Frankai 13.01.2003 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Loniu - ja jestem też na tym samym etapie i mimo wszystko jest co oglądać. Po pierwsze zakres wystawy jest chyba trochę większy. W zeszłym roku oglądaliśmy z żoną m.in.: kominki, trochę płytek, drzwi zewnętrzne i wewnętrzne, okucia, schody, rolety wewn. i zewn. + systemy sterowania nimi i parę innych rzeczy, których już nie pomnę. Może poszukaj po firmach, które chciałbyś przepytać. Mam propozycję - osoby, które będą w pierwszych dniach, niech zdadzą relację, to może niezdecydowani wybiorą się na ostatni dzień. Ja obiecuję, że jeżeli tylko będę w 1 lub 2 dzień, to coś napiszę. Jeszcze nie wiem kiedy jadę, bo to zależy od żony. W tym roku jednym z głównych punktów, będzie spotkanie z projektantem wnętrz przy okazji; jego biuro jest 300km od naszej budowy, więc warto wykorzystać okazję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 14.01.2003 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 No i już nie mam się nad czym zastanawiać. Właśnie uświadomiłem sobie, że Budma pokrywa się terminowo z Komputer Expo więc i tak mnie nie będzie w Poznaniu. Będę z uwagą śledził relacje z Targów. Co do spotkania to prawdopodobnie też się nie załapię a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 14.01.2003 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Loniu, właśnie uwazniej wczystałam się w stare posty o odkryłam, że budujesz w Skórzewie. Ja też, więc będziemy sąsiadami Bardzo się cieszę. Pozdrawiam serdecznie M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 14.01.2003 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Loniu, wiadomość na privie.Podrawiam bardzo serdecznie.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 14.01.2003 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 a czy ktoś buduje w Lesznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 15.01.2003 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 Hej, wielkopolanie, co z naszym spotkaniem? Coś ucichł ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 15.01.2003 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 Hej Mhal Wątek wszedł w stadium utajenia ale temat aktualny. Ja myślę że praktyczny będzie piątek wieczór/sobota a knajpa - sama nie wiem - rewir Starego Rynku jest uniwerslny bo to centrum, ale ... Sami zaproponujcie alternatywy! Może macie swoje ciekawe miejsca? poz pyzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 16.01.2003 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Cześć Pyzia ! Czy tylko my dwie jesteśmy tak chętne na to spotkanie? Mnie bardziej odpowiadałaby sobota wieczorem - odwieczna kwestia zostawienia z kims dziecka Z tego też powodu jestem oststnio do tyłu z knajpami w Poznaniu. Powinno byc to miejsce w miarę spokojne, żeby pogadać. Jeżeli ktoś zna takie miejsce niech sie odezwie. Może to być okolica Starego Rynku a może Cafe Głos? Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 16.01.2003 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Witam serdecznie Wielkopolan - bywalców Forum. Lektura wątku pokazuje, że jestem na podobnym etapie budowy co część z Was (stan surowy otwarty + zamiar wprowadzenia się z końcem roku). Czy któryś z szanownych Forumowiczów palnuje zainstalować w swiom domku system wentylacji z rekuperatorem? czy znacie użytowników takich instalacji, zadowolonych lub nie? Podobne pytanie mam a propos okien drewnianych M&S. Mimo że ostatnie listy dotyczą głównie zbliżającego się spotkania może uda mi się coś od Was wyciągnąć. Być może spotkanie bedzie do tego równie dobrą sposobnością. Zaprasza się nieznajomych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 16.01.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Co do spotkania, niestety w dniu Budmy nie bede mial czasu - za dużo znajomych się wystawia i za dużo mam już umówionych spotkań. Ale jest przeciez w poznaniu salon Muratora. Musze przyznać, że byłem na kilku spotkaniach, ale chyba nie było tam Forumowiczów. Pomysł do przemyślenia i można wybrać swobodniejszy dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 16.01.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Drogi mironie, planowaliśmy spotkanie po Budmie, np. w sobotę wieczorem. Może wtedy będziesz mał chwilke wolnego czasu? Witaj mr.moonlight ! Zapraszamy na spotkanie ! Pozdrawiam i czekam na propozycje miejsca na nasze spotkanie. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 16.01.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 jezeli mowa o sobocie 25 to chetnie sie przylacze (bede juz w Poznaniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 16.01.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 W sprawie spotkania, to wszystko zależy ile osób będzie zainteresowanych przyjściem. Jeśli zbierze się większa grupa to może być Bee Jay's. Duża sala + piętro, umiarkowanie głośno, jeśli ktoś musi to można palić, da sie rozmawiać.A jeśli na spotkanie będzie chętnych mniej niż 10 osób to można wybrać jakąś sympatyczną kafejkę. Cocorico na Świętosławskiej?Tak czy inaczej, jeśli w grę wchodzi sobota wieczór to należałoby zarezerwować stoliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 16.01.2003 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Cześć Zdaje mi się, że sobota 25 styczeń jest najbardziej praktycznym terminem i w miarę możliwym dla każdego. Proponuję w takim razie godzinę 19tą w Bee Jays na piętrze. Z tego co widzę to może być 15-20 osób. Super! Jeśli nie będzie sprzeciwów to w poniedziałek zarezerwuję większy stolik na hasło "Murator" ! Stoi? Mironmk - Salon Muratora fajny jest, ale poz zasięgiem godzinowym przynajmniej dla nas ? Mr. Moonlight - witam ! Aby bardziej zachęcić Cię do spotkania zdradzę, że my chcemy się uzbroić w rekuperator i na pewno będziemy w BJ! Przyjdź to pogadamy! Jestem Was bardzo ciekawa... pozdrawiam serdecznie pyzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 16.01.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Super!!! Wszystko już wiadomo. Strasznie się cieszę i potwierdzam udział.Loniu, wygląda na to , że spotkamy się wcześniej niż się zapowiadało.Pozdrawiam wszystkich.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 16.01.2003 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Będe i ja. Pod jednym jednakowoż zastrzeżeniem. Od wczoraj jest po terminie dla mojej lepszej połowy i nowego mieszkańca naszego przyszłego gniazda. Jeśli podód wypadnie na 25.01 to ... wiadomo. Żona będzie robiła co może aby dać mi szansę na wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 16.01.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 mr.moonlight, GARTULACJE :smile: !!!Pozdrowienia dla żony i powodzenia !!!! Koniecznie daj znać jak już dzidziuś się urodzi!! Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 16.01.2003 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Proponuję aby Ci co mają się już czym pochwalić wzieli zdjęcia swoich budów. Co wy na to? Mogą być źródłem inspiracji lub przestrogą dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelP 16.01.2003 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 mr.moonlight. tez bede mial rekuperator i potomka w niedlugim czasie . Jesli chodzi o wentylacje to obecnie mam kupione prawie wszystko oprocz samego rekuperatora, ktory chce kupic tuz przed wprowadzeniem sie (lato tego roku). Przymierzam sie do AGA-HEX 250 http://www.agagt.pl ale wszystko moze sie jeszcze zmienic. Mam tez gruntowa czerpnie powietrza (przeponowa). Chetnie podziele sie swoimi przemysleniami/watpliwosciami. Pozdrawiam wszystkich, Pawel. <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: PawelP dnia 2003-01-16 15:02 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 16.01.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Pawle, czy instalację wentylacji bedziesz robił bazując na projekcie, czy masz bardziej "gospodarcze" podejście do tematu? Czy masz ciało doradcze, z którego korzystasz, czy też sam jesteś już wyedukowany w temacie wentylacji? Czy planujesz dogrzewanie kominkiem? Ja zamiaruję w pierwszym etapie poprowadzić te przewody, któte będa schowane po zrobieniu podłóg i ścian. Dopiero za rok, dwa chciałbym uruchomić cały system.Na razie jestem zainspirowany samym pomysłem i głodny wiedzy na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts