pasco 12.12.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 My mielismy na Swięta się wprowadzać, no niestety trochę sie termin przesunie..... A my się WPROWADZIMY NA ŚWIĘTA ale te w 2006 roku Mnie się też tak marzy, ale marzenia sobie a rzeczywistość sobie. Tak czy inaczej, gdyby nie marzenia, to bym się jeszcze zastanawiał, czy budować, a tak - trochę już jest zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 12.12.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 gdyby nie marzenia, to bym się jeszcze zastanawiał, czy budować, a tak - trochę już jest zrobione Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 12.12.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Tylko wiecie, jak to jest, im bliżej końca, tym się bardziej już chce, żeby to było już Wykończeniówka jednak zdecydowanie wykańcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 13.12.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 A ja za tydzien sie wprowadzam. Znaczy sie mam taka nadzieje. Zaczalem rozbudowe w maju tego roku. Jak juz zamieszkam w swoim dzienniku budowy zrobie liste firm ktore u mnie pracowaly. Oczywiscie kazdej wystawie ocene. Moze niektorym sie to przyda Pozdrawiam wszystkich budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 13.12.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Jak juz zamieszkam w swoim dzienniku budowy zrobie liste firm ktore u mnie pracowaly. Oczywiscie kazdej wystawie ocene. Moze niektorym sie to przyda Oj, przyda się bardzo. To życzę szybkiej przeprowadzki i prędziutko do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 13.12.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 A ja za tydzien sie wprowadzam. Znaczy sie mam taka nadzieje. Zazdroszczę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 13.12.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Maciek-MZM to GRATULACJE i nie ukrywam, że zazdroszczę, a lista z pewnością się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 13.12.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Ja już mieszkam od miesiąca i uwierzcie mi roboty więcej niż w trakcie budowy (dlatego nie miałem czasu się odezwać) ale mimo wszystko jest super. PS.jak się całkiem pozbieram to sporządzę dokładny kosztorys budowy i listę wykonawców z ocenami (sam z czegoś takiego korzystałem) Pozdrowienia i cierpliwości dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 13.12.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 jak się całkiem pozbieram to sporządzę dokładny kosztorys budowy i listę wykonawców z ocenami (sam z czegoś takiego korzystałem) Zazdrosnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 14.12.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Takie pytanka 2: 1. czy 1000 zyla za adaptację projektu to dużo?2. czy 800 dla kierownika to ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.12.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Dzięki za info na temat dachówki. Mam do Was Krajanie prośbe. Latem 2005 zaczęłam budowę domu. Sama, bez męskiego udziału , bo takiego nie ma w naszej rodzinie. Bardzo proszę bratnie dusze o pomoc i odpowiedż na moje może "dziwne" pytania. Doszłam do etapu zamknięcia stropem parteru. Teraz dla Banku musze przedstawić kolejność robót dalszych. Czy dobrze myślę, że najpierw: 1. dokończyć ścianki na piętrze 2.konmstrukcja dachu 3.Dach 4 ocieplenie i okna 5.instalacje wod/kan 6.instalacje elektryczne 7.odkurzacz centr 8.wylewka Zapomniałam o czymś lub zła kolejność ? Wszystkie uwagi mile widziane. pozdrawiam Alina pomoże ktoś w rozwianiu wątpliwości? Alina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 14.12.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Ja zrobilem i zrobilbym tak:1. dokończyć ścianki na piętrze2.konstrukcja dachu3.Dach4 Okna i ocieplenie5.instalacje wod/kan6.instalacje elektryczne i inne (telefon, komputer domofon itp)7.odkurzacz centr8.wylewka Dodalbym:9. tynki wewnetrzne10. Malowanie, kafelki itp.11. Podlogi, drzwi12. Bialy montaz w lazience 13. Ocieplenie zewnetrzne14. Porzadkowanie terenu , mala architektura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 14.12.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Takie pytanka 2: 1. czy 1000 zyla za adaptację projektu to dużo? 2. czy 800 dla kierownika to ??? Adaptacja to nie wiem ale 800 za kierownika to wg mnie bardzo bardzo malo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 14.12.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 1000 za adaptację to standardkierownik za 800 też ok ale taki zbyt wiele nie doradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 14.12.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Witam.Szukam dobrego i niedrogiego instalatora. Obecnie chcialbymwykonac kanalizacje na parterze, w dalszej czesci reszte.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 14.12.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Acha, jeszcze jedno. Co myslicie o tartaku w kiszkowie (http://www.tartak.pl).Warto u nich brac drewno? Warto suszone komorowo i impregnowane cisnieniowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 14.12.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Acha, jeszcze jedno. Co myslicie o tartaku w kiszkowie (http://www.tartak.pl). Warto u nich brac drewno? Warto suszone komorowo i impregnowane cisnieniowo? Z tym komorowym suszeniem to jest dobry bajer. Mnie nie było stać na drewno po 915 zł brutto za kubik. Wziąłem po 650 ze Stalowej Woli przez moich macherów od więźby. Impregnowane zanurzeniowo. Potem raz jeszcze przeze mnie na dachu, a w maju przelecę Boramonem po raz trzeci, jak już dosuszy się pod dachówką przez te pół roku. Ale za to Kiszkowo ma lepsze ceny na łaty/kontrłaty niż np. Wasz Dach. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 14.12.2005 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Witam]macie doswiadczenia ktora hurtownia jest najtansza i najlepsza pod wzgledem terminow? dodam ze w okolicach Krzesin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 15.12.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Czy ktoś z szanownych Wielkopolan miał do czynienia z panem Tórzem (kier.budowy, konstruktor), jeśli tak to proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 15.12.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Witam] macie doswiadczenia ktora hurtownia jest najtansza i najlepsza pod wzgledem terminow? dodam ze w okolicach Krzesin Ja kupowalem w kilku roznych hurtowniach, i bardziej mi zalezalo na cenach niz na terminach. Nie wiem czego szukasz ale mi sie dobrze wspolpracowalo z hurtownia Gumienny ul. Gminna w Szczepankowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts