surfi 31.08.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 witajcie, skoro was tu znalazłem,to trudno,musicie pomóc Słuchajcie,mam na oku niedużą 900m działeczkę w Kaźmierzu.Szukam projektu,a czasu mało,więc do rzeczy: kwadrat z wjazdem płn/zach,dom 120-150m razem z garażem,może być z poddaszem użytk,żadnych frykasów typu balkony itp-tani w budowie,3 pok poza salonem,kominek,najlepiej kryty tarasik.Poratujecie,to od wiosny was gonię ryby jak zaadaptowałeś swoje LMB ? - pewnie dosunąłeś garaż i gospodarcze,co? Aha,poddajcie twórczej krytyce(jak mu doczepić garaż?): http://www.ciepledomy.pl/14058.xml?page=1 Dla Pyzi - gratulki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 31.08.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 witaj surfi sprawdź to:http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=4&id_autora=2&spacer=2&proj=ASIA jest prosty i zgrabny (może nie największy - przez to tańszy w budowie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berka 31.08.2004 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 ecoTomekznalazleś już szambo ?Mam namiary na gościa który montuje szambo betonowe 9m3 za 2.600 z atetem bez rachunku + 1200 montaż i nic cię nie obchodzi-robi wykop, osadza itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 31.08.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 surfi Możesz obejrzeć fotki w albumie. Garaż chcieliśmy dobudować później ale teraz nie wiem czy to zrobimy. 2 tygodnie temu skradziono nam auto, więc chyba mija się to z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 31.08.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 sprzedam kosiarkę stiga silent el. 1300 W 41 cm, kosz chyba 45l (może 48l) - na gwarancji, z maja 2004. Jednak potrzebuję mocniejszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekh 31.08.2004 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Witam Wszystkich Po poszukiwaniach, namysłach, debatach itp i itd postanowiliśmy jednak wdepnąć w morze (oby nie bagno) przeżyć związanych postawieniem swojej własnej chałupki. Wybór padł na małą Calineczkę z garażem. http://www.archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=183&CanBack=1 Działka już niemal nasza (papiery furczą w banku ). Myślimy czy aby (jak już dotrą dukaty z kolejnego kredytu) nie porwać się na wylanie fundamentów w tym roku, przed pierwszymi mrozami. Stąd do szanownej braci pytanie, (pomijając konieczne formalności z papierzyskami) jak poszukiwaliście kierownika budowy? Ewentualnie jak go sprawdzaliście? A może macie kogoś godnego polecenia? Budować zamierzamy w Rokietnicy. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 01.09.2004 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 berka,jeśli to gościu z firmy FACHBET to namiary mam (coprawda nie rozmawiałem jeszcze o cenach bez rachunku ale mogą być podobne), a jeśli ktoś inny to poproszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekn 01.09.2004 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Info dla przemekh !! Przemek jak szukasz dobrego kierownika budowy to mój teściu ma uprawnienia ponad 25 lat w zawodzie jest super i nie jest drogi jeśli chodzi o szczegóły. Jeśli jesteś zainteresowany to daj znać na forum bądź na priva. Pozdrawiam wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 01.09.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 czescbede wdzieczny za namiary na kogos dobrego i w rozsadnej cenie, kto polozy u nas deski, wycyklinuje i pomaluje. Narazie mam wycene na 45PLN netto, polecony i sprawdzony wykonawca ale wydaje mi sie drogo. Co sadzicie o cenie? Moze macie kogos tanszego godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekn 01.09.2004 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Spytam teścia i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berka 01.09.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 POSZUKUJĘ PILNIE EKIPY DO POSADZKI. OK.200 M2 PROSZĘ O NAMIARY. PILNE!!!! POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berka 01.09.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 ecoTomek To wlaśnie ta firma.U nas montaż na 10 września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 01.09.2004 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 ecoTomek Fajny projekcik,dzieki.Ja troche wymyślacz jestem 1.Za duża zabudowa (za głęboka)jak na 860m w kwadracie,a na działce mi zależy; 2.Pralnia+CO=3m2+2drzwi - mało miejsca,prasowanko itp odpada ; 3.Kuchnia-za mała,stół nie wejdzie,a hrabia surfi nie potrzebuje oddzielnych jadalni ; 4.I wiesz co-chcemy spać na poddaszu,a tam ścisk trochę i nie jestem entuzjastą okien dachowych (a tych 6 szt spory koszt); 5.Brak zadzaszenia tarasu-chcemy stałe,to fajna sprawa. Reszta momentami bardzo ciekawa. Masz coś jeszcze na oku ? ryby Wersję "gołą" widziałem,maluśka.Myślałem,że zmieniałeś,wiesz-wszyscy zmieniają Współczunki z tym autkiem Widzisz,jakbys szybciej pobudował,to by ci mogli naskoczyć,więc ja bym teraz na twoim miejscu garazicho od razu na dwa pociagnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 02.09.2004 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 surfiobejrzyj projekty Archipelag'u jesli jeszcze nie widziales. Dla mnie sa one bardzo sensownie zaprojektowane.http://www.archipelag.com.pl/jesli masz bardzo sprecyzowane wymagania (wiesz czego chcesz) to lepiej zlecic zrobienie projektu indywidualnego - oplaci sie. pzdr PS: ja np "prasowalnie" przewiduje w garderobie co wydaje mi sie sensowniejsze. chcac wybrac projekt gotowy raczej nie zwracaj uwagi na takie pierdoly - wg mnie najwazniejsza jest organizacja calego budynku (uklad pomieszczen) i koszt dachu (poddasza), ktory potrafi kosztowac 1/3 wszystkiego. wiem cos o tym bo adoptuje poddasze. Koszty sa powalajace. MOj ojciec za te pieniadze ma stan surowy zamkniety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berka 02.09.2004 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 witam, Czy nikt naprawdę nie robil posadzek maszynowych? Naszemu wykonawcy nawalila maszyna. A nam zależy na czasie. Proszę o namiary na wykonawców. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 02.09.2004 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 tom soyerW Archipelagu-nie znalazłem nic odpowiedniegoZ tego co się dowiedziałem-najgorzej złapać 4-spadka i go adaptować(i dach drogi i poddasze a i tak ciasnota).Dlatego namierzamy na 2-spadowe z poddaszem,za to bardziej zwarte...Powiedz cos więcej-dlaczego sie opłaci ? Koszt 5-6k to sporo do średniej 1,5 za gotowy.Nie wiem,ile kasy wołaja za adaptowanie do działki i "drobne" poprawki projektu,od tego wszystko zależy...może Ty masz orientację ?W ogóle-jeśli masz sprawdzonego architekta, z którym można sie budować bez trzaskania słuchawką,daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 02.09.2004 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 tom soyer W Archipelagu-nie znalazłem nic odpowiedniego Z tego co się dowiedziałem-najgorzej złapać 4-spadka i go adaptować(i dach drogi i poddasze a i tak ciasnota).Dlatego namierzamy na 2-spadowe z poddaszem,za to bardziej zwarte... Powiedz cos więcej-dlaczego sie opłaci ? Koszt 5-6k to sporo do średniej 1,5 za gotowy.Nie wiem,ile kasy wołaja za adaptowanie do działki i "drobne" poprawki projektu,od tego wszystko zależy...może Ty masz orientację ?W ogóle-jeśli masz sprawdzonego architekta, z którym można sie budować bez trzaskania słuchawką,daj znać. znam, ale jest drogi dlatego nie polecam (robil min PFC). Korzystalismy z preferencji. Poza tym to architekt starej daty wiec jest troche sztywny. Brakuje mu polotu Sipinskich. My adoptowalismy poddasze pod koperta i zrobil to calkiem niezle. Koszt 5kPLN przy koszcie calego domu to niewielka roznica a dzieki temu mozesz miec dom "na miare" - kieszeni i oczekiwan. Jesli bede budowal nowy dom na pewno zrobie to z architektem od poczatku. Jesli moge ci cos podpowiedziec (z wlasnych doswiadczen i przekonan) warto pomyslec nad parterowa kostka. Oczywiscie jesli dzialka daje taka mozliwosc. Ja lubie urok poddasza ale mimo wszytsko zachwycam sie domami wieloszesciennymi, mocno przeszklonymi, praktycznymi i prostymi w formie. Wg mnie domy takie wydaja sie zawsze awangardowe, sa bardziej funkcjoalne (brak schodow, kazdy pokoj moze miec np taras) i tansze (jeden strop mniej, plaski dach jest najtanszy, szybciej sie wprowadzisz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 02.09.2004 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Pyziu - gratulacje!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 02.09.2004 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Krótko mówiąc tom - budował byś dziś rozłożystą parterówkę bez poddasza, a nawet z płaskim dachem. Parterówki są debest,ale mam 860m, a nie chcę jezdzic szukac następnych działek,żeby ten parter postawić. Poddasze zresztą to świadoma decyzja-czujemy sie bezpieczniej (miejskie nawyki, niestety).Natomiast prostokąty...nie wszędzie pasują.Ja modernizmu nie trawię.Duże szklenia OK,ale kanty i aluminium...nie,nie.Na pewno masz rację co do kosztów-tam kurcze nie ma co kosztować Pomyślę nad indywidualnym projektem,chociaż z doświadczeń moich wynika,że fantazja ułańska to naczelna cecha wielu architektów i brak precyzji z tego wynikający,a budowa to beton,piasek,woda i parę prostych reguł,które nie dają się potem naciągnąć lub wygładzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 02.09.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Dzisiaj rozliczyliśmy sie z murarzem za kominy z klinkieru i wykończenie szczytów. Nie było tak źle. Więc ten etap mamy już za sobą.Czego użyliście do pomalowania podbitki i jaki jest tego koszt? Mamy do przemalowania ok. 50m2 w kolorze "a la złoty dąb" co by pasowało do okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts