Frankai 02.03.2002 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2002 Karolcia - ależ ja Wam nie zamierzam nikogo zabierać. To, że kolega przejechałby się do Wrocławia czy Warszawy na pewno Was nie zuboży.Ale fajowe drzwiczki żeć tu lajsneła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola 02.03.2002 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2002 Kurka - tylko nie Karolcia - głupio sie zalogowałam. Mam na imię Karolina. Zartuję - tylko. Życze miłego spotkania jutro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hania 05.03.2002 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2002 czescpozdrawiam wszystkich budujacych w okregu Poznania. Ja w tym roku ruszam z budowa domu wg projektu z Muratora D007. Tez zaczelam od lektury Muratora, cieszę sie na tą budowę ale mam też mieszane uczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarK 14.03.2002 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Cześć, ja zaczynam budowę w tym roku - Borówiec, kierunek Poznań-Kórnik. Też miałem problemy ze Starostwem (1 rok do tyłu). Teraz mam pozwolenie, projekt i jestem na etapie dlaszych wyborów. Chętnie wymienię opinie, doświadczenia, ale cosik słabiutko na tym wielkopolskim wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojptak 15.03.2002 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Cześc wszystkim Ja buduję w Kościanie już 2 rok.W tym roku zamierzam zamieszkać wreszcie na swoim. Wszystkim budującym szczególnie z wielkopolski Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hania 18.03.2002 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 darK ja tez buduje blisko - Robakowo jaki dom stawiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarK 21.03.2002 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2002 Hania,Robakowo to rzeczywiście żabi skok. A odpowiadając na pytanie-Stawiam dom parterowy z użytkowym poddaszem, ok. 180 m2 wraz z garażem. Projekt gotowy. Zresztą na razie czekam na prąd i co rusz słyszę, że wystąpiły "drobne trudności" i niestety trzeba poczekać kolejny tydzień czy dwa. A ty, na jakim jesteś etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek s 28.03.2002 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2002 Cześć Poznańskie Pyry! Nigdy nie zaglądałem do forum, a tu widzę trochę swoich. Ja buduję się w Mosinie. Właśnie zalałem strop a tydzień po świętach wchodzą cieśle. Wybrałem D-33L NIEDUŻY. Zimą miałem czas na poszukanie dobrych wykonawców. Jak na razie - idzie dobrze. Chciałbym w lipcu-sierpniu zamieszkać. Z resztą nie mam wyjścia - sprzedałem mieszkanie, w którym mieszkam. Pozdrawiam grupę poznańską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kynes 05.04.2002 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2002 czesc. witam wszystkich budowal sie bede we wrzesniu (mam nadzieje), na razie zbieram informacje, wiec postanowilem sie zarejestrowac... mam nadzieje, ze przy Waszej pomocy unikne co niektorych bledow podczas doboru materialow etc. (na razie jestem "zielony"). acha - gwoli informacji - Gniezno sie klania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kynes 08.04.2002 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2002 mam 2 pytanka (byc moze padaly one juz tutaj, ale wybaczcie - jestem nowy ): 1. czy istnieje moze stronw www, badz tez jakis poradnik, ktory jasno i przejrzyscie opisuje wszystkie etapy budowy, najlepiej z mozliwymi do wyboru materialami oraz cenami? 2. czy orientuje sie ktos moze ile kosztuje uzbrojenie dzialki we wszelakie media (prad, gaz, woda, kanalizacja, telefon)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 10.04.2002 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2002 jezeli chodzi o stony www to sam chętnie bym takie zwiedził. Kupiłem ostatni kasetę Muratora opowiadającą jak budować - szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś lepszego - mocno lakoniczna. Jednym słowem pomysł na 5 realizacja na 2+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek s 12.04.2002 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2002 Kynes! Trochę musisz się natrudzić. Koszty przyłączy zależą od firm, które wybierzesz. Mi przyłącza wodne i kanalizacyjne zaoferowało 2 wykonawców za ok. 5000 netto. Zrobiłem je za 4100 - bez rachunku przez pracownika wodociągów (lewizna). Koszt przyłącza zależy od długości przyłącza (wykopu). U mnie kanaliza to 11m - 1600zł, woda - 40 m - 2500 (z mapkami geodezyjnymi powyk.). Ściany nośne postawiłem z U-220 (Biegonice 2,11 zł/szt.) Wybrałem ceramikę, bo przekonał mnie hurtownik. 2 cegły U220 to 1 szt. siporexu, który chłonie wilgoć i kosztuje 5,50 zł/szt. A że murarzy mam za 80zł/m3 ściany, więc koszt budowy jest nawet niższy (trochę więcej idzie zaprawy). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemosz 12.04.2002 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2002 Hania! Ale numer, też buduje w Robakowie i zgadnij wedlug jakiego projektu.... Mam nadzieje ze nie jestesmy w zwiazku z tym sasiadami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kynes 16.04.2002 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2002 dzieki Maciek za odpowiedz... cholera troszke tych kosztow jest.. .mam nadzieje ze do wrzesnia uda mi sie uzbierac troszke kasuchny, chociaz na same przylacza.pzdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojptak 17.04.2002 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2002 Czy są tu jacyś forumowicze z okolic Kościana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hania 14.05.2002 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2002 czesc darkja jestem na etapie prad juz jest woda bedzie w czerwcu budowanie zaczynam w polowie lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelP 14.05.2002 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2002 czesc Poznaniaki !miejsce Kiekrzczas startu lipiec 2002typ D08technologia Ytong pozdr, PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 16.05.2002 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 Cześć wszystkim zadam jeszcze raz pytanie na naszym terenie może będziecie mogli mi pomóc, Mam prośbę - zaczynam budowę w okolicach Poznania i sprawdzona (dobra) ekipa wyceniła mi kolejne etapy prac. Za pracę przy fundamentach: zrobienie wykopu, zbrojenie, wylanie chudziaka przygotowanego samodzielnie, zalanie ław z gruchy,izolowanie, wymurowanie ściany fundamentowej i również położenie izolacji chcą 8000 PLN. Podkreślam, że to tylko robocizna. Moj fundament będzie na stndardowej wysokości (ława między 80 a 100 poniżej gruntu) a ściana fundamentow powinna wychodzić ponad grunt na jakieś 60 cm. Fundament ma wymiary: obwód pod bryłę domu 49,8 m obwód pod bryłę garażu 18.46 m ściany nośne 8,1 m dodatkowo 4 szklanki pod filary + szklanka pod komin + szkalnka wewnątrz pod słup nośny. Czy te 8000 to drogo czy ok? Będę wdzięczny za wszelkie komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelP 24.05.2002 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Witam.gdzie dostane tani beton ok Poznania (Kiekrz)pozdrawiam, Pawel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanRopuch 28.06.2002 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2002 Nooo - jednak grupa wielkopolska troche sie ozywila. Szkoda, ze tylko "troche"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts