em_p 21.09.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Szukam stolarza, nie macie przypadkiem jakiegoś sprawdzonego, który zrobiłby antresolę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 21.09.2004 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Witam, czy możecie polecić studniarza który wywierci studnie okolo 12m?? Chodzi o osadzenie rur fi110 i oczywiscie filtra na dole. Miejsce mam już poszukane. Preferuję takich, którzy dysponują mechaniczną wiertnicą. Mam dobry kontakt ale akurat wyjechał na 2 miesiące - właśnie wtedy kiedy miał robić u mnie - co za pech.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żurawiniec 22.09.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Witam wszystkich mieszkańców WielkopolskiGratuluję tym, którzy już są na etapie wykańczania swoich domków jak i tych zaczynających. Najpierw jedno konkretne pytanie. Szukam geodety, który wykonuje mapki zasadnicze do celów "projektowo-pozwoleniowych" poniżej 400 zł. czy znajdę takiego ? Chodzi mi o Poznań. A teraz inny temat-rzeka.Przeczytałem wiele Waszych trafnych uwag na temat zabezpieczania mieszkań od włamań i kradzieży, i dziwi mnie trochę (może niesłusznie) przywiązywanie tak wielkiej wagi do zabezpieczenia jakim są drzwi wejściowe. Jako, że liznąłem trochę problem włamań do domków jednorodzinnych, (mam z tym do czynienia na co dzień) chciałem się podzielić spostrzeżeniem, że idealnie byłoby mieć antywłamaniowe drzwi (a nie ma takich), zabezpieczone przed włamaniem okna (a nie ma takich), idealny system alarmowy, firmę ochroniarską zjawiającą się po 1 min, reagujących natychmiast dobrych sąsiadów, policjanta na gwizdnięcie, wytresowanych psów obronnych itd. Ale sami wiecie, że to niemożliwe. Powyższymi sposobami można jedynie zniechęcić drobnych żuli. Natomiast wierzcie mi, że zawodowcy działają w taki sposób o którym nie będę pisał publicznie na forum, żeby kogoś nie przyuczyć przypadkiem. Konkludując, przypisywanie drzwiom wejściowym tak wielkiej wagi pod kątem włamania wydaje mi się nieuzasadnione (no chyba, że to jedyne wejście a domek nie ma okien.Najlepszym rozwiązaniem w praktyce okazują się dobrzy sąsiedzi i system informacji między nimi. Taki sąsiedzki system alarmowy na różnych poziomach sąsiedzkiego współegzystowania.Pozdrawiam i chętnie wymienię spostrzeżenia na forum lub priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 22.09.2004 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Witam wszystkich mieszkańców Wielkopolski Gratuluję tym, którzy już są na etapie wykańczania swoich domków jak i tych zaczynających. Najpierw jedno konkretne pytanie. Szukam geodety, który wykonuje mapki zasadnicze do celów "projektowo-pozwoleniowych" poniżej 400 zł. czy znajdę takiego ? Chodzi mi o Poznań. A teraz inny temat-rzeka. Przeczytałem wiele Waszych trafnych uwag na temat zabezpieczania mieszkań od włamań i kradzieży, i dziwi mnie trochę (może niesłusznie) przywiązywanie tak wielkiej wagi do zabezpieczenia jakim są drzwi wejściowe. Jako, że liznąłem trochę problem włamań do domków jednorodzinnych, (mam z tym do czynienia na co dzień) chciałem się podzielić spostrzeżeniem, że idealnie byłoby mieć antywłamaniowe drzwi (a nie ma takich), zabezpieczone przed włamaniem okna (a nie ma takich), idealny system alarmowy, firmę ochroniarską zjawiającą się po 1 min, reagujących natychmiast dobrych sąsiadów, policjanta na gwizdnięcie, wytresowanych psów obronnych itd. Ale sami wiecie, że to niemożliwe. Powyższymi sposobami można jedynie zniechęcić drobnych żuli. Natomiast wierzcie mi, że zawodowcy działają w taki sposób o którym nie będę pisał publicznie na forum, żeby kogoś nie przyuczyć przypadkiem. Konkludując, przypisywanie drzwiom wejściowym tak wielkiej wagi pod kątem włamania wydaje mi się nieuzasadnione (no chyba, że to jedyne wejście a domek nie ma okien. Najlepszym rozwiązaniem w praktyce okazują się dobrzy sąsiedzi i system informacji między nimi. Taki sąsiedzki system alarmowy na różnych poziomach sąsiedzkiego współegzystowania. Pozdrawiam i chętnie wymienię spostrzeżenia na forum lub priv. tu się nie ma co zastanawiać - tu trzeba spieprzać (jak w dowcipie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.09.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 mironmk Żurawiniec chciał licencję do franchisingu sprzedać (czy jakoś tak podobnie, a ty mu posta powaliłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 22.09.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Witam wszystkich mieszkańców Wielkopolski problem włamań do domków jednorodzinnych, (mam z tym do czynienia na co dzień) ... ... zawodowcy działają w taki sposób o którym nie będę pisał publicznie na forum, żeby kogoś nie przyuczyć przypadkiem. No bardzo dzękuje koledze. Po tym wyznaniu,jako mieszkaniec Wlkp: 1.zaczynam się bac jak cholera zawodowców i wertować linki z testami drzwi,okien oraz ścian pancernych 2.łudzic się,że jakiś zawodowiec -konkurencja kolegi żurarwińca jednak nas mieszkańców wielkopolski " przypadkiem przyuczy" i unikniemy tego co nieuniknione... Pozdrawiam mieszkańców Bydgoszczy i innych włości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 22.09.2004 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Z włamaniami na co dzień można mieć do czynienia będąc policjantem lub likwidatorem szkód w firmie ubezpieczeniowej, niekoniecznie będąc złodziejem czy instruktorem zawodu złodziejskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żurawiniec 22.09.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 KochaniŻeby nie było wątpliwości. Ja nie biorę udziału we włamaniach, tylko mieszkam w dzielnicy regularnie nawiedzanej przez amatorów cudzej własności i uczestniczę przy wycenie szkód. I wiem jakim skutecznym sposobem walki ze złodziejami jest porządny sąsiad. A chodzi bardziej o prewencję, a nie już o chwilę, gdy ktoś grasuje w twoim domu. Pozdrawiam wszystkich i proponuję bardziej zaprzyjaźnić się z sąsiadami niż wydawać na zabezpieczenia, które tak naprawdę uspokajają nas tylko a nie zabezpieczają. A tak nawiasem mówiąc, czy był poruszany wątek gdzieś na forum dotyczący zachowania się sąsiadów w trudnych chwilach, sposobach postępowania, wypracowanych rozwiązaniach, które się sprawdziły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 22.09.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 pyrka - to TY NAPRAWDĘ mślałaś, że jest inaczej - i chciałaś puścić takie info w świat, żeby zobzaczyć reakcję. Żurawiniec - o ile sobie przypominam takich szczegółowych dyskusji nie było - poza ogólnikami, że najlepsi sąsiedzi, i że żadne zabezpieczenia nie sa 100% skuteczne oraz że drzwiami wchodzi jakis tam procent włamywaczy. Co do drzwi itp. to całkowicie sie z Tobą zgadzam. Z drugiej strony, może ma coś na rzeczy z uspokojeniem swojej psychiki, gdy ma się i alarm, i P4 w oknach itp. Patrząc po sobie, ma to jakieś znaczenie.Niestety, mojego geodetę juz usunałem z listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 22.09.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Cóż, odebrałam mapki od geodety jakiś miesiąc temu i zapłaciłam (niestety) 500 zł. Jeśli jesteś zainteresowany mogę podać namiary. Obawiam się, że cena kt. mi wysolili to obecnie normalka, powiedzmy średnia dla Wielkopolski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.09.2004 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Zapomniałaś dodać ile tych mapek, bo to tez ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 22.09.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Oj tych mapek sporo, cała góra, a sztuk wiesz, że nawet nie liczyłam tylko powiedziałam, że ma wystarczyć do wszystkich urzędów i jeszcze z dokładką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 22.09.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 wypowiedź Żurawińca potwierdza moje spostrzeżenia:1 profesjonalista włamuje się tam gdzie jest co ukraść i ukradnie to choćby niewiadomo jak było zabezpieczone2 zabezpieczyć się można jedynie przed huliganami oni najczęściej postępują wbrew zdrowemu rozsądkowi dlatego przed nimi trudno się zabezpieczyć - dlatego najlepiej huliganów odstraszyć3 nie ma zabezpieczeń na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 22.09.2004 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Sie narobiło z tym bezpieczeństwem - kto to pytał o te drzwi od ogrodu ???!!! A Żurawiniec poznał sie na żartach...szkoda... Ja mam pomysł - trzeba sie skrzyknąć i wypisac na chałupkach "Kamery w obiekcie-bierz co chcesz,my cie znajdziemy i spałujemy-jedna pała za każdego fanta - Klub Bejsbola Wielkopolska" - oczywiście odpowiednia szata graficzna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 23.09.2004 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 niestety Surfi masz rację jedyna skuteczna metoda,bo co z tego że przestraszysz, nagrasz lub złapiesz złodzieja skoro nasz wymiar "bezradności" nic z tym nie zrobi, a narobisz sobie tylko kłopotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.09.2004 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Przestańcie o tych złodziejach.Wiem, że martwy sezon się zbliża, ale to nie powód żeby "wywoływać złodzieja z lasu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 23.09.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 skoro.......... i tak do piacu ..........to faktycznie nie ma co więcej gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasieks 23.09.2004 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Witam wszystkich!A ja może trochę z innej beczki, mam pytanie, czy ktoś może mi polecić jakiegoś sprawdzonego, nie oszołamiająco drogiego archtekta wnętrz. Będę wdzięczna za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 23.09.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 no np. o tym - w życiu bym nie uwierzył, gdybym nie zobaczył - we wtorek tak wiał, że meble ogrodowe (dość solidne) wywiało z tarasu na trwnik - ale była heca. no ale u mnie tak wieje.I dlatego już niedługo wylądują na stryszku w garażu. Koniec lata??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.09.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Koniec lata był dwa dni temu, ale w sobotę ma być możliwie. A w styczniu 20 stopni. tylko że nie powiedzieli "++ czy "-". Cwaniaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts