emes79 24.02.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Poradźcie mi proszę, czy 31zł. za punkt to jest bardzo drogo? Jak kształtują sie ceny za punkt w okolicach Poznania? Ja płaciłem 20 pln za punkt, ale tylko dlatego, że wcześniej mój elektryk ze Swarzędza pracował u kolegi i on wiedział, że ja znam cenę. Zwykle ma stawkę 25 pln. Z elektryka jestem zadowolony (myślał przy pracy) i mogę go polecić Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 24.02.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Magalena (Lena?) Wysłałam Tobie na priv "ciekawostki z naszego podwórka". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 24.02.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 ebi, info o gładzi poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 24.02.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Poznanianka, dzieki kasieks, my zglaszalismy POS bezposrednio w Starostwie (wypelniasz druczek, zalaczasz projekt i po bolu). Gmine Dopiewo to nie interesuje, chyba ze zawiadomili cie juz o budowie kanalizy. Po 30 dniach przystapilismy do budowy POS. wiosenne pozdrowienia ebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasieks 24.02.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 emes79czy możesz mi podać na priva namiary na elektryka? ebi dzięki za informację na temat oczyszczalni. W Zakrzewie kanaliza jest w planach ale pewnie nie prędko będą ją zakładać. Nawet ponoć miejscowi się już zniechęcili i też zaczynają myśleć o oczyszczalni. Czy do zgłoszenia jest też potrzebny plan zagospodarowania działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 25.02.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 kasieksjeśli w warunkach zabudowy masz np. odprowadzenie ścieków do kanalizacji to musisz wystąpić do gminy o zmianę warunków zabudowy w tej kwestii.Natomiast jeśli dopiero wystapisz o warunki to zaznacz, że planujesz budowę oczyszczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emes79 25.02.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 emes79 czy możesz mi podać na priva namiary na elektryka? wysłałem pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 25.02.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 kasieks, w Starostwie zlozylismy wypelnione zgloszenie zamiaru budowy POS, wrysowany POS w mapke (najlepiej podac dokladne wymiary ile m od ogrodzenia i od budynku) oraz projekt. Po 30 dniach przystapilismy do budowy. W warunkach zabudowy mielismy szambo, docelowo podlaczenie do kanalizy. Ostatnio otrzymalismy od Gminy umowe o podlaczenie do budowanej w krotce kanalizy. Odmowilismy. Gmina Dopiewo powiedziala, ze nie bedzie nam robic zadnych problemow. pozdr ebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toudee 25.02.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Zaczynamy w marcu, najpóźniej w kwietniu w okolicy Ostrowa Wlkp. - Radłów. Projekt IRMA II po kosmetycznych zmianach. Ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła ale jako materiał beton komórkowy lub Max z Krotoszyna. Papiery wszelkie posiadamy obecnie jesteśmy na etapie poszukiwania godnych zaufania ekip - na początek bardzo poszukiwana ekipa od fundamentów i murarki - zamierzamy zlecić im całośc prac i tylko doglądać postępów.Jeśli moglibyście kogoś polecić z okolicy Ostrowa Wlkp. chetnie tę informację wykorzystamy i oczywiście będziemy dozgonnie wdzięczni.Informacje najchętniej na e-mail [email protected] Pozdrawiam wszystkich budujących Darek Ps. A może tak łamiąc stereotypy (mieszkańcy Ostrowa Wlkp. i Kalisza wiedzą o co chodzi) założymy Grupe Ostrowsko-Kaliską lub Kalisko-Ostrowską jak kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 25.02.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 kasieksWidziałem w gazetce "Echo Dopiewa" (chyba styczniowej), że kanalizacja z Zakrzewie będzie budowana już w tym roku, i jest na to przeznaczona niemała suma. Przetarg już chyba też jest rozstrzygnięty. Ja mam niestety gorszą sytuację - mam działkę w Dąbrowie, i na razie nie słychać nic o kanalizacji. Echo Dopiewa można ściągnąć ze strony: http://www.dopiewo.pl/echo_dopiewa.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_Poznan 25.02.2005 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 emes 79jeszcze dzis sie odezwe! podr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasieks 25.02.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 emes79dzięki za namiary na elektryka, na pewno wykorzystam je. pascodzięki za link i info odnośnie kanalizy. Może i zaczną w tym roku ale pytanie jak długo będzie to trwało?Nie liczę na rychłe jej podłączenie. Koleżanka męża, która mieszka w Zakrzewie była ostatnio na zebraniu w sprawie kanalizy i mówiła, że tak naprawdę może to jeszcze trochę potrwać i ludzie sami rezygnują z podłączenia kanalizy na rzecz oczyszczalni. W zeszłym roku, kiedy kupowaliśmy naszą działkę mówiono nam, że kanaliza będzie już niedługo bo jest już zrobiona lista chętnych. Natomiast w gminie wówczas powiedziano nam, że to potrwa jeszcze z 5-6 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 25.02.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 kasieksTak czy inaczej, jesteś w lepszej sytuacji niż ja, bo w Dąbrowie nic się nie zapowiada na najbliższe kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emes79 27.02.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Weekend się kończy, warunki na pracę na budowie zerowe, a na forum nikogo Odzew na moje wcześniejsze pytanie był tak duży , że pozwolę sobie przypomnieć moje wcześniejsze pytanie: Pytanie dodatkowe do wszystkich : pilnie szukam dobrej ekipy do posadzek, chyba najlepiej z miksokreta. Kogo możecie polecić? Gorąco (dziś w nocy -11 st. C) pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolfik 28.02.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Witam.Mogę polecić ekipę z którą współpracuje od kilku lat, do tej pory nie było żadnych reklamacji od strony inwestorów jaki i również od firm układających podłogi. Jest to firma Krys-bud tel.605-171-805 lub 89-39-587Krystian ForszpaniakPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 28.02.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 emes79, korzystalismy z uslug firmy Krys-bud (wylewki z mixokreta) i mozemy z czystym sumieniem polecic. pozdr ebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Design 28.02.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 A ja troche z innej bajk.Otoz gdzyby ktos zechcial sie pochwalic gdzie w okolicach Poznania mozna znalesc ciekawe obudowy do kominka to chetnie skorzystam.Ceny nie powalajace na kolana mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_Poznan 28.02.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 emes79 masz na priv-ie Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emes79 01.03.2005 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Witam wszystkich 1 marca wolfik, ebi - wielkie dzięki za kontakt, napiszcie proszę ile kosztuje wykonania posadzki Tom_Poznan, ecoTomek - odpowiedzi wysłałem na priv Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 01.03.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Własnie dostałam odpowiedź od Tepsy, że nie mogą mi zainstalować telefonu, służą jedynie drogą radiową ( a więc jakość do niczego no i brak internetu). Ale jak wynika z innych postów na forum "monter może wszystko" i nawet jak tepsa oficjalnie odpowiada, ze nie ma możliwości technicznych, to monter, odpowiednio zmotywowany, takie możliwości znajdzie...Tym bardziej, że dom jest prawie w "centrum", otoczony innymi domami, a w każdym z nich jest telefon.... Czy ktoś z was zna jakiegoś montera z TP SA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts