Piciuuuuuuuuu 09.01.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Poszukuję projektanta do wykonania projektu zjazdu z drogi powiatowej na działkę. Czy ktoś ma doświadczenie w tej mierze?. A może są na forum jacyś moi przyszli sąsiedzi z Kicina? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 09.01.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Hej, zamierzam powalczyć o przyłącze wodociągowo-kanalizacyjne w Poznaniu. Poprzez grupy dyskusyjne udało mi się zdobyć namiar na projektanta, który życzy sobie za projekt ok. 600zł. Czy to dużo? Czy ktoś ewentuanie mógłby polecić kogoś innego? Jak to w ogóle się odbywa w Poznaniu? Stwarzają problemy? Ślimaczą się? Będę wdzięczny za 2-3 słowa porad na podstawie własnych doświadczeń, bądź ew. linka, gdzie ktoś już to opisywał (nie idzie mi to szukanie). Dzięki, pozdrawiam! poszło na priva Z pewną taką nieśmiałością, chciałabym się przyłączyć do prośby o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 09.01.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Maciek-MZM napisał: A witam kolejnego przyszlego sasiada A jesli mozna wiedziec to w ktorej czesci? Bo ja w starej znaczy sie wiesniak jestem W Borowcu jest taka zasada ze kazdy nowy stawia flaszke znajomym z forum.. Taka nowa swiecka tradycja ktora wlasnie wymyslilem Ul. Zapomniana (to chyba nowa część Borówca), a co do flaszki, to słyszałem że to raczej nowych się nią wita a nie odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 09.01.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Hej, zamierzam powalczyć o przyłącze wodociągowo-kanalizacyjne w Poznaniu. Poprzez grupy dyskusyjne udało mi się zdobyć namiar na projektanta, który życzy sobie za projekt ok. 600zł. Czy to dużo? Czy ktoś ewentuanie mógłby polecić kogoś innego? Jak to w ogóle się odbywa w Poznaniu? Stwarzają problemy? Ślimaczą się? Będę wdzięczny za 2-3 słowa porad na podstawie własnych doświadczeń, bądź ew. linka, gdzie ktoś już to opisywał (nie idzie mi to szukanie). Dzięki, pozdrawiam! poszło na priva Z pewną taką nieśmiałością, chciałabym się przyłączyć do prośby o namiary. namiary poszły na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 10.01.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Ul. Zapomniana (to chyba nowa część Borówca), a co do flaszki, to słyszałem że to raczej nowych się nią wita a nie odwrotnie Och to stary zwyczaj, niestety skonczyl sie w zeszlym roku Fakt mieszkasz w nowej (nie znaczy lepszej) czesci Borowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikson 10.01.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Hej, zamierzam powalczyć o przyłącze wodociągowo-kanalizacyjne w Poznaniu. Poprzez grupy dyskusyjne udało mi się zdobyć namiar na projektanta, który życzy sobie za projekt ok. 600zł. Czy to dużo? Czy ktoś ewentuanie mógłby polecić kogoś innego? Jak to w ogóle się odbywa w Poznaniu? Stwarzają problemy? Ślimaczą się? Będę wdzięczny za 2-3 słowa porad na podstawie własnych doświadczeń, bądź ew. linka, gdzie ktoś już to opisywał (nie idzie mi to szukanie). Dzięki, pozdrawiam! poszło na priva Z pewną taką nieśmiałością, chciałabym się przyłączyć do prośby o namiary. namiary poszły na priva Tomjot, wielkie dzięki za namiary...niestety ten Pan już się nie zajmuje takimi sprawami (to info tez dla K74!). Sprawa jest więc nadal aktualna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 10.01.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Po malowaniu elewacji została mi prawie połowa farby! Nie pamiętam dokładnie, chyba 3-4 wiaderka. Farba silikonowa Atlasa, kolor taki niby czerwony - jeśli ktoś jest chętny, to oddam za friko. Jeśli nie, to za kilka dni wyrzucam ( nie cierpię marnotrawstwa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 10.01.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Maciej MZM pisał Och to stary zwyczaj, niestety skonczyl sie w zeszlym roku Fakt mieszkasz w nowej (nie znaczy lepszej) czesci Borowca No nie widzę przeszkód by wznowić tez zwyczaj. A tak wogóle, to właśnie podpisaliśmy akt notarialny, więc działka jest nasza. Przerażające były jednak koszty - u notariusza zostawiliśmy 3500 PLN (podatki, sąd, taksa notarialna). Brrr...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.01.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Ano notariusze musza na nas zarabiac W wiazku z pomoca chetnie udzialana w naszym wielkopolskim watku mam kolejna prosbe do bardziej doswiadczonych budowniczych (tak w ogole to im wiecej czytam tym bardziej mi sie wydaje, ze zawsze bede w tej dziedzinie zoltodziobem ). A mianowicie szukam namiarow na dobrych kominkarzy, lub firmy, ktore sie tym zajmuja. Na razie planuje rozprowadzenie ciepla grawitacyjnie (maly dom i komin akurat na srodku), ale moze zmienie zdania. Namiary podane kilka postow wczesniej juz zapisalam, ale moze cos blizej Poznania? Chetnie tez zbiore informacje od wszystkich uzytkownikow kominkow - jakie wklady macie i polecacie. Jak na razie ze wszystkich naszych wybudowanych znajomych na kominkarzy nikt nie daje namiarow- wszyscy niezadowoleni:( Czy w tej wielkopolsce nie ma dobrych ludzi od kominka?! Pomożecie? Wiem, ze moze bylo o tym wczesniej, ale ja po przeczytaniu pierwszych 17 stron watku i kilku w tyl stracuilam oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feyrus 10.01.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 KOMINKI -bardzo nie polecam firmy Lorimpex z Czarnej Roli , pan Jerzy Lorych nad restauracyjką Fryga na terenie starego Drewbudu.Szczegóły na priva - jak ktos chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 11.01.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Po malowaniu elewacji została mi prawie połowa farby! Nie pamiętam dokładnie, chyba 3-4 wiaderka. Farba silikonowa Atlasa, kolor taki niby czerwony - jeśli ktoś jest chętny, to oddam za friko. Jeśli nie, to za kilka dni wyrzucam ( nie cierpię marnotrawstwa) A masz może fotkę ściany pomalowanej tym kolorem? Chętnie bym się przyjżał, jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 11.01.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Namiary podane kilka postow wczesniej juz zapisalam, ale moze cos blizej Poznania? Jestem zadowolony z firmy Gramar. LInk do ich strony jest tutaj Jak nie zapomne podesle zdjecie kominka jaki mi zrobili. Wklad mam zwykly gall 700, pale tylko okazjonalnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 11.01.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Poszukuję projektanta do wykonania projektu zjazdu z drogi powiatowej na działkę. Czy ktoś ma doświadczenie w tej mierze?. A może są na forum jacyś moi przyszli sąsiedzi z Kicina? Pozdrawiam Jam jest Twoja sąsiadka Gdzie dokładnie masz działkę (ewentualnie na priv od kogo kupowałeś?) Kiedy startujesz, My od marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.01.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Maciek-MZM - wielkie dzieki! Bardzo chetnie obejrze realizacje - czekam na priv. A moze ktos jeszcze mi poleci speca od kominkow? Dzis dostalam namiar z Tarnawy na firmę "KAM - BUD" na ul. Miętowej 17, tel.: 061 // 825 82 59 (P. Przemysław Geppert). Czy ktos o nich slyszal lub korzystal z ich uslug? I wolalabym dostac ludzi godnych polecenia - takich odradzanych to ja mam juz cala liste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 13.01.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Po malowaniu elewacji została mi prawie połowa farby! Nie pamiętam dokładnie, chyba 3-4 wiaderka. Farba silikonowa Atlasa, kolor taki niby czerwony - jeśli ktoś jest chętny, to oddam za friko. Jeśli nie, to za kilka dni wyrzucam ( nie cierpię marnotrawstwa) A masz może fotkę ściany pomalowanej tym kolorem? Chętnie bym się przyjżał, jak to wygląda. Mogę wysłać zdjęcie na maila - podaj tylko na jakiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 13.01.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Pozdrawiam budujących Wielkopolan, gorąca prośba do tych co są już dalej o namiary na tradycyjnych tynkarzy - filcowników Chciałbym mieć tynki tradycyjne cementowe ale na końcu filcowane na gładko a tu wykonawców jak na lekarstwo i problem z kupieniem piasku kwarcowego (szklarskiego). Więc jeżeli takie tynki ktoś u Was robił podajcie proszę kontakt. Rafałek dzięki za namiary ale znasz sytuację. Mantra pisałaś że Ty takie masz, inni ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.01.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 moze ktos jeszcze mi poleci speca od kominkow? Dzis dostalam namiar z Tarnawy na firmę "KAM - BUD" na ul. Miętowej 17, tel.: 061 // 825 82 59 (P. Przemysław Geppert). Czy ktos o nich slyszal lub korzystal z ich uslug? I wolalabym dostac ludzi godnych polecenia - takich odradzanych to ja mam juz cala liste Jeżeli chcesz kupić Tarnawę w Poznaniu to z tego co wiem tylko oni nia chandluja. kupuje od nich, byłam , zrobili dobre wrażenie. Polecił mi ktoś z forum Alina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.01.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Oczywiście literowy błąd , popraiwam natychmiast bo jestem nauczycielem polskiego /ha, ha/ POWINNO BYĆ "HANDLUJĄ " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 14.01.2006 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Poszukuję ekip(y) do wykonania w dwóch domach:- podbetonu- posadzek- tynków tradycyjnych- ocieplenia dachuMacie kogoś ciekawego? pozdrawiamtomjot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 15.01.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Alina - dzieki. A kiedy bedziesz miala montowany kominek? Oni maja jakas wystawe wkladow? Chce zrobic nowoczesna obudowe, a Tarnawa zbiera same dobre opinie, tylko te wklady na moje oko pasuja do bardziej rustykalnych stylizacji. Wolalabym wiec obejrzec je na zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts