Adamis 04.01.2003 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Witam serdecznie wszystkich Wielkopolan, bywalców-wyjadaczy i zielonych-jak ja. Mam zamiar budować pod Kaliszem, więc szczególnie bliscy dla mnie są BARTOSZ (Kalisz), KAROLA i ROMA (Pleszew), FRANKAI (Ostrów Wlkp.), ale pozdrawiam również LONIA, MISZĘ, MIRONAMK, ARKADLY, PYZIĘ, MHAL-A i wszystkich pozostałych nie wymienionych, a których posty przeczytałem dokładnie.A teraz do rzeczy..Byłbym wdzięczny, gdybyście poświęcili mi chwilę i skontaktowali się ze mną – szukam namiarów na ekipy budowlane, z których jesteście zadowoleni (tanie – mam nadzieję). Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.01.2003 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 AdamM - a dokładniej gdzie?Moi murarze do tanich nie należeli. Mam taniego człowieka od łopaty, ale niezmotoryzowany, więc też pewnie odpada. Cieśla jest z Franklinowa, firma z tradycją brał 2 lata temu 7zł/m2 dachu. Jego brat kładł dachówkę (teraz robi także dodatkowo wywiązki). Cenę musiałbym sprawdzić. Kanalizę robiła porządna firma, więc też pewnie do najtańszych nie należą. No cóż ja raczej wychodzę z założenia, że ma się to za co się płaci i szukam ekip sprawdzonych, a niekoniecznie tanich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 05.01.2003 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 Witam, Adam. Jeśli jesteś także Adamisem (oprócz AdamaM) , to wysłałam Ci namiary na ekipę na priva. W następnym etapie chętnie polecę Ci także ekipę do dachu, ale na to masz jeszcze chwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 06.01.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Misza, dziękuję za namiary na majstra. Witam wszystkich nowobudujących. Mogę polecić moją ekipę od dachów Sam zresztą skorzystałem z namiaru z Forum i jestem zadowolony. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 06.01.2003 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 misza, bardzo proszę o namiary na Twoją ekipe. Sądzę, że już teraz powinnam zacząć rozmowy z różnymi firmami żeby spokojnie zacząć na wiosnę. A może już jest za późno? Ale dopiero teraz wiem, że na 100% zaczynamy na wiosnę.Pozdrawiam i z góry dziękujęM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 06.01.2003 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Za to unikiajcie mojej ekipy od dachu jak ognia !!!!W tej chwili rozważam jej zmianę na inną kolejne dwa dni nadające sie do pracy a oni nic. Ratunkuuuuuuuuuu !!!!!A nie długo przychodzą montować okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 06.01.2003 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Loniu, w razie czego mogę Cię poratować moimi 'dachowcami', ale pewnie nie chcesz zmieniać w trakcie? U mnie dach odeskowany i cieśla właśnie przebija łaty na nowy rozstaw, bo ostatecznie udało mi się wynegocjowac tanio inną dachówkę. Ostatnia forsa poszła dzisiaj na rynny, reszta na podbitkę i koniec tego szaleństwa. Mrozy pokrzyżowały trochę moje ambitne plany, i dach wykańcza się nieco dłużej MHAL, wysłałam Ci namiary privem. A jaki domek będzesz budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 07.01.2003 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 Misza dzięki za namiary. Już dzisiaj będę dzwonić. A mój domek jak się okazuje będzie dużo mniejszy od Twojego. Projekt Muratora D21. Dostępny w internecie. Mam taką cicha nadzieję, że mnie zmieszczą w swoim harmonogramie. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 07.01.2003 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 Mam zamiar założyć sobie alarm z monitoringiem w momencie wstawienia okien. Czy macie jakieś doświadczenia z firmą Solid Security. Czy jest rzetelna i bezpieczna? Pasuje mi bo mają bardzo blisko samochód monitorujący teren (jakieś 5 minut drogi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 07.01.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 Co w ogóloe myślicie o montowaniu instalacji alarmowej z monitoringiem. Czy to ma sens - słyszałem, że potem lepiej nie rezygnować bo dziwnym trafem dochodzi do włamań, które maja przekonać, że jednak warto płacić za monitoring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 07.01.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 Loniu, a ja słyszałam o włamaniach, które miały na celu udowodnienie człowiekowi jak bardzo taka ochrona sie przyda, bo przecież " w tej okolicy jest tak bardzo niebezpiecznie". No cóz nasza szara polska rzeczywistość......Smutne ale prawdziwe...Ale chyba lepiej alarm mieć, szczególenie wraz z insatlacja p-poż (czujniki dymu)PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 07.01.2003 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 Loniu, a ja słyszałam o włamaniach, które miały na celu udowodnienie człowiekowi jak bardzo taka ochrona sie przyda, bo przecież " w tej okolicy jest tak bardzo niebezpiecznie". No cóz nasza szara polska rzeczywistość......Smutne ale prawdziwe...Ale chyba lepiej alarm mieć, szczególenie wraz z insatlacja p-poż (czujniki dymu)PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 07.01.2003 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 ok zaczynam kompletować ekipy na ciąg dalszy robót. Poszukuję następujących specjalistów godnych polecenia:1. tynkarze2. ekipy do zrobienia posadzekJeżeli znacie kogoś wartego polecenia to będę wdzięczny za info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 07.01.2003 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 Również zamierzam zainstalować alarm z monitoringiem. Do końca tygodnia będę miał oferty z dwóch firm. Z monitoringu nie warto rezygnować, bo sam alarm bez niego jest niewiele wart. Poza tym, mam nadzieję, że monitoring to nie będzie fortuna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 07.01.2003 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 z ofert które dostałem to jest to: 100-150 zł/mc. Miron podaj na priv z których firm brałeś oferty i co ci zaproponowali - wymienimy się informacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 07.01.2003 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 Jestem na etapie zbierania ofert od firm budowlanych ,dwie polecone przez przedstawicieli ytonga , dwie z polecenia . Do końca tygodnia będę miała odpowiedzi.To samo z ofertami od ytonga i jednego z producentów bk , jeśli ytong nie bedzie dramatycznie droższy to zamieran go wybrać.Czy ktoś budował z ytonga 40 cm , i czy jest sens?Moją pierwszą inwestycją będzie wstepne zrobienie drogi dojazdowej i utwardzenie placu budowy żeby wiosną się nie utopić.Już wynegocjowałam w dobrej cenie 200 m kruszywa .Wydaje mi się że jestem na tym samym etapie co MHAL inni bardziej zaawansowani ale mam nadzieję nadgonić . AHA ciekawe jak mi pójdzie z ytongiem -- zawodowo zajmuję sie negocjacjami i zbijaniem cen Podobno jestem w tym bardzo dobra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 08.01.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Wielkopolanie!Przypominam wam, że niebawem macie targi budowlane !Często warto takie targi odwiedzić.Moglibyście się podzielić ciekawostkami na forum.Niestety nie mogę przyjechać, bo z Śląska to 300 km - zbyt daleko!Pozdr-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 08.01.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Engi - nie przesadzaj. Ja na spotanie uczestników Forum sypałem te 300km do W-wy, a Budma chyba daje więcej. Co dzisiaj znaczy 300km? Optymalnie będzie jak dogadacie się w grupie i pojedziecie w 4 osoby (najlepiej 2 kierowców). Koszt się rozłoży, a przez te 2*4h sobie nieźle pogadacie. 8h (od 9 do 17) to mało jak się chce oblecieć większą część ekspozycji. Kiedyś oddzielnie były "Instalacje i łazienki", ale nie widzę ich w programie targów, więc może wróciły na Budmę.Strony www ze szczegółami: http://www.budma.pl/pl oraz http://www.mtp.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 08.01.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 A może zorganizować spotkanie Wielkopolan z Forum z okazji targów? Może tuż po aby wymienić spostrzeżenia?PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 08.01.2003 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 hej Wielkopolanie.oorbus z Leszna zapytuje, czy to jest ogólnodostępny klubik? cze Gregorus! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts