itd - jak chcesz to znajdę. Miałam też kilka drewnianych ale nie wiem, czy sąsiad ich już nie puścił z dymem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 30.06.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 nnatasza dzięki, jak już wyżej napisałem, temat stempli nieaktualny, już zorganizowałem (mam nadzieję, że ilość wystarczy).pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 30.06.2004 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Proszę zasypcie mnie e-mailami z telefonami swoich wypróbowanych firm od ogrzewania . Połowa domu w podłogówce, reszta tradycyjnie. Nie krępujcie się szczęśliwi posiadacze takowych informacji i instalacji , czekam z utęsknieniem , za cztery tygonie sprawa stanie się paląca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 30.06.2004 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Tak nieraz przeglądam grupę wielkopolską i się zastanawiam skąd ta nazwa. W większości pojawiają się tu osoby z Poznania lub prawie Poznania = najbliższe okolice.Szukałęm ludzi z mojej okolicy ale nic z tego. Czy jest ktoś z Międzychodu lub okolic? To jeszcze Wielkopolska. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts