REX RoD 13.05.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 a ja i tak twierdzę, ze poludniowy wschód jest lepszy.Smrody z Poznania grożą jeszcze rzadziej niz na zachodzie Poznania, a innych pusów całe stado. Pozdrawiam wszystkich budujacych wokół (i w) Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 13.05.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 WitamPisałem już wcześniej że będę pozbywał się stempli (70szt długości:2,8-3m, odbiór w Swarzędz-Garby)Kupiłem za 650zł z transportem, sprzedam za 400zł.Kto jest zainteresowany niech dzwoni 505 376018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 14.05.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Niedługo zacznie się dla mnie zakupowy szał i w związku mam pytanie do tych, którzy przeszli (albo są w trakcie) stan zerowy i kupowali:- beton z gruchy- piasek/żwir (chyba w sumie o tym nie dawno było)- bloczki M6- porotherm 25P+WGdzie i w jakich cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 14.05.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Ale tu dzisiaj pusto - widać wszyscy na budowach Przed chwilą wysłałem zapytanie nt. załatwienia prądu budowlanego (http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=46956) ale zapytam też wśród krajan. Czy jeśli mam już skrzynkę elektryczną na granicy działki (tzw. złącze kablowo-pomiarowe) - powstałą kiedy działki były uzbrajane kilka lat temu - jak długo może potrwać załatwienie prądu budowlanego? Wg "umowy o przyłączenie do sieci", którą dostałem do podpisu w zeszłym roku jak występowałem do ENEI o warunki przyłączenia (umowy jeszcze nie podpisałem) - przyłączenie (formalności z nim związane) może potrwać ze 2 m-ce. Dzisiaj jak poszedłem do sąsiadów po "pożyczkę" prądu na czas budowy - dowiedziałem się, że do załatwienia prądu budowlanego nie muszę podpisywać umowy z ENEĄ (trochę mało prawdopodobne ), coś takiego jakiś elektryk z ENEI załatwił mu w 3 dni. A może macie jakichś "znajomych elektryków" z ENEI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 15.05.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Czy jeśli mam już skrzynkę elektryczną na granicy działki (tzw. złącze kablowo-pomiarowe) - powstałą kiedy działki były uzbrajane kilka lat temu - jak długo może potrwać załatwienie prądu budowlanego? U mnie w takiej samej sytuacji załatwienie trwało tak: - warunki przyłączenia - 2 tygodnie - załatwienie umowy - 2 tygodnie. Po podpisaniu umowy po 2 dniach miałem prąd na działce. Jedna uwaga: załatwiałem w Opalenicy - bo tam podlegam. Poza Poznaniem jest dużo szybciej. Nie wiem, ile czasu to zajmie w Poznaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wegielek 15.05.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Zaczynamy budowe D08 czy można liczyć na wiadomości o pełnej cenie stanu surowego otwartego łącznie z ceną za pracę kierownika budowy i jaka jest cena wybudowania całego domu , wiem że wszystko zależy od materiałów, ale proszę o cenę z podaniem materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 15.05.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Może tu coś znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wegielek 15.05.2005 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Mamy na razie jedną firmę która podała koszt stanu surowego otwartego na 138000 + 7% +3500 kierownik czy ma ktoś godną polecenia firmę tańszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 16.05.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Witam,pytanie glownie do tych pewnie co juz mieszkaja, ale moze niekoniecznie. Koncze budowe i potrezbuje wykonawcy elewacji. Ale nie ocieplam, bo sciana jednowarstwowa. Musze zrobic tynk tradycyjny i potem mineralny. Buduje w Kiekrzu. Moze ktos mi moze polecic dobrego i niekoniecznie drogiego wykonawce. PozdrawiamJankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 17.05.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Witam po przerwie W "międzyczasie" budowa przestała być budową i zamieniła się w dom To naprawdę miłe, kiedy w domowym budżecie nie trzeba uwzdględniać wydatków na cement, profile, płyty gk, klej do płytek i inne podobne paskudzstwa Więc wszyscy którzy obecnie kręcą się w zwariowanym kołowrotku budowlanym wiedzcie, że to się kiedyś skończy Oczywiście zawsze zostaje jeszcze coś do zrobienia ale skala na osi czasu już inna Mam pytanko, które raczej będzie skierowane do weteranów - otóż szukam szkółki drzew i krzewów liściastych i iglastych. Gdzie kupowaliście swoje krzaczki? Pozdrawiam Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 17.05.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Witam po przerwie W "międzyczasie" budowa przestała być budową i zamieniła się w dom To naprawdę miłe, kiedy w domowym budżecie nie trzeba uwzdględniać wydatków na cement, profile, płyty gk, klej do płytek i inne podobne paskudzstwa Więc wszyscy którzy obecnie kręcą się w zwariowanym kołowrotku budowlanym wiedzcie, że to się kiedyś skończy Oczywiście zawsze zostaje jeszcze coś do zrobienia ale skala na osi czasu już inna Mam pytanko, które raczej będzie skierowane do weteranów - otóż szukam szkółki drzew i krzewów liściastych i iglastych. Gdzie kupowaliście swoje krzaczki? Pozdrawiam Irek Witaj (prawie) sąsiedzie! Gratuluję zakończenia, ja właśnie jestem na etapie stropu, i jeszcze długa droga przede mną (tym bardziej, że fundusze nie takie, jak by się chciało). Co do drzewek, krzewów itp. - znam trzy dobre miejsca, chociaż nie wiem, jak wygląda tam z cenami (jeszcze się w tym temacie nie orientuję) - były instytut roślin na Kopaninie, "botanik" koło ogrodu botanicznego (to najbliżej), i ośrodek eksperymentalny w Kórniku. To daleko, ale podobno mają tam bardzo wyjątkowe gatunki roślin - oczywiście wszystko zależy od Twoich preferencji. Poza tym jadąc Bukowską do miasta widziałem 2 albo 3 miejsca, gdzie można kupić różne rośliny ogrodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crizz 17.05.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Witam serdecznie, Mam na imię Maciej, mieszkam w Poznaniu, w ohydnym nowym bloku na III piętrze, z widokiem z okien na następne III piętro następnego ohydnego bloku... Mamy też działkę w Tarnowie Podgórnym i z nią wiążę nadzieję na zmienę widoku . Jesteśmy z żoną na samym początku drogi - lada dzień mam dostać wz, do których będziemy dopasowywać projekt - mamy już kilka, które bierzemy mocno pod uwagę. W miarę postępów - będę się chwalił i - zapewne - żalił. Miło mi będzie dołączyć do Grupy Wielkopolskiej - pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 17.05.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 . Co do drzewek, krzewów itp. - znam trzy dobre miejsca, chociaż nie wiem, jak wygląda tam z cenami (jeszcze się w tym temacie nie orientuję) - były instytut roślin na Kopaninie, "botanik" koło ogrodu botanicznego (to najbliżej), i ośrodek eksperymentalny w Kórniku. To daleko, ale podobno mają tam bardzo wyjątkowe gatunki roślin - oczywiście wszystko zależy od Twoich preferencji. Poza tym jadąc Bukowską do miasta widziałem 2 albo 3 miejsca, gdzie można kupić różne rośliny ogrodowe. Jest jeszcze cosik w Suchym Lesie, ale polecam zdecydowanie Kostrzyn. Firma ma 40 lat tradycji wybór jest baaardzo duży, a ceny ... kilkakrotnie niższe niż w Poznaniu, powaga - wystarczy porównać cenę jodły koreańskiej. Podaję linka pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 17.05.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Crizz witam w Grupie Wielkopolskiej, gratuluję podjecia decyzji o budowaniu i zaciskam kciuki. Życzę powodzenia . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiesiek_N 17.05.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 jezeli chodzi o rośliny to jest też Owiplant w Owińskach, ale co tam mają i za ile to jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 17.05.2005 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Gerion,gdzie szukać tego w Kostrzyniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 17.05.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Gerion,gdzie szukać tego w Kostrzyniu? Gerion załączył link do strony i tam jest mapka dojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 17.05.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Trza było od razu mówić, że obok zakładów Cegielskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 17.05.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Witam serdecznie crizz i życzę powodzenia!! trzymam kciuki i na pewno sie uda a tak poza tym, to jest mi bardzo smutno ze cały czas mnie nie ma na mapce a ja tak ładnie prosiłam i nadal bardzo ładnie proszę... Biskupice Wielkopolskie koło Pobiedzisk, koło Promienka i Promna i na przeciw Jerzykowa... bardzo ładnie proszę... no i Tom_Poznan tez sie ucieszy jak się znajdzie w odpowiednim miejscu... Pozdrawiam serdecznie!! mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 18.05.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 mundzia!!! Będziesz moim oczkiem w głowie Nie zapomnę o Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts