Pati33 10.08.2005 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Dzięki Pati za namiar na tynkarzy. Moi fachowcy przyklejają po prostu płyty G-K na ścianę. Bez wiercenia i stelaży. Czy to jest normalne? Albo są uktra nowoczesni, albo niefachowi. Pozdrowienia dla mieszkających w Wierzycachi okolicach. Staś Płyty g-k bez stelaży Czytałam wiele artukółów na ten temat i nigdzie nie spotkałam się z taka metodą! Lepiej szybko sie w tym temacie zorientuj bo ''Fachowcy" zrobia swoje, powiedza że tak sie oczywiście robi wystawia rachunek a ty za jakis czas bedziesz borykał sie z pękajacymi scianami albo jeszcze gorzej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 10.08.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Płyty g-k bez stelaży Czytałam wiele artukółów na ten temat i nigdzie nie spotkałam się z taka metodą! Robi się tak, tylko nie wiem po co wogóle robić płyty. Jeśli ściana jest w miarę prosta to bez problemu można przylepiać płyty bez stalaży. Jest taniej i szybciej. Ale po co na nową ścianę płyty? Nie lepiej otynkować? Jeśli ktoś lubi tynki gipsowe (jakim jest niewątpliwie płyta GK) to gipsowy z agregatu a nie płyty, za którymi w wolnej przestrzeni bedą mieszkać....... Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 10.08.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Pati33 poczytaj ostatniego muratora (tynki w 1 dzień)...Jak są przyklejane, to stelaż niepotrzebny. Ale zgadzam się w 100% z Arkadly. Pod płytami może mieszkać wiele stworzonek, a poza tym płyta zabiera z pomieszczenia dużo więcej niż tynk, no i nie wbijesz np. gwoździa pod obrazek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati33 10.08.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Pati33 poczytaj ostatniego muratora (tynki w 1 dzień)... Jak są przyklejane, to stelaż niepotrzebny. Ale zgadzam się w 100% z Arkadly. Pod płytami może mieszkać wiele stworzonek, a poza tym płyta zabiera z pomieszczenia dużo więcej niż tynk, no i nie wbijesz np. gwoździa pod obrazek... Rzeczywiście nie czytałam ostatniego muratora. Jednak nie mam przekonania do płyt g-k a juz montowanych w jeden dzien na klej Jak cos jest szybko robione to zwykle nie jest porządne, także nasłuchałam sie o ludziach którzy po zamontowaniu płyt g-k mieli wiele towarzystwa miedzy płyta a ścianą Ja mam tynki cementowo-wapienne gładzione 3 krotnie gładzią gipsową. Na płytę nie decyduje sie nawet na poddaszu - u znajomych po 2 latach widać spore pęknięcia (wolę boazerię) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 10.08.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Gerion, stemple kup w nadleśnictwie w Czerwonaku, płacisz za metry sześcienne, nie za sztuki. Musisz tylko we własnym zakresie załatwić transport. Informacja dla tych co chcieliby inne dekory do kuchni czy łazienki niż te w sklepach robione seryjnie. W firmie ARDEA ARTE w Suchym Lesie przy ul. Sprzecznej 22 zaraz obok hali Impulsu można zamówić sobie dowolne wzory w różnych kolorach do wyboru. Dekory robione są ręcznie przez artystów a ceny są takie same jak tych seryjnych. Sama wzięłam do kuchni. Będą ponadczasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 10.08.2005 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Może ktoś polecić dobrego fachowca coby zrobił obudowę kominka z cegły klinkierowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 11.08.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Cześć Wielkopolanie!Szukam sprzedawcy/producenta BRUKU DREWNIANEGO, najlepiej dębowego. Jeśli ktoś kojarzy, będę wdzięczny za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 11.08.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Witam.Mam mały kłopot.Chciałam kupić w Castoramie stopnie na schody (drewniane) niestety wymiary jakie mają to 100X30X3.Moje betonowe stopnie mają właśnie takie wymiary, a zależy mi, aby stopień trochę wystawał za krawędź. Facet od schodów zaśpiewał 300zł za jeden stopień. Nie wiecie może gdzie można kupić stopnie o interesujacych mnie rozmiarach?Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.08.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Hej! POSZUKUJĘ LUDZI KTÓRZY BUDUJĄ LUB BUDOWALI C-33 Z MURATORA,PRZYMIERZAMSIĘ DO BUDOWY W PRZYSZŁYM ROKU<ODEZWIJCIE SIĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 12.08.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Poszukuję dobrego kierownika budowy. Możecie kogoś polecić. Proszę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 13.08.2005 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Olka jak się da podstopnicę, to nastopnica wysuwa się do przodu o grubość podstopnicy. Mi te stopnie z Castoramy nie odpowiadają, bo mają ostre krawędzie, wolałabym zaokrąglone. Ładniej wygląda i człowiek nie będzie zahaczał nogami przy wchodzeniu. Nie wiem czy na stopnie musi być drewno klejone. Kiedyś robiło się tylko z litego i schody w niektórych dworkach trwają do dziś. Ostatnio brałam drewno na balustradę balkonową. Kupiłam w tartaku deski I gatunku bez sęków i zasinień ,grubości 3 cm i stolarz odebrał je z tartaku, oszlifował, zaokrąglił krawędzie i przywiózł. Desek było 8 sztuk o wym. 3cm x 15cm x 350cm i kosztowały ok. 120,- brutto a stolarz wziął 60,- zł za robotę i przywóz. Może w ten sposób będzie taniej i równie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Adamek 15.08.2005 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Hej WitamyCzy ktoś ma może namiary na dobrą ekipię murarzy od klinkierów. Tak wyszło że pilnie potrzebujemy do murowania ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staś z Poznania 16.08.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 No, mam dobrą ekipę, bardzo uniwersalną i konkretną, a przy tym są mistrzami dokładności. Namiar p. Michał (nazwiska nie pamiętam) 0505 779 685. Pozdrawiam Staś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Adamek 16.08.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 WitamNo dzięki Staś ..jutro dzwonie...pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 16.08.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Olka jak się da podstopnicę, to nastopnica wysuwa się do przodu o grubość podstopnicy. Mi te stopnie z Castoramy nie odpowiadają, bo mają ostre krawędzie, wolałabym zaokrąglone. Ładniej wygląda i człowiek nie będzie zahaczał nogami przy wchodzeniu..... Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 17.08.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 I co, macie jakiegos kierownika budowy. Podajcie jakies sprawdzone namiary, please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 17.08.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 I co, macie jakiegos kierownika budowy. Podajcie jakies sprawdzone namiary, please Już było na forum - Daga-bud z Paczkowa. Właściciel również trudni się kierownikowaniem (mam go u siebie na budowie). Jestem zadowolony, ekipa drży kiedy go widzi pozdrawiam gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 18.08.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 U mnie także, prawdopodobnie bedzie budować DAGABUD (negocjuję umowę). Umowa na cały stan surowy otwarty. Ale kierownika budowy chciałbym mieć niezależnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 18.08.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Czy ktoś wie może gdzie można kupić suche drewno opałowe do kominka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 18.08.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Chcę się wszystkim pochwalić, że właśnie ten post jest numerem 500 na mojej liście. Oj, trochę już się napisało na tym forum. Od dzisiaj będę "Domownikiem forum" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts