ecoTomek 22.04.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 czały czas szukam elektryka(namiary które dostałem już sprawdziłem)jeśli ktoś był zadowolony ze swojego elektryka to proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 22.04.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 mojego elektryka testowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 22.04.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 prawdę mówiąc tylko jego nie testowałem, ale jeśli uważasz że jest godny polecenia to przetestuję (a instalację w bruzdach kładzie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario Poznan 22.04.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Jezeli chcecie miec dobrego wykonawce stanu surowego oraz klinkieru polecam firme budowlana ktora dziala na rynku od 26 lat. Mialem z nia do czyniena (moi znajomi takze) jest to solidna firma podaje numer komorki do wlasciciela 501046521 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NowoBudowlaniec 23.04.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Przyjmę duuuużo gruzu i duuuużo ziemi - Biskupice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 23.04.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Poszukuję elektryka - okolice Leszna ... do pełnego montażu elektryki w budowanym domu - proszę o namiary .Z góry dziękuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 25.04.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Piter M- wiadomość na priv Osowa - wiadomość na prov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 26.04.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Aż dziw, że mnie tu wcześniej nie było U mnie już poszło trochę dalej - wczoraj zalaliśmy ławy fundamentowe. To ja mam od razu pytanie - czy wibrowałeś wylany beton w ławach? Czy też to jest jakaś nowa moda? Tom_Poznan - czy możesz coś dobrego/złego powiedzieć o hurtowni w Biskupicach, przy stacji benzynowej (jak się na Paczkowo skręca). Ponoć mają tam b. atrakcyjne ceny na dachówki, atrakcyjniejsze od tych poznańskich? Mundzia i Wciórnastek - a propos więźby: Mam namiar polecony przez inżyniera z Pobiedzisk (robi adaptacje, projektuje przyłącza, nadzoruje budowy) na firmę z Mazur: Za drewno konstrukcyjne bierze 550 zł netto (impregn. zanurzeniowa) a za ciśnieniową + 120 zł netto (czyli 670 zł netto za 1m3 ciśnieniowo impregnowanego drewna). Namiary: Jarosław Ruszkiewicz 694 634 533 Nie dzwoniłem jeszcze i nie sprawdzałem - jeszcze na to mam czas. NIe wiem nawet jak wyglada koszt transportu Koszt więźby dachowej impregnowanej - firma z Rogoźna, około 720 za 1m3 impregnacja zanurzeniowa. Ja piasku potrzebuje 180 ton.Kupowałam w Wierzycach (między Pobiedziskami a Lednogórą), płaciłam 11,50zł za tonę. Cena z dowozem za odległość 20 km w jedną stronę. Jakiś numerek telefonu mogę prosić? Najniższa cena jaką dostałem to 16-18 zł za tonę z przywozem...a ja muszę tych ton mieć około 450 Pytanie: czy miał ktoś do czynienia z: hurtownią PPH Pokrycia Dachowe Twój Dach ze Swarzędza? Mają dachówki Euronit - coś co mnie interesuje, ale nie miałem czasu na razie ich odwiedzić. Może ktoś z Was się tam zaopatrywał i ma dobre/złe wspomnienia? I na koniec poproszę o wpisik na mapce - lokalizacja budowy Kostrzyn. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 26.04.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 To ja mam od razu pytanie - czy wibrowałeś wylany beton w ławach? Czy też to jest jakaś nowa moda? I na koniec poproszę o wpisik na mapce - lokalizacja budowy Kostrzyn. Witamy w grupie. Co do ław - z tym wibrowaniem to trochę przesada. Szkoda kasy. Ja lałem prosto z gruchy - beton sam się "zwibrował" przy upadaniu z wysokości 1,5m. Co do mapki - jak tylko się z tym uporam, będziesz wpisany. Jeszcze parę osób czeka w kolejce, a ja nie mam czasu: rano do pracy, potem na budowę, a wieczory i wolne dni zchodzą na dyskusjach, przeliczaniu itp. Po drodze trzeba jeszcze znaleźć trochę czasu dla 3 letniego synka - taki już los budującego Ale nie narzekam, bo mury rosną aż się miło patrzy. Jutro będą już wstawiane pierwsze nadproża, a w przyszłym tygodniu zbrojenie stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
higgins 26.04.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 A ja poszukuje hurtowni gdzie maja tania plyty OSB...jakby ktos wiedzial cos to prosze o namiay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 27.04.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Gerion napisał Tom_Poznan - czy możesz coś dobrego/złego powiedzieć o hurtowni w Biskupicach, przy stacji benzynowej (jak się na Paczkowo skręca). Ponoć mają tam b. atrakcyjne ceny na dachówki, atrakcyjniejsze od tych poznańskich? Bierzemy od nich dachówki Nelskampa, biorą za nie tyle ile inne hurtownie za IBF,Euronit,Unibet - dachówka podstawowa(dwuesówka, cementowa) 24,80zł/m2 -gąsior początkowy 59,00zł/szt. Kiedyś handlowali Unibetem,ale zrezygnowali bo zbyt dużo reklamacji mieli od klientów. P.S.Gerion informacje o piasku i kierowniku poszły na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 28.04.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 A ja poszukuje hurtowni gdzie maja tania plyty OSB...jakby ktos wiedzial cos to prosze o namiay. najtańsze płyty OSB kupowałam w Leroy Merlin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oko 28.04.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 witam . jestem z poznania . niewiecie moze gdzie mozna kupic fajna działke od 600 do 1200 m2 tak do 18 km.??? dajcie jakis namiar dziekuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oko 28.04.2005 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 sprawdzam tylko czy dobrze wpisuje moje posty sory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 28.04.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 sprawdzam tylko czy dobrze wpisuje moje posty sory Własne posty można łatwo usunąć (ikonka w prawym górnym rogu). Co do działek - wkoło Poznania jest ich sporo. Polecam przejżeć na początek parę gazetek z ogłoszeniami (kup dom, teraz dom itp.). Można się zorientować w miejscach i cenach. A poza tym - mapka Poznania i okolic i wycieczka po okolicznych miejscowościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agri_dagi 28.04.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Witam, przyszła kolej na nas Rozpoczęlimy kolejny rozdział czyli budowę, ale jak do tej pory ronie sterta dokumentów i iloć przejechanych kilometrów, za w zastraszajšcym tempie spada wiara w rzemielników. Dzi mielimy okazję widzieć się z dwoma panami "od budowy". Pan A. sprawiał wrażenie "majacego pojęcie o wszystkim" za wyjatkiem adresu firmy, wybudowanych obiektów, natomiast pan B. podobnie jak pan A., "wie wszystko i to zdecydowanie lepiej od nas co chcielibymy wybudować" Nie tracšc nadziei, szukamy dalej i chętnie czytamy posty, uczšc się od "bardziej dowiadczonych przez los " Pozdrawia Poznań, a właciwie jego okolice A.D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_Poznan 29.04.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Gerion Nie brałem od nich dachówki (dachówkę dostarczał wykonawca) ale z wypowiedzi sąsiadów którzy zaopatrywali się tam mam - ceny są dobre no i obsuga!Czyli popieram wypowiedź Olkalybowa Nic więcej nie umiem powiedzieć na ten temat Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 29.04.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 oko Wszędzie wokół Poznania znajdziesz działki i proponuje poświęcić pare dni na przejażdżki samochodowe wokół Poznania. Próbuj szukać bezpośrednio u ... producentów czyli rolników, choć w okolicach Pnia to większość działek należy już do developerów Kwestia ile chcesz przeznaczyć na zakup gruntu i która strona Pnia cię interesuje. Tulce, Borówiec, Kamionki - cena od 45 do 75 za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 29.04.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 agridagi Powodzenia.Nie zniechecaj sie w poszukiwaniu odpowiedniego - to jest naprawde ważna decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiesiek_N 29.04.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Dzień Dobry wszystkim użytkownikom forum i grupy wielkopolskiej. Niedawno zakupiłem działkę w Rokietnicy k. Poznania, więc pewnie za jakiś czas pomyślę o budowie i będę wtedy częstym bywalcem.... mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts