Rezi 30.05.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 to było na etapie 100% zaufania ekipie i kierownikowi budowy ( sprawdzony z referencjami z dobrą umową i za duże pieniądze ) ekipa wyladowała w sądzie a kierownik budowy okresowo stracił upranienia ..... trwało to 2 lata walki ale ich dopadłem odszkodowania nie dostałem od ekipy budujacej bo nie było z czego ściągać ... ale nauczyło mnie to jednej ważnej rzeczy ......... TANIO nie znaczy DOBRZEDOBRZE nie zawsze musi być DROGOwszelkie oszczędności na materiałach i robociźnie są oszczędnościami pozornymi.a resztę KONTROLOWAĆ SPRAWDZAĆ LICZYĆ MIERZYĆ do skutku u mnie po wylaniu stropów przechyliła sie kolumna w salonie i teraz mam problem mój post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 30.05.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Rezi a jak wygląda faktura tynków, równa gładka czy zatarta na ostro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 30.05.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 ostra ...pod szpachlowanie gipsem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mercedes 31.05.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 ile bierze kominiarz za odbior kominiarski? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 31.05.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 ja płaciłam za kominiarza 100 zł (po znajomości) ale słyszałam o cenach 200-400 zł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 31.05.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Pomału muszę się rozglądać za więźbą... zeby bylo tanio oczywiscie :D:D ale w miare dobrze :D:D czy ktoś może polecic dobry tartak za rozsądną cenę?? będę bardzo wdzięczna (najlepiej okolice Pobiedzisk, Swrzędza itp...) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia 31.05.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 A ja dla odmiany poszukuję płyt OSB. Czy ktoś wie gdzie tanio można je dostać? Wiem, że jest to niemały wydatek dlatego zależy mi żeby kupić jak najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 31.05.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Hej Mundzia!Właśnie również rozglądam się za więźbą i pomału szału dostaje nad problemem deskować czy nie. Ale chyba powoli przekonam moją połówkę żeby jednak położyć w tym roku papę a na wiosnę dopiero dachówkę. Byłam dzisiaj w tartaku w Zalasewie koło mojej działki i mają tam podobno atrakcyjne ceny . Za 1 m3 drewna konstrukcyjnego 730 zł z VAt impregnowane oczywiście. Majster z budowy oglądał u nich drewno i twierdził , że porządnie wygląda. Tel. 8-185-693. Deski mają po 512 brutto a łaty po 1,95 za m i kontrłaty za 0,97 zł. Można negocjować ceny ale jeszcze nie próbowałam na ile są elastyczni.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia 31.05.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 A ja dla odmiany poszukuję płyt OSB. Czy ktoś wie gdzie tanio można je dostać? Wiem, że jest to niemały wydatek dlatego zależy mi żeby kupić jak najtaniej WASZ DACH przy Auchan w Komornikach klasa III / grubosc 18 cena za 1m2 22.13 +VAT klasa III / grubosc 22 cena za 1m2 25.28 +VAT jak ktoś ma lepszą cenę chetnię sie dowiem Rezi, dzięki:) faktycznie to jest niezła cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 31.05.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Iwka Faktycznie niezła cena. A suszone też? Impregnacja ciśnieniowa czy zanurzeniowa? Ja też zaczynam się rozglądać. Ja ostatnio znalazłem ciekawą stronę: http://www.tartaki.com.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 31.05.2005 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Iwka Faktycznie niezła cena. A suszone też? Impregnacja ciśnieniowa czy zanurzeniowa? Ja też zaczynam się rozglądać. Ja ostatnio znalazłem ciekawą stronę: http://www.tartaki.com.pl. http://www.tartak.pl - to a propos tartaków w internecie - to nasz rejon, dodam że kontakt nie jest przeze mnie sprawdzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 31.05.2005 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Pomału muszę się rozglądać za więźbą... zeby bylo tanio oczywiscie :D:D ale w miare dobrze :D:D czy ktoś może polecic dobry tartak za rozsądną cenę?? będę bardzo wdzięczna (najlepiej okolice Pobiedzisk, Swrzędza itp...) pozdrawiam My bierzemy drewno z tartaku w Kiszkowie. Cena 680 zł netto z impregnacją zanurzeniową, a z ciśnieniowa 750 zł netto. Dowóz w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewulka73 31.05.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Powiedzcie mi jakie domy budujecie mnie interesuje góra 120 metrów tani w budowie.Buduje ktoś taki?A preferujecie parterówki czy z poddaszem i któr y prostszy i tańszy?JHesteśmy dopiero na początku wyboru i codziennie coś innego nam przychodzi do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 31.05.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Zbieram się do montowania szamba. Koszty jakie mam ponieść wydają mi się ogromne, co o tym sądzicie? Szambo żelbetowe 10m3 2600zł; wykopanie,włożenie, zasypanie 1200zł; wyprowadzenie do granicy działki 400zł. Razem 4200zł . Będę wdzięczna za opinie i namiary na jakieś tańsze rozwiazania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMB 31.05.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Hej, hej ! widze, że pytanie Węgielka (z całym szacunkeim) też Was zamurowało , he, he... Więc ja z innej beczki: podjazd z kamienia łupanego czy kostki brukowej? Może macie jakieś fotki ? dzięki i pozdrawiam zamurowaną ( a może tak zapracowaną) grupę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 01.06.2005 03:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Pasco napisał Niedługo będę potrzebował piasek do zasypania wewnątrz fundamentów. Gdzie i za ile kupowaliście piasek na Wasze budowy? Ja piasku potrzebuje 180 ton.Kupowałam w Wierzycach (między Pobiedziskami a Lednogórą), płaciłam 11,50zł za tonę. Cena z dowozem za odległość 20 km w jedną stronę. Mogę prosić o namiar na ten piasek - a najlepiej transport+piasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 01.06.2005 03:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Niedługo będę potrzebował piasek do zasypania wewnątrz fundamentów. Gdzie i za ile kupowaliście piasek na Wasze budowy? pasco- masz jakiś ciekawy namiar na ten piasek? Pobieżnie licząc będę potrzebował ze dwudziestu (albo i więcej) samochodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 01.06.2005 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 tomjot namiary na piasek wysłałam na priv'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 01.06.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 tomjot Ja piasek brałem z własnej działki (wystarczy się u mnie wkopać na kilkadziesiąt cm i mam piękny piaseczek). A teraz muszę wszystko pozasypywać, bo trochę mi zabrakło Co do tych tartaków - Kiszkowo wygląda nieźle (805 brutto z impregnacją ciśnieniową). Ale szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 01.06.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Dziękuję Wam bardzo za namiary na tartaki a jesli chodzi o dowoz ziemi, piachu, żwiru itd. to jestem bardzo zadowolona ze wspolpracy z jednym gościem z Biskupic... potrzebowalam 170 ton pichu do zasypania fundamentow, przyjachało 10 wywrotek, piachu nawet troche zostalo, i placilam chyba 2100zł za wszytsko... bardzo sensowny facet, taki do ludzi z głową na karku, jak cos potrzebuje to dzwonie, i mam, w przystępnej cenie porządny towar polecam, namiary podesle zainteresowanym na priv... ewulka73 my budujemy parterówke, z garazem w bryle, projekt DM-6079 z pracowni KB-projekt. Polecam ich projekty pod rozwagę... strona http://www.kbprojekt.pl i tam mozna szukac i szukac, podaja koszty budowy stanu surowego zamknietego ó Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts