Hermiona 07.11.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 witam ma ktos namiar na tartaki w okolicach Wrzesni/Czerniejewa/Nekli jezeli tak to poprosze pozdrawiam Może nie dokładnie w tym trójkącie ale niedaleko Pobiedzisk. Tartak w Kiszkowie. Niestety nie pamiętam numeru telef. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 07.11.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Do niedawna z racji pewnych rodzinnych koneksji, myślałem że temat okien mam rozwiązany i skupię się na pcv. Zobaczyliśmy sobie tu i ówdzie niestety okna drewniane i jest nielada zgryz. Bardzo spodobał się nam Urzędowski - niestety czas oczekiwania ok 4 m-ce! Znalazłem namiary na 2 firmy: Gidanex i Gebauer (same pozytywne opinie z forum) - szczególnie pod kątem wykonania przesuwnych bezprogowych drzwi na taras. Czy ktoś z Was ma ich okna? Albo inaczej - czy ktoś ma bezprogowe przesuwne drzwi tarasowe i może się pochwalić gdzie takowe zamawiał? zapytaj w POz bud w luboniu na przemysłowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwoznica 07.11.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Witam, czy ktoś z Was zamawiał okna PCV z profilem Schuco ? Gdzie w Poznaniu mogę znaleźć przedstawiciela handlującego takimi oknami ? Wiem, że m.in. firma "Jezierski" robi okna na profilu Schuco, ale dzwoniłam tam i okazuje się, że nie mają dealerów w Poznaniu i najbliższej okolicy Pozdrawiam A.D. W Poznaniu okna Jezierskiego sprzedaje firma Marwid-bis na ul. Jeżyckiej (budynek w kształcie rotundy). Ich strona w necie: http://marwid.budowlany.net/index.htm Kupiliśmy te okna - służymy informacjami, można nawet obejrzeć. Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 07.11.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Do niedawna z racji pewnych rodzinnych koneksji, myślałem że temat okien mam rozwiązany i skupię się na pcv. Zobaczyliśmy sobie tu i ówdzie niestety okna drewniane i jest nielada zgryz. Bardzo spodobał się nam Urzędowski - niestety czas oczekiwania ok 4 m-ce! Znalazłem namiary na 2 firmy: Gidanex i Gebauer (same pozytywne opinie z forum) - szczególnie pod kątem wykonania przesuwnych bezprogowych drzwi na taras. Czy ktoś z Was ma ich okna? Albo inaczej - czy ktoś ma bezprogowe przesuwne drzwi tarasowe i może się pochwalić gdzie takowe zamawiał? zapytaj w POz bud w luboniu na przemysłowej kupowałeś u nich okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwoznica 07.11.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Czy któś ma może kociełek broetje (lub brotje "o z dwoma kropkami")?Proponują mi to i wiem, że to nie firma krzak, ale interesują mnie opinie z użytkowania. Maras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 07.11.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Może nie dokładnie w tym trójkącie ale niedaleko Pobiedzisk. Tartak w Kiszkowie. Niestety nie pamiętam numeru telef. W Kiszkowie to znam ale dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 08.11.2005 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Do niedawna z racji pewnych rodzinnych koneksji, myślałem że temat okien mam rozwiązany i skupię się na pcv. Zobaczyliśmy sobie tu i ówdzie niestety okna drewniane i jest nielada zgryz. Bardzo spodobał się nam Urzędowski - niestety czas oczekiwania ok 4 m-ce! Znalazłem namiary na 2 firmy: Gidanex i Gebauer (same pozytywne opinie z forum) - szczególnie pod kątem wykonania przesuwnych bezprogowych drzwi na taras. Czy ktoś z Was ma ich okna? Albo inaczej - czy ktoś ma bezprogowe przesuwne drzwi tarasowe i może się pochwalić gdzie takowe zamawiał? zapytaj w POz bud w luboniu na przemysłowej kupowałeś u nich okna? byłem bliski .. brałem tę min tę firmę oraz Bacia Bertrand pod uwagę przy zakupie okien drenianych ... w końcu zdecydowałem się na PCV na profilu galean 7000. sprawdzałem tę firme i z opinii jaka krąży wyszło że mają dobre okna i dobry serwis, poroznawiaj z B Bertrand w przeźmierowie może dadzą ci lepsze ceny ... U braci Bertrand porozmaiawiaj z Aleksandrem Gałka powiedz że masz namiar od klienta z domem w Komornikach.. jezeli nie ceny to serwis będziesz miał lepszy jakby co służe pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 08.11.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Z cyklu "Mądry Polak po budowie" jak robicie kanały wentylacyjne, nawiewy do kominków to:-robić maksymalnie proste i ze spadem w jednym kierunku najlepiej na zewnątrz (tak żeby można znich wyciągnąć np. zdechłego kota)-otwory wlotowe i wylotowe odrazu zabezpieczyć aby nic tam nie wlazło ja niestety niedopilnowałem wykonawców (bo nie pomyślałem nawet jakie kłopoty mogą być), wszedł kot do nawiewu od kominka, nie mógł wyjść i ...... śmierdzi do dzisiaj, chociaż udało mi się go z bólami i zatkanym nosem wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 08.11.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Z cyklu "Mądry Polak po budowie" jak robicie kanały wentylacyjne, nawiewy do kominków to: -robić maksymalnie proste i ze spadem w jednym kierunku najlepiej na zewnątrz (tak żeby można znich wyciągnąć np. zdechłego kota) -otwory wlotowe i wylotowe odrazu zabezpieczyć aby nic tam nie wlazło ja niestety niedopilnowałem wykonawców (bo nie pomyślałem nawet jakie kłopoty mogą być), wszedł kot do nawiewu od kominka, nie mógł wyjść i ...... śmierdzi do dzisiaj, chociaż udało mi się go z bólami i zatkanym nosem wyciągnąć no ja mam siatkę i kratkę na zew. - ale rozumiem, że kot wlazł pewnie w czasie budowy, zresztą takich miejsc w czasie budowy do "zasiedzenia" jest pewnie więcej - trzeba się pilnować. Mi raz dostał się nietoperz, ale szybko go zradarowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CGRZAD 08.11.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Witam Serdecznie, Czy ktos moze mnie polecic dobrego Kierownika budowy. Bede go potrzebowal zatrudnic od kwietnia 2006r. Miejsce budowy to Chyby K/Poznania. Dobrze wynagrodze jezeli dojdziemy do wspolnego porozumienia tzn. obydwie strony beda zadowolone. Pozdrawiam Czeslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 09.11.2005 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Hej!Pilnuje "małej" wiec czasu mam niewiele ale mam zapytanie o Waszego wykonawce schodów - szukam taniego a dobrego rzemieślnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 09.11.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Pytanie o kuchnie: robił ktos może cokolwiek u nich: STOLMATul. Wołczyńska 47m 60-167 Poznańhttp://www.stolmat.blacom.pl/index.html# ??? Strona uboga, bo podobno są na etapie rozkręcania interesu w Poznaniu, wcześniej działali w W-wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 09.11.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Do oknien - czy ktos ma u siebie bezprogowe przesuwane okna ( a wlasciwie drzwi) tarasowe - drewniane lub lepiej z PCV.Na razie sie tylko przymierzam, ale przesuwane znacznie lepiej wpasuja sie w projekt... Jaka jest róznica w cenie miedzy suwanymi a dwuskrzydłowymi otwieranymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 09.11.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Pytanie do ludków myślących o swoich ogrodach.Poszukuję różnych odmian miskantów (trawy ozdobne) i znalazłem w necie osobnika z Buku, który sprzedaje swoje sadzonki tutaj link .Czy ktoś z Was może kupował coś od niego? pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apolodoros 12.11.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 witam! szukam wykonawców mebli łazienkowych (tanio i solidnie) na terenie Poznania i okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 12.11.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Do oknien - czy ktos ma u siebie bezprogowe przesuwane okna ( a wlasciwie drzwi) tarasowe - drewniane lub lepiej z PCV. Na razie sie tylko przymierzam, ale przesuwane znacznie lepiej wpasuja sie w projekt... Jaka jest róznica w cenie miedzy suwanymi a dwuskrzydłowymi otwieranymi? Bezprogowe są mniej więcej (ale raczej więcej) dwa razy droższe od zwykłych rozwiernych; trochę tańsze są uchylno-przesuwne, ale to już nie ten efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 14.11.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 tomjot dzieki za rozjasnienie tematu - chyba trzeba bedzie sie szarpnac na te okna... Cos za cos - na razie juz 3 okna z projektu usunelam, a reszte niewymarowych pozamianialam na "wymiarowki" - czyli wielkie planowanie ciecia kosztow okien. A tu niespodzianka A co do mebli łazienkowych i nie tylko - mam namiry na dobrego i bardzo dokladnego stolarza wykonujacego meble na zamowienie. Jesli ktos jest zainteresowany niech pisze na priv. Tylko ostrzegam - jest zazwyczaj zawalony robota i do kazdego jego terminu trzeba doliczyc jakies 2 tyg. (stale molestujac przy tem telefonami z przepomnieniem). Wiec to kwestia wybory, czy sie takie zachowanie zaakceptuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 14.11.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Planuję prace na wiosnę i w związku z tym potrzebuję sprawdzonego tynkarza do tynków cementowo-wapiennych.Budowa mieści się w Pobiedziskach, więc może ktoś z okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 14.11.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 w kwestii niesłownych wykonawców, już drugi podbitkowiec zrobił mnie w konia (miał przyśjść pod koniec listopada i nagle się wycofał - dobrze że chociaż poinformował) jeśli ktoś zna dobrego fachowca to poproszę o namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 14.11.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Do oknien - czy ktos ma u siebie bezprogowe przesuwane okna ( a wlasciwie drzwi) tarasowe - drewniane lub lepiej z PCV. Na razie sie tylko przymierzam, ale przesuwane znacznie lepiej wpasuja sie w projekt... Jaka jest róznica w cenie miedzy suwanymi a dwuskrzydłowymi otwieranymi? Witam, mam progowe uchylno porzesuwne drewniane (zdjecia mozna zobaczyc - link w stopce). Bezprogowe mi odradzali: 1. cena, 2. u nas sie nie sprawdzaja: deszcze, snieg, brud - mowie co mi powiedzieli. Progowe tez sa ladne no i nie syfi sie tak do srodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts