Design 09.08.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Oznajmiam ze ruszamy dalej,dzisiaj weszli dachowcy no i dostalismy kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 09.08.2004 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Golec - jesteś WIELKI za tydzień ... ale Tobie zazdroszczę i chyba jednak zadzwonię do tej Twojej projektantki, bo mam zaćmienie mózgu ... i nie mogę sobie dać rady z podłogą w hallu!! A teraz pochwalę się czego dokonaliśmy ostatnio: http://foto.onet.pl/upload/8/26/_310469_n.jpgwidok z hallu na kuchnię i pokój dzienny http://foto.onet.pl/upload/13/76/_310471_n.jpgkawałek płotu i widok z zewnątrz na jadalnie i p. dzienny http://foto.onet.pl/upload/26/9/_310470_n.jpgwejście z układaną kostką (a wzasadzie jest to odpoad z jej produkcji) granitową http://foto.onet.pl/upload/5/22/_310480_n.jpga to moja Zojka, która ma już pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 09.08.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 nnataszaa gdzie dostałaś ten odpad kostki i w jakiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 09.08.2004 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Pojechałam z moim ślubnym do Strzelina za Wrocławiem - tam są kamieniołomy. Widziałam największą wykopaną przez człowieka dziurę w granicie - widok obłędny ..... no i tam z tego robią kostkę a ścinki sprzedają, jako odpad (kurde ale historie wypisałam ) 22zł/tonę. Transport był droższy od kamienia... 2 zł/km w obie strony. Do mnie równo 800zł. Z jednej 25 tonowej ciężarówki wyszło ok. 120m2. Dużo było odpadów, które nie nadawały do ułożenia - ale my to wykorzystaliśmy na podsypki i kamień do ogrodu. A wygląda pięknie no i zawsze to kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 09.08.2004 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Witamoznajmiam, że ruszyłem z robotami ziemnymi (w Garbach).Skorzystałem z wielu porad z tej grupy i jak dotąd nie żałuję (wszystkim wielkie dzięki).Ten sezon zakończę na poziomie zerowym, a jak skończę to podzielę się moimi doświadczeniami. Na razie mam jeszcze pytania:1)Czy ktoś ma doświadczenia z przydomowymi oczyszczalniami?2)Jak daleko od rozsączalnika woda gruntowa nadaje się do picia (mam studnię wierconą ok 20m od jedynej możliwej lokalizacji rozsączalnika-przepisy nakazują 30m)?3)może dać sobie spokój z oczyszczalnią w takim przypadku? Jak macie jakieś doświadczenia w tej materii lub wiecie z kim rozmawiać dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 10.08.2004 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Poszukuję sprawdzonego i niedrogiego architekta. Prawdopodobnie będę sie decydował na projekt indywidualny. Może możecie kogoś polecić. Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 10.08.2004 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Poszukuję sprawdzonego i niedrogiego architekta. Prawdopodobnie będę sie decydował na projekt indywidualny. Może możecie kogoś polecić. Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 10.08.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Cześć Piwkoo - jak mam projekt indywidualny z pracowni Archimax z Szamarzewskiego 17. Trudno powiedzieć, że są niedrodzy - ale chyba niestety każdy projekt ind. jest dość drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 10.08.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 CAD Studio, Rafał Jędrasiak tel. 8430430. Mnie kosztowało 4000 konstrukcja plus 2500 instalacje. Razem z załatwieniem pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 10.08.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 nnatasza, mogłabyś podać namiary do tego kamieniołomu? Będę bardzo wdzięczna. Też myśleliśmy o kamieniu ale "normalne" ceny sa dla nas troszkę nienormalne pozdrawiam m p.s. mała cudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 10.08.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Nnatasza, śliczna ta Twoja dziewczynka, a jakie ma rzęęęęsy Kiedyś złamie nimi niejedno męskie serce. Życzę jej dużo zdrowia ! Tobie rzecz jasna także. Pozdrawiam, ALison Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 10.08.2004 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 a oto moja córkahttp://widoczek.webpark.pl/oliwia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 10.08.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojej córy ... oczy ma pięknę i to moja zguba - tylko na mnie spojrzy i już przepadłam, aż strach pomyśleć co będzie, jak podrośnie. Jedyne pocieszenie to to, że ponoć ma moje oczy..... tylko te zmarszczki mironmk - Twoja córeczka też ma piękne spojrzenie - czyli tatusia ma pewnie okręconego wokół paluszka A kamień z: Kopalnia Granitu, Strzelin, ul. Kamienna 10a tel. 071 392 08 57 (kamień łamany). Płaciłam przelewem po odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 10.08.2004 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Witajcie Kochani! Trochę mnie tu ostatnio nie było, ale miałam ku temu ważny i w sumie miły powód (szczegóły wkrótce)... No i na naszej budowie robimy teraz tylko drobne prace z bieżących oszczędności... Aż płakać mi się chce jak pomyślę, że mieliśmy się wprowadzać we wrześniu i było to, pomimo opóźnienia z oknami i tynkarzem, jeszcze możliwe. Nawet w najgorszym scenariuszu nie przewidywalam, że sprzedaz mieszkania będzie trwać prawie pół roku i nic . To znaczy nie tyle nic ile cena cały czas w dół . O zarobku już dawno zapomnieliśmy a teraz zastanawiam się do jakiej straty mamy dojść aby jeszcze w tym roku zrealizować plan wyprowadzkowy. Naprawdę zaczynam coraz bardziej wierzyć w swojego życiowego pecha - jak kupowaliśmy mieszkanie na rynku był boom i płaciliśmy dużo a jak sprzedajemy to jest zapaść i ceny są dołujące... I jak tu nie zwątpić... I w związku z tym mam prośbę do Pyrki - czy może podać namiar na agenta Compensy bo we wrześniu mamy finish (w Hestii) i jak z powyższego wynika musimy robić kolejne ubezpieczenie budowy... A tym razem chciałabym porównać warunki kilku agencji. Golec - miło, że odezwałeś się po "latach" nieobecności - jak tylko pogoda się unormuje (zrobi się przyjemnie chłodno) - to pojadę na rekonesans. Gratulacje! No i zazdroszczę Wam sensownego architekta. Nasi zrobili się już tak sławni i światowi, że wyjeżdżają za granicę w celu realizacji zleceń i "wyrwanie" im jakiegokolwiek projektu jest coraz trudniejsze . Ale los sprawił nam inną, miłą niespodziankę więc w sumie te kilka "szczegółów" powyżej trochę zbladło. To tyle od weteranki wątku, pozdrawiam wszystkich serdecznie pyzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 11.08.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Mironmk, Twoja latorośl to już pannica !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 11.08.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Pyzia, nie załamuj się! Jak możesz jeszcze poczekać z tym M to we wrześniu lub październiku powinno być lepiej, bo teraz czas ogórków nie sprzyja Sprzedającym. Poza tym podaż nowych mieszkań w Poznaniu nie jest za duża, a poza tym nowe są przecież B.drogie (3000 netto / 1 m2 + wykończenie) i tak sobie myślę, że jeśli boom (lub boomek) gospodarczy się utrzyma to może napłyną ludzie poszukujący pracy w bogatej Wlkp i może wtedy. Niestety to może potrwać, więc jeśli nie masz noża na gardle, może lepiej sie wstrzymać ? A tak z ciekawości to w jakiej dzielnicy sprzedajesz M, ile metrów, itd ?. Pozdrawiam, ALison Witajcie Kochani! Nawet w najgorszym scenariuszu nie przewidywalam, że sprzedaz mieszkania będzie trwać prawie pół roku i nic . To znaczy nie tyle nic ile cena cały czas w dół . O zarobku już dawno zapomnieliśmy a teraz zastanawiam się do jakiej straty mamy dojść aby jeszcze w tym roku zrealizować plan wyprowadzkowy. Naprawdę zaczynam coraz bardziej wierzyć w swojego życiowego pecha - jak kupowaliśmy mieszkanie na rynku był boom i płaciliśmy dużo a jak sprzedajemy to jest zapaść i ceny są dołujące... I jak tu nie zwątpić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miho 11.08.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Dołączam się do Grupy - buduję w Szczepankowie w Poznaniu - dom z poddaszem użytkowym, dach dwuspadowy, domek bardzo prosty 125 m2 użytk. - pustaki ceramiczne U220+styropian, dachówka ceramiczna Właśnie szukam materiałów w dobrej cenie, zaczynam za kilka tygodni. Pozdrawam Wielkopolan. Pyzia - nie martw się, po wakacjach pójdzie lepiej z tą sprzedażą mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 11.08.2004 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Gorąca prośba o namiar gdzie można tanio wypożyczyć szalunki (np Acrov), fantastyczna firma PERI ma ceny z kosmosu... az sie stukac nie chce na pewno ktos z Was wylewal cos z betonu - pomóżcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 11.08.2004 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Kilka lat temu wypożyczałam w "JEDYNCE" na Hallera za wiaduktem górczyńskim. Można się dogadywać. Zajmuje się tym chyba pan Michalak czy Michalski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 11.08.2004 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Pyzia, telefonu do agenta nie pamiętam, mam nadzieję, że kiedy przyjdzie pora sam się zgłosi. Compensa ma swoją siedzibę na rogu ulicy Miodowej i Aleja Polska na Grunwaldzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts